Jump to content

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 years later...
Posted

Треба ми помоћ око припреме за сито штампу. Не знам да ли овде има неко ко ми може помоћи.

Хвала унапред

Posted
Reci šta ti treba, tu smo da pomognemo.

Evo, ja se bavim sito štampom 5 godina.

Имам неке слике које хоћу да ставим на мајице и дуксве али пошто су слике колико сам разумео, морам да их направим да буду у највише 4 или 5 боје па ако то можеш да ми одрадиш, реци колико би и коштало платио бих ти само да ми се добро одради.

Хвала унапред

• 6 months later...
Posted

Dobar dan svima, pre par dana sam poceo da se bavim sito stampom.Imao sam solidno teorijsko znanje a pre koji dan sam osvetlio i istampao prvi put.

Imam par pitanja :

Kako da najlakse upasujem boje kod visebojne stampe?

Kako da namestim linijaturu rastera i oblik?

Da li je moguce stampati sa 4 boje CMYK kao na primer u ofsetu i da li se mogu dobiti prelazi i razne tonske vrednosti?

hvala unapred

Posted

Sita ćeš najbolje da upasuješ ako u samoj pripremi postaviš markere (krstiće ili šta već) za sve 4 boje. Onda postaviš pripremu koju si odštampao i svako sito ponaosob upasuješ da se markeri poklapaju.

Uglove rastera ostavi kako je već namešteno u Corel-u (pretpostavljam da njega koristiš) a oblik postavi kao Elipse.

Moguće je štampati sa 4 boje CMYK kao kod ofset štampe ali ti trebaju boje. Kod tekstilnih boja tražiš PROCESNE BOJE, isto tako postoje i za štampu na PVC materijalima.

Znači, PROCESNE BOJE.

• 4 weeks later...
Posted

Help! Radim pripremu za sito stampu u ilustratoru vec neko vreme, ali prvi put se srecem sa pripremom u fotosopu. Pretresla sam sve tutorijale po youtube-u i teme po forumima, pa ako moze neko da mi kaze, na osnovu ovoga sto cu da navedem, da li je to to? Uradila sam separaciju boja, podesila uglove na 15, 75,0 i 45 (cMYK), slozila lejere i za svaki podesila multiply i izgleda odlicno. S obzirom da se u ilustratoru svaka boja izvlaci na poseban paus, da li se ovde svaki lejer izvlaci posebno? Nadam se da me je neko razumeo.

• 10 months later...
  • 8 months later...
Posted

Da li neko zna zašto mi se ispira boja sa majica? Sito mi ispadne ok, kad uradim print sve izgleda kako treba, ali posle prvog pranja boja počinje da se ispira sa majice.. Koristim vodene boje tj. pigmente pomešane sa bazom..