Jump to content

PITANJA STUDENATA I ŠKOLARACA

henrik
 Share

Recommended Posts

pozdrav svima.

kao sto mozete videti ja sam nov ovde, pa posto nisam nasao ovakvu temu, resio sam da je otvorim (ako je ima izvinjavam se nisam je video).

ovako. radim jedan seminarski rad, pa mi je potreban materijal za proces izrada klisea i kopirnih predloski.

ako neko ima i zeli da mi ga prati, pa ja kada zavrsim seminarski prikacicu ga ovde.

hvala puno!

• 1 month later...
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pozdrav svima,

Treba mi maaaalaa pomoc oko diplomskog rada. :rolleyes:

Tema mi je "Tehno-ekonomski pokazatelji savremenih tehnika izrade stamparske forme za ofset stampu", pa ako se neko seti nekog clanka, linka ili ima zelju i volju da nesto napise, bio bih mu vecno zahvalan :D

• 2 weeks later...

Postavio bih jedno pitanje, pa mi se cini da je ovo zgodno mesto... Neznam koliko ulazi u DTP sekciju ali prikladnije mesto nisam nasao...

Potrebno mi je da saznam kako se radi priprema za stampu?

Ono sto zelim da uradim je stampanje na tekstilu, odnosno na maici.

Posto sam saznao da ne mogu da odnesem .JPG fail vec da mi je potreban .CDR format, stvari su pocele da se komplikuiju... Zanima me sta bih ja to morao da uradim u Coreldrawu da bih uradio pripremu za stampu? To sto zelim imam u JPG formatu ali ne znam sta bih s tim sad trebalo da radim da bi to moglo da se odstampa na maici.

Hvala vam svima na informacijama.

• 1 year later...
  • 1 year later...

Pozdrav svima :) Da li neko zna neku literarutu gde je malo detaljnije objasnjen LAMS sloj. E sad za ovaj sloj se koristi dosta imena kao sto su zastitni sloj, laserski sloj, digitalni sloj, crni sloj.. Upitanju je sloj na CtP stamarskoj formi za flekso stampu. Ovaj sloj je zamenio prakticno film. Kod CtP stamparski formi laser topi LAMS sloj, zatim se stamparska ploca osvetljava i samo na tim mestima gde nema LAMS sloja dolazi do ocvrscavanja fotopolimera.. kasnije se ploca ispira i dobijamo flekso stamarsku formu. Meni zanimaju karakteristike LAMS sloja. Od cega se pravi taj sloj? Debljina sloja? Uticaj tog sloja? Reakcije koje se desavaju... itd.

Pozdrav, imam seminarski vezano za kontrolu kvaliteta izrade stamparskih formi (klisea) u tampon stampi. Na internetu ne mogu nista da nadjem vezano za kontrolu kvaliteta izrade klisea i uredjaji koji se koriste.

Svaka pomoc je dobrodosla :)

• 9 months later...
  • 1 year later...

Dobro vece. Imam seminarski na temu vrste filmova u grafickoj industriji. Da li neko moze da mi nesto napise o tome. Jer ne mogu nigde nista da nadjem u vezi sa tim, a i nisam bas upoznata sa stampom. Hvala unapred. :)