headcutter Posted February 10, 2008 Report Share Posted February 10, 2008 Dame i gospodo, Kao što vam je verovatno već vidljivo; u poslednjih par meseci u toku su opsežni kozmetički zahvati na Zoni, paralelno sa tim, sektor za veštačko osemenjavanje radi na novom čedu u našoj porodici, dugo očekivanom sajtu... A forum, koji je pretrpeo facijalne izmene sledeći je na redu da dodje u hirurški sektor. Pre nego obavimo opsežne zahvate red je da pripremimo pacijenta i da vidimo koje tegobe treba odstraniti, umanjiti a koje funkcije treba unaprediti. Dakle u jeku priprema za DZ 3.0 mi smo odlučili da vas pitamo šta se vama sviđa a šta ne na Zoni... Molim vas da odgovori budu veoma jednostavni: * * * Ne svidja mi se: To bih ispravio tako što bi: * * * Naš preliminarni koncept jeste da razdvojimo Galerije od Tehnika, da razdvojimo stručne od opštih diskusija, da razvijemo sekciju Galerija u pravom smislu - da svi ljudi koji učestvuju u radu Dizajnzone doprinesu svojim radovima da kada se otvori forum imamo šta da vidimo i imamo uvid u to šta ljudi odavde rade, da se posveti velika pažnja radu sa početnicima ali na posebnom mestu, da se oni ohrabre da pitaju za savete ali da se tim temama ne zamaraju ozbiljni diskusioni forumi... To su tek neki pravci a sada vi recite šta biste vi oduzeli / dodali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
picollogo Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Ne svidja mi se: sto nema u profilu korisnika opcija portfolio sa prilozenim thumbnailovima radova.. To bih ispravio tako što bi: dobro pitanje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Corleone Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Ne svidja mi se: što Zona ima samo jedan skin i teraju nas ga zavolimo (dosta bre više sa jednoumljem i nametanjem volje) To bih ispravio tako što bi: ubacio još neki skin pa neka izvoli ko šta voli, a neka ovaj narandžasti bude default skin Zone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
UnderDog Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 Ja bih voleo da profesionalci na Zoni pomažu početnicima (svako u svojoj oblasti) i da budu plaćeni za to. Da početnicima bude ponuđena opcija, da po prihvatljivim cenama dobiju domaće zadatke, stručnu kritiku svog rada, i smernice za dalji razvoj. Sve je više novih članova, koji znaju malo, ali žele da uče. Ja sam dosta toga naučio na Zoni, ali činjenica je da iskusniji članovi sve ređe ostavljaju svoje komentare i radove (bar je tako u sobama koje ja posećujem). Otvorite račun, i otvorite podforum koji će biti dostupan samo onima koji žele da se obrazuju na ovakav način. Nakon uplate određene sume, članu-studentu pošaljite jedinstvenu šifru, kojom može pristupiti podforumu, a koja je validna samo uz njegov nalog. Možda ova moja ideja spada u domen fantastike, ali ako bude zainteresovanih na obe strane, uopšte nije neizvodljiva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stalja Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 ^ Vishe bi koristila neka stiki tema sa tips and tricks. Film i video, grafichki dizajn, client scripting obogaceni sa temama tog tipa bi znachajno koristile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totaloverride Posted February 12, 2008 Report Share Posted February 12, 2008 od kad je promenjen design i ostalo meni zona nikako ne funkcionise. treba mi po nekoliko minuta da "otvori" stranu a neretko se desava da ostane prazna strana pa po nekoliko puta pokusavam go/refresh narocito je frustrirajuce kad kliknem na "dodaj odgovor" a on izgubi vezu i ostane bela strana a na go/refresh dobijem index foruma... nemam nekih bitnijih primedbi na struktiru zone. mozda pre na neke moderatore/urednike koji ne prihvataju tudja iskustva/misljenja/stavove vec znaju sve o svemu... tako da se neke teme polako pretvaraju u "pitajte kleopatru" Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulumper Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Ne svidja mi se: sto su oglasi na foto sekciji zatureni, gotovo skriveni To bih ispravio tako što bi: stavio rec "oglasi" u opisu potforuma Ne svidja mi se: sto se ne postuje pravopis, iako vam je ukazano To bih ispravio tako što bi: angazovao lektora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoneHead Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Nije da mi se ne svidja, ali ako bi mogli bar i onaj default plavi skin da dodate pa da mozemo da biramo, mnogo przi oci ovaj narandzasti... Takodje bih zamolio clanove, i urednike da promene avatare i potpise, nije u redu da drzite stilizovane faluse, da vam pise Jebo kevu, i golden shower end doggy style... jednostavno je neukusno. Ovu trojicu sam zapamtio verovatno ima jos... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Branislav Posted February 13, 2008 Report Share Posted February 13, 2008 Ne svidja mi se: 1. Što neki urednici ne poštuju neko drugo mišljenje i time guše svaki dalji dijalog odnosno razvoj diskusije i same zajednice. Plaše ljude i svoje znanje obavijaju velom tajne, što je veoma neproduktivno. Isto tako ljubaznost i poštovanje drugog tada nije na nekom zadovoljavajućem nivou. 2. Radove nekih markatnih ljudi ovde sam morao da "bunarim" kako bi ih našao i video sa kim razgovaram. 3. Takvi ljudi su najmanje pomogli Dizajn zoni u slanju radova (pod izgovorom da ne smeju da šalju radove zbog firmi u kojima rade) a radove najviše šalju početnici pa zato imamo malo kvalitetnih radova. 4. Moderatori teško mogu sve da prate i da deluju ispravno i efikasno. Ljudi smo i ponekad nemamo dovoljno koncentracije, razumevanja i energije da ispravno delujemo. To bih ispravio tako što bi: 1. Pravi urednik ima želju da razvije svoj deo foruma i podstiče kreativni duh i više mišljenja (a ne da ističe sebe u svakom postu), da usmerava, koriguje pojedine teme u pravcu razvoja i veće slobode i razmene mišljenja, da stvori pozitivan ambijent za diskusije. Da bi našli takve ljude sposobne za to moramo imati nešto što bi takve ljude motivisalo da učestvuju u radu Dizajn Zone. Mnogi kvalitetni ljudi ne žele da se mešaju ovde, nemaju vremena ili bi možda prihvatili rad ovde ako bi od toga imali neke vidne ili materijalne koristi. Da bi takvi ljudi uopšte bili privučeni radu na Dizajn Zoni, DZ mora imati neki kvalitet, neki potencijal. Da bi taj potencijal nastao ili se pobošljao moraju se uvesti neka pravila tipa: da urednik mora imati reference o sebi i o svom radu, lako dostupnu galeriju, puno ime i prezime, sliku i sl. Da je pozitivan i otvoren prema drugome. Predusetljiv. Da hoće da pomogne. Odgovor jednog urednika u vidu "zagonetke" (jedna reč ili veoma nedevoljna rečenica) koja podstiče sledeći post sa pitanjem "Molim te objasni?" je nedopustiva za jednog Urednika. Pošto je možda teško naći kvalitetne i sposobne ljude koji bi radili na Zoni trebalo bi se više posvetiti samom organizovanju i funkcionisanju Zone. Otkako sam sam postao član DZ-a predlagao sam šta bi bilo korisno za DZ. Odgovor je bio da je sve na dobrovoljnoj bazi, da ljudi nemaju nikakve materijalne koristi, da je sve opušteno zezanje i sl. Međutim sada vidim da tvorci DZa žele da se ozbilnije pozabave Dizajn Zonom. Ako želite da Dizajn Zona zaista postane jedan referentni izvor informacija, ljudi i svega vezanog za Dizajn onda se mora ozbiljnije i posvetiti svemu tome i uložiti više. To znači da urednici nemogu biti samo ljudi koji eto prijave se i samo tako pristanu da rade, rade na nekom dobrom mestu i eto smilovali su se za vas, već morate stvoriti ambijent i tražiti neke ljude za mesto nekog urednika. Morate zaista tražiti neke profesionalce ili kako sam ranije predlagao ako nemaju volje ili vremena, makar intervjuišite te profesionalce i okačite taj intervju na Zoni. Svi bi imali koristi od toga. 2. i 3. Obavezna galerija i podaci urednika i viđenijih članova. 4. Za pad koncentracije i volje za posao urednika na Dizajn Zoni predlažem da imate neku satnicu/smene kad koji urednik nadgleda svoj deo foruma isto tako urednici moraju da "pričaju" među sobom. Da kvalitetno sarađuju i medjusobno razgovaraju. Isto tako kako sam već rekao moraju da budu motivisani i da razvijaju pozitivan duh u svom delu foruma. Kako DIzajn Zona bude rasla u svom kvalitetu tako će imati veći izbor ljudi za mesta Urednika pa i više Urednika od 2 po sekciji. Što znači više smena i samim tim lakše moderiranje i praćenje podforuma. Online svet je još uvek dovljno slobodan i pruža mogućnost da se kao dizajnerska zajednica zaštitimo od institucionalizovanja Dizajn Zone. I to nikako ne želim Dizajn Zoni ali neke bolje organizacije i ozbiljnosti mora biti da bi se "zezali" bolje i kvalitetnije. Da bi uživali na DZ zaista i od toga imali svako dobro, pozitivan duh, želju za posećivanjem Zone, komunikacijom, radom i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatico Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 > :) < Link to comment Share on other sites More sharing options...
okmijun Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Ne svidja mi se: sto nema galerija radova To bih ispravio tako što bi: tako sto bi napravio galeriju Link to comment Share on other sites More sharing options...
HaL[1338] Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Ne svidja mi se: Ogavan narandzasti skin! To bih ispravio tako što bi: Dodao skin za prave *ebace i znalce (plavi)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gui-guru Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Ne svidja mi se: Puno novih clanova koji nemaju kvalitetne radove, a usmeravaju ih takodje novi clanovi koji nemaju kvalitetne radove To bih ispravio tako što bi:Pojma nemam .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 Ne sviđa mi se: Što ovde ima puno ljudi kojima se neke stvari ne sviđaju na DZ :angry: To bih ispravio tako što bi: bolje da ne znate, zato jezik za zube! :ph34r: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 ne svidja mi se: to sto zajednica uopste nije upoznata sa razvojem tog famoznog sajta nije da vam ne verujem, ali ima ovde onih koji su voljni da doprinesu tom razvoju. ne bih voleo da nam se jednog dana samo servira sajt, ako cemo svi to da koristimo, red je da bar budemo donekle upoznati u sadrzinu i koncept svega toga.. ipak to pravite zbog nas? zar ne? bolje je produziti izradu za par meseci, ali da na kraju vecina bude zadovoljna (jer naravno ne mogu svi da budu uvek zadovoljni) nego da se par meseci posle starta sajta svadjamo oko nekih gluposti i stojimo u mestu. sve ovo iz iskustva, naravno. ;) to bih ispravio tako sto bih: ukljucio communiti u razvoj sajta ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toni Posted February 16, 2008 Report Share Posted February 16, 2008 ne sviđa mi se: što mnogi hoće da prave sajt umesto da daju predloge. Niko ne spori vašu želju da imate sajt koji će zadovoljiti većinu vaših potreba, ali sa druge strane ipak to možete postići samo ako budete davali kvalitetne i konstruktivne komentare a ne baveći se pitanjima koje nisu u vašoj nadležnosti. DizajnZona jeste sajt svih nas i vredi jer smo svi na njoj ali kada bi svi o njoj odlučivali odavno je ne bi bilo (puno babica, kilavo dete - više puta potvrđeno). Sajt dizajn zone se praviti u iteracijama. Znači, detaljno i temeljno već nekoliko meseci. Razmišlja se o mnogo čemu, mnogo stvari je otpalo sa gomile, mnoge stvari su već svedene na pravu meru itd. to bih ispravio tako što bih: zamolio ljude da se oko toga ne bune i da ne misle da su na neki način izostavljeni. Pitali smo vas šta mislite o DZ, ovo je takođe moglo da se završi samo na višem nivou između admina i urednika, ali mi smo hteli vas da pitamo, zato sto želimo da vas uključimo u razvoj i pravljenje i sajta i foruma, ali samo kao nekoga koji će ga koristiti a ne praviti. Ako ovo ne bude moglo da ide bez offtopica možda ćemo odustati od ove ideje intervijuisanja, molim vas sve da se ograničite na zadato. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikars Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Ne sviđa mi se: Što ima clanova koji po pravilu daju previse ironicne odgovore pocetnicima koji se javljaju, mada mi se cini da to u poslednje vreme izostaje. To bih ispravio tako što bi: ih zamolio da to ne rade Link to comment Share on other sites More sharing options...
ostrvo Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Nebih puno oko dizajna,tu nema pravila,ali nije loše ako može da se ponudi u nekoliko boja,varijanti,pa će svako odabrati sebi omiljenu. Ali meni lično smeta nešto drugo. Konkursi,poslovne ponude... Kada neko postavi konkurs ili slično,hoću prvo velikim slovima da vidim koliko se plaća,pa ko sve može da učestvuje,pa rok za slanje rada...i dalje već šta treba.Ali pod br1 da vidim koliko para,da znam dali dalje da čitam ili da ne gubim vreme. Zašto ne napravite neki formular koji bi poslodavac ispunio lepo i čitko.I dok ne popuni sve potrebno nemože da postavi temu? Nesvidja mi se što neki postave oglas,ljudi pošalju radove i na kraju ništa. Vi više niste neki mali sajt, valjda nekako možete da razdvojite žito od kukolja,inače ovako vam se gomilaju beskorisne teme.Svako može da napiše konkurs ,bla,bla...dobije 10 radova,i od tih 10 sklopi 1 i posle kaže nijedan mi neodgovara. Ne svidja mi se: Način na koji se postavljaju konkursi,poslovne ponude. To bih ispravio tako što bi:(Standardni formular) Čitko ispisati 1 Novčanu nagradu,2 uslovi za konkurisanje,3 rok. I još bih uveo da se poslodavac ili firma koja nije ispoštovala postavljene uslove i isplatila pojedince postavi u posebnu temu naprimer "Nepoželjni" da narod vidi. Mnogo ljudi se opeklo i više i ne zalazi u teme konkursi i poslovne ponude. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IgOOr Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 Ne svidja mi se: Sto je dozvoljena registracija novih clanova bez kompletno popunjenih podataka o sebi. Uvek moze da se pojavi neki nn "expert", sa nn godina i iskustva u radu, nn lokacijom na kojoj zivi i radi, itd, registruje se a kao da nije. Evo gledam po tim registracijama i chini mi se da je globalno posmatrano, intenzitet i ucestalost pametovanja, negodovanja i suvog teoretisanja obrnuto proporcionalna broju prijavljenih podataka pri registraciji. TREBA da se zna, ili makar stekne neka predstava, ko je osoba koja nas procenjuje. To bih ispravio tako što bi: Zabranio registraciju novih clanova u slucaju da ne postoje uredno popunjeni i od strane administratora verifikovani osnovni licni podaci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jovbranko Posted February 17, 2008 Report Share Posted February 17, 2008 ^ Potpuno se slazem. Ne svidja mi se: Sto urednici ne sankcionisu vredjanje drugih clanova i bespotreban flame. Barem ne sve slucajeve... Niko drugi to ne moze da izmeni nego urednici... Pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urbanista Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 Ne svidja mi se: - marginalizovanost sobe arhitekture - njen položaj, - preobimna naslovna strana, i - signalizacija novih poruka je slabo primetna... To bih ispravio tako što bi: - dao arhitekturi bolje mesto na naslovnoj, - uvesti urbanizam kao zasebnu sobu - dizajn mobilijara, imidž ambijenata i grada, "ulične" fotografije, gradovi, zemlje itd., - sažeti naslovnu stranicu, i - osmisliti bolju signalizaciju novih poruka - ako ostaje narandžasti interfejs - uvesti hladne boje kao kontrast... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 ne sviđa mi se: što mnogi hoće da prave sajt umesto da daju predloge. Niko ne spori vašu želju da imate sajt koji će zadovoljiti većinu vaših potreba, ali sa druge strane ipak to možete postići samo ako budete davali kvalitetne i konstruktivne komentare :huh: kako? to bih ispravio tako što bih: zamolio ljude da se oko toga ne bune i da ne misle da su na neki način izostavljeni. Pitali smo vas šta mislite o DZ, ovo je takođe moglo da se završi samo na višem nivou između admina i urednika, ali mi smo hteli vas da pitamo, zato sto želimo da vas uključimo u razvoj i pravljenje i sajta i foruma, ali samo kao nekoga koji će ga koristiti a ne praviti. nazalost, protumacio si moj post na najpogresniji moguci nacin. Veruj mi da ja apsolutno nemam nameru da se guram gde mi nije mesto, niti imam vremena za tako nesto. Molim vas, nemojte da zavrsavate stvari na vishem nivou, kako cu posle ljudima na ochi... izvinjavam se ako sam uvredio nekog, ili je ispalo da mislim da niste sposobni za .... ovaj, za.... za sta god to spremate ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trunks Posted February 18, 2008 Report Share Posted February 18, 2008 ^ Nije to bilo upućeno konkretno tebi, iako izgleda jer je tvoj post neposredno pre. :) Rileks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
godza Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Mene strashno, ali stvarno strasno nerviraju ovi kvadratici koji oznacavaju teme u kojima ima novih postova i oni koji iznacavaju da su teme hot, itd. Bas me briga shto je tema hot, vidim to na osvnou broja strana. Takodje, mali je kontrast izmedju ikonice nove teme i procitane. Da se ja pitam, sve vishkove bih izbacio, i stavio bih ovako nesto Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trunks Posted February 19, 2008 Report Share Posted February 19, 2008 Zaboravio sam da napomenem, to za skin može sve na drugoj temi, ovde bi trebalo da pričamo o sadržaju. :) Ali videću da se pozabavim time. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts