gui-guru Posted February 20, 2008 Report Posted February 20, 2008 Ne svidja mi se: - Sto opet vidim kako pocetniku, pocetnik daje savet u smislu kako ne treba da obraca paznju na "pametnije i starije sa foruma" (mogu navesti i primere) To bih ispravio tako što bi: - Definitivno svakom juzeru dodelio odredjeni ekspirijens bodni sistem i on bi bio naglasen u profilu, pa nek se zna ko ima za pravo da komentarise i bez ikakve skromnosti da ima privilegiju (bez obzira da li je taj korisnik, admin, mod ili pak samo obican juzer) pa onda dalje neka se novajlija pita cija je rec teze. - A i jos jedna stvar, odredjen broj clanova na zoni je zaista i "uposleno u ovoj struci" neki to rade usput a neki se samo zajebavaju. Mislim i da tu mora da postoji neka naznaka (dakle isteci iskustvo i sl, a to se sve moze resiti ovim majspejsolikim profilom)
kodi Posted February 21, 2008 Report Posted February 21, 2008 pa tu bi izbila revolucija :D mada, tranks bi mogo lepo da zaradi od prodaje experience poena na crno :D
Fire Posted February 21, 2008 Report Posted February 21, 2008 Ne svidja mi se shto veliki broj chlanova na podforumu grafichki dizajn postavljaju teme sa neodredjenim naslovima tipa: "potrebna kritika, mishljenje itd itd" ili "neshto moje" i slichno, bez ikakvih konkretnih informacija o samom radum, tako da mi se chesto deshava da pri svakodnevnim posetama forumu ponovo i ponovo ulazim u topice u koje inache ne bih ulazio jer ne mogu da se setim o chemu se radi.
GvozdeN Posted February 21, 2008 Report Posted February 21, 2008 :) sad sam skontao ovu temu. Pogubio sam sam se kad sam prvi put video ovaj skin/ kompletno sve mislim. Malo komplikovano , ali evo , vremenom se covek navikava. Mislim da je stara template postavka bila preglednija , ovo je bolje samo treba vremena. Sve mi je ok Trunks , sem one prve strane. Brate pogubi se covek dok skonta ko je shta okacio , shta je novo i sl. Mislim sve je tu , sve radi ok, otvara ok, ali sve u oranz pa ko pre poludi... a to za exp., to bi moglo da se nekako ubaci , ja sam za za ( iako mislite da ce neko da se obogati...) eto toliko
panemoj Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Reklame u dnu strane... Al' mi idu na zivce...
Asian Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 ne sviđa mi se što mi neko briše poruke, a ne javi mi porukom zašto!? Jedan od retkih urednika koji se uredno javi je Abdee, pa bi mogli i drugi da slede njegov primer. Priupitao sam urednike pa su me uputili ovde... elem neki su mi potvrdili da nije bilo razloga za brisanje poruka gde sam pomenuo pentaxa i pancake objektive... Ne bih dizao dževu da ovo nije postalo češće u poslednje vreme...
kodi Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 ne svidja mi se sto: nema code highlight-a... alo, ono 2008. godina :D potrudim se da napisem post, jos iskomentarisem skoro svaku liniju da razume covek lepo, medjutim dzabe sve to kad em je ovaj font odvratan (zivela lucida sans console) em je sve isto, ko u notepadu da gledam...fuj... mora da ima neki plugin, makar za html/php dole CODE tag, ziveo PHP
totaloverride Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 pobrisali ste potpise... vratite stara pravila za potpise... :angry:
Fidel Castro Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 Meni se najvise NE svidja jedna stvar... Ne znam jeli to za ovu temu ali ne znam gdje drugo da napisem pa mozda i postoji neko rijesenje... Znaci kad napisem neku poruku u temi na kojoj nisam ranije ucestvovao DZ me autoamtski prijavljuje na tu temu ali sa opcijom "Dnevni rezime poruka" sto znaci da odmah moram da idem u svoj CP i da mijenjam to u "Trenutno e-mail obavjestenje"... Zasto je taj dnevni rezime po default-u? Trazio sam i pokusao da promijenim taj default ali nisam uspio... Da li to moze da se promijeni ili je to tako [ma koiko glupo bilo jer sam siguran da vecina koristi trenutno obavjestavanje o novim porukama u temama na kojima ucestvuju] !?
Trunks Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 Nije to uključeno po default-u. Možda si uključio u opcijama nešto tipa automatsko obaveštenje.
Trunks Posted March 16, 2008 Report Posted March 16, 2008 ne svidja mi se sto: nema code highlight-a... alo, ono 2008. godina :D potrudim se da napisem post, jos iskomentarisem skoro svaku liniju da razume covek lepo, medjutim dzabe sve to kad em je ovaj font odvratan (zivela lucida sans console) em je sve isto, ko u notepadu da gledam...fuj... mora da ima neki plugin, makar za html/php dole CODE tag, ziveo PHP Postoji GeSHi, ali ne postoji mod za IPB koji će da ga iskoristi. :)
Fidel Castro Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 Nije to uključeno po default-u. Možda si uključio u opcijama nešto tipa automatsko obaveštenje. Nisam ja nista dirao... Znam samo da nakon ucesca u nekoj temi automatski me prijavi na "Dnevni rezime poruka" dok bih ja htio da budem prijavljen na "Trenutno e-mail obavjestenje" pa me zanima da li to mogu kako da promijenim ili ako ne mogu ja onda promijenite vi jer sam siguran da vecina prati trenutna obavjestenja o novim porukama a ne dnevni rezime poruka... EDIT : Sad sam vidio u e-mail podesavanjima da ima "Podešavanja foruma" pa sam tu promijenio obavjestenja onako kako ja zelim...
kodi Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 Postoji GeSHi, ali ne postoji mod za IPB koji će da ga iskoristi. :) :) izem ti ipb :D dal je moguce da se implementira ovako nesto? http://code.google.com/p/syntaxhighlighter/ treba samo napraviti custom tag, da kad recimo pravis php tag da radi isto sto i code tag, tj napravi isti onaj div ali da mu da name="code" i class="php" onda ce ovaj syntax highlighter da odradi ostalo ono kao, ajax, JS, web2.0. .. geshi is so 3 years ago :D
Trunks Posted March 17, 2008 Report Posted March 17, 2008 Vidiš, ovaj bih možda i znao da ubudžim. :) Probaću, fala.
Fidel Castro Posted March 22, 2008 Report Posted March 22, 2008 Ne svidja mi se: to sto nema potpisa. To bih ispravio tako što bi: dodao potpise.
puela Posted March 24, 2008 Report Posted March 24, 2008 :) izem ti ipb :D dal je moguce da se implementira ovako nesto? http://code.google.com/p/syntaxhighlighter/ treba samo napraviti custom tag, da kad recimo pravis php tag da radi isto sto i code tag, tj napravi isti onaj div ali da mu da name="code" i class="php" onda ce ovaj syntax highlighter da odradi ostalo ono kao, ajax, JS, web2.0. .. geshi is so 3 years ago :D Ne znam da li si video, i da li uopšte pomaže ovo <a href="test/page.html">Test stranica</a>
Trunks Posted March 24, 2008 Report Posted March 24, 2008 Što je najgore, ja nisam video. :D I pomaže dosta, na osnovu toga ću da vidim šta i kako za ostale parsere.
the Posted March 24, 2008 Report Posted March 24, 2008 Ne svidja mi se što nema ništa u kurzivu. To bih ispravio tako što bi iskrivio. :) A sve ostalo bih pohvalio. Meni je sad mindeđ. Još samo ovaj skin, za nas plavuše...
stavro Posted March 25, 2008 Report Posted March 25, 2008 kako da popravim ovo, da ne izgleda.. tako...? :((
Christopher Carrion Posted March 25, 2008 Report Posted March 25, 2008 Težak problem. Za njega je ovde glavni Anactor. ;) Dok se on ne javi - Opcije teme > Standardni pregled.
stavro Posted March 25, 2008 Report Posted March 25, 2008 ooooooo tenk juuuu.. o jbt :D /me being retarded
johnny. Posted April 20, 2008 Report Posted April 20, 2008 Nisam pročitao celu temu, ako ponovim nešto - jbg :D . Inspirisan ovim mini dijalogom lunatica i Trunksa na ćaskanju oko GD, lepljivih i tako to.... Ne sviđa mi se što je malo neorganizovana podela GD-ćaskanje-Massive Issue. Recimo, mala je granica, tj. nejasna je tačna grania između ćaskanja i massiva. Konkretno ako želimo recimo da popričamo o nečijim radovima iz oblasti grafičkog dizajna, možemo to i u ćaskanju i u massivu, kao trebalo bi staviti u massive ali ako stavimo u ćaskanje neki urednici će, verujem prebaciti temu u massive, a neki, verujem, neće. O toj nejasnoj granici pričam. Ako hoćemo recimo da pričamo o nekim ozbiljnim radovima iz GD verujem da je za massive, ali ako recimo pričamo o nekim polu-sprdnja-neprimenljivim-radovima verujem da bi ih većina urednika ostavila u ćaskanju. A i ti polu-sprdnja radovi mogu biti vrhunski, a sve je to grafički dizajn. Dalje, GD trenutno izgleda neozbiljno i verujem da je to razlog što tamo uopšte ne svraćaju ljudi sa ostalih potforuma koji mogu da pomognu (ne svraćam ni ja na druge potforume ali ja arhitektama ne mogu pomoći, a meni oni i fotografi mogu). A i što bi neko svraćao tamo kad je pola radova osrednjeg kvaliteta a osim toga nema ništa (ok, kvalitet je posebna priča), ali zato nam niču svakodnevno teme "koliko da tražim", "kako da uradim ovo", "šta je knjiga standarda, portfolio"...A sve to postoji na zoni ali rasuto po svim mogućim potforumima. Ako bi recimo skupili te korisne teme i napravili lepljive na GD (da GD ne bude samo galerija naših radova nego da to bude kompletna GD priča) mislim da bi za početak izbegli otvaranje pomenutih tema od strane početnika. Trebalo bi nekako objediniti stvari vezane za GD. Znam da se sad tu javlja problem što je recimo tipografija element GD-a ali ne možemo nju strpati celu u GD, ali ako ništa drugo fizički da budu bliži na forumu bi koristilo, jer u tim specijalnim forumima je tek rasulo. Ok su ti potforumi sređeni u specijalnim forumima ali mi nekako tipografija i linkovi ne pripadaju tu. Linkove bih ja raščlanio, tako što bi u lepljivu GD-a stavio linkove vezane za GD, i tako dalje. Ja recimo nisam ušao u taj potforum 200 godina jer tamo svega ima, i onog što je vezano za Gd i onog što nije pa je smor čačkati. Znam da nisam sad nište ekstra konkretno predložio, više sam razmišljao sam na glas.
Recommended Posts