Optimista Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Dobar dan svima. Nov sam na ovom forumu. Unapred zelim da se izvinem jer na nekim forumima ima soba za predstavljanje novih clanova, ukoliko postoji i odvde nisam je nasao. Nemam skoro nikakvih znanja o temama kojima saa vi ovde bavite i interesujeme jedna meni jako bitna stvar. Pripadam grupi entuzijasta koja je zagrejana za samograndnju sportskih automobila, sire poznati kao Kit Car. Karoserija bi trebala biti od fibera. Nas problem je kada model koji se napravi u nekom progamu(CAD, 3D Studio...) i na kome se izvuku preseci koji se stampaju i prenesu na recimo sperplocu od koje pravimo mrezu kao na prvoj slici cime ispuniti prostor izmedju? Materijal bi trebao naravno biti jeftin, lak za obradu (smirglanje brusenje...) i da se moze lako naci(kupiti) Nesto kao na drugoj slici. Culi smo da postoje neke vrste gline, navodno pod imenom Industrijski plasteli, koje se stvrdnjavaju na sobnoj temp. Gde se to moze nabaviti, postoji li neka druga opcija(gde kupiti koliko kosta i td. Unapred hvala na pomoci. Ukoliko zelite da vidite sta je to sto pokusavamo vise inf. mozete naci na forumu: http://pikec-tuning.com/forum/viewforum.php?f=20 P.S. Nadam se da ovaj link nece smetati urednicima jer stvarno nije namera da se reklamira bilo sta nego da pokazemo sta radimo!
Denis Dsgn Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Dobrodošao na forum :) Vidim da ste rupe popunili sa pur penom, to je dobra fora, sto se tice finalne obrade, postoji modelarska glina koja se koristi prilikom modelovanja prototipova automobila ali ona je ochajno skupa. A i preko nje ide specijalna folija. Koliko sam ja skapirao vi od ovog kostura pravite kalup, pa ce te onda u taj kalup posle da slazete vunu i mazete smolom. Sad cu potraziti link, pa cu ga okaciti.
Optimista Posted January 15, 2008 Author Report Posted January 15, 2008 Hvala na dobrodoslici. Nisam napisao ovo je tudj rad znaci fotke sa nekog ino foruma. A kada se ovaj model zavrsi radi se kalup (skida kao negativ) pa tek iz kalupa gotov proizvod!
Denis Dsgn Posted January 15, 2008 Report Posted January 15, 2008 Pa dokle ste vi stigli sa vashim prototipom?
Optimista Posted January 15, 2008 Author Report Posted January 15, 2008 Projektuje se sasija! Jedan projekt je vec bio zavrsen, medjutim taman pred kraj krenulo se iz pocetka. Rec je o Kit car vozilu koje bi trebalo biti sto jeftinije odnosno dostupno sto sirem krugu ljudi. U osnovi projekta je motor i prednje vesanje za Zastave 101 koje ce biti postavljeno pozadi(znaci motor centralno pozadi) a prednje vesanje ce biti preuzeto sa Lade. Ovo je moralo biti usvojeno kao kompromis jer kod nas koliko smo uspeli da saznamo nije moguce atestirati home made varijantu vesanja. Sve ovo ce biti stavljeno u sasiju od celicnih cevi. Mnogo lagano, nisko i atraktivno. E kada se sve ovo zavrsi onda krece izrada karoserije. Karoserija je ovde sasvim individualna stvar tako da je moguce da ce mnogi praviti nesto samo za sebe a postoji i opcija bez karoserije kao neki urban bagi! U sve ovo kasnije je moguce ubacivati i neke mnogo mocnije motore iz FIAT-ovog programa itd... Tesko je ukratko objasniti o cemu se radi, navratite na forum pa pogledajte, a ovo nije jedini projekt.
MC KILLER Posted January 19, 2008 Report Posted January 19, 2008 U ovo je cool , ako vam treba neki savet za izradu karoserije i sasije slobodno me kontaktirajte. Jako je interesantan projekat <<prvi srpski auto>>... POHVALJUJEM OVAKO AMBICIOZNE LJUDE.
Optimista Posted February 8, 2008 Author Report Posted February 8, 2008 Pozdrav Killer. Prvo moram da se izvinim jer dugo nisam posecivao ovaj forum iz razloga sto niko nije bio zainteresovan narocito da nam pomogne! Video sam jos ranije tvoju temu o onom SUperautomobilu koji ste pravili ali nisam postavljao tamo nikakva pitanja jer je tema prilicno zabajatila. Reci mi od cega je pravljen onaj model? I sto ne bi dosao na Pikec forum, pridruzio nam se. Mada je i tamo trenutno zatisje pred buru siguran sam da kada bi se prikljucio neko ko poznaje temu diskusije bi se trenutno rasplamsale!
Recommended Posts