milekinez Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 blagodarim, klak sta bi ja brez tebe. a 34 za raster na sargiji a, skoro pa da moze gliter u rasteru.
Vidtodor Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Треба ми помоћ око припреме за сито штампу. Не знам да ли овде има неко ко ми може помоћи. Хвала унапред
Corleone Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Reci šta ti treba, tu smo da pomognemo. Evo, ja se bavim sito štampom 5 godina.
Corleone Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Rađeno skoro, boje procesne plastisol SERICOL marke. Ispalo baš kako sam i očekivao.
Vidtodor Posted December 29, 2013 Report Posted December 29, 2013 Reci šta ti treba, tu smo da pomognemo. Evo, ja se bavim sito štampom 5 godina. Имам неке слике које хоћу да ставим на мајице и дуксве али пошто су слике колико сам разумео, морам да их направим да буду у највише 4 или 5 боје па ако то можеш да ми одрадиш, реци колико би и коштало платио бих ти само да ми се добро одради. Хвала унапред
dzmigi Posted July 28, 2014 Report Posted July 28, 2014 Dobar dan svima, pre par dana sam poceo da se bavim sito stampom.Imao sam solidno teorijsko znanje a pre koji dan sam osvetlio i istampao prvi put. Imam par pitanja : Kako da najlakse upasujem boje kod visebojne stampe? Kako da namestim linijaturu rastera i oblik? Da li je moguce stampati sa 4 boje CMYK kao na primer u ofsetu i da li se mogu dobiti prelazi i razne tonske vrednosti? hvala unapred
Corleone Posted July 30, 2014 Report Posted July 30, 2014 Sita ćeš najbolje da upasuješ ako u samoj pripremi postaviš markere (krstiće ili šta već) za sve 4 boje. Onda postaviš pripremu koju si odštampao i svako sito ponaosob upasuješ da se markeri poklapaju. Uglove rastera ostavi kako je već namešteno u Corel-u (pretpostavljam da njega koristiš) a oblik postavi kao Elipse. Moguće je štampati sa 4 boje CMYK kao kod ofset štampe ali ti trebaju boje. Kod tekstilnih boja tražiš PROCESNE BOJE, isto tako postoje i za štampu na PVC materijalima. Znači, PROCESNE BOJE.
April Ethereal Posted August 21, 2014 Report Posted August 21, 2014 Help! Radim pripremu za sito stampu u ilustratoru vec neko vreme, ali prvi put se srecem sa pripremom u fotosopu. Pretresla sam sve tutorijale po youtube-u i teme po forumima, pa ako moze neko da mi kaze, na osnovu ovoga sto cu da navedem, da li je to to? Uradila sam separaciju boja, podesila uglove na 15, 75,0 i 45 (cMYK), slozila lejere i za svaki podesila multiply i izgleda odlicno. S obzirom da se u ilustratoru svaka boja izvlaci na poseban paus, da li se ovde svaki lejer izvlaci posebno? Nadam se da me je neko razumeo.
Corleone Posted August 27, 2014 Report Posted August 27, 2014 Sve lepo objašnjeno: http://photolesa.com/tutorials/printing-co...tions-photoshop
TotalitariuM Posted July 12, 2015 Report Posted July 12, 2015 Jel ima neko da mi preporuci dobrog, proverenog Sito stampara na teritoriji Beograda. Uradio bi jedno 50 majica, motivi napred nazad, u 2 boje. Hvala i svako dobro
Vladica78 Posted March 28, 2016 Report Posted March 28, 2016 Da li neko zna zašto mi se ispira boja sa majica? Sito mi ispadne ok, kad uradim print sve izgleda kako treba, ali posle prvog pranja boja počinje da se ispira sa majice.. Koristim vodene boje tj. pigmente pomešane sa bazom..
Recommended Posts