3D_SFx Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Kakva kupovina tutorijala ??? SAMO NA 3dbuzz-u ima NA DESETINE BESPLATNIH CASOVA VIDEO TUTORIJALA !!! Registracija je besplatna i UCI DO MILE VOLJE !!! U sekciji Video Category -> Houdini IMATE SLEDECE za H9 (Houdini 9.1; i 9.5) : H9 How do I..., dvadeset i jedno ( 21 ) uputstvo. H9 Fundamentals Videos, trideset i pet video lekcija ( 35 ). Samo ovde ima oko DVADESET CASOVA - BESPLATNO!!! H9 Elevator Asset Videos, devetnaest video lekcija ( 19 ). H9 Bridge Asset, trinaest video lekcija ( 13 ). Ova dva zadnja Bridge i Elevator Asset su vec iznad osnovnog nivoa i DOBAR primer mogucnosti Houdinija. SVE GORE NAVEDENO JE B E S P L A T N O !!! U prosloj mojoj poruci ima jos niz linkova - gde ima GOMILA B E S P L A T N I H !!! tutova sto u video formatima , PDF-u, tekstualnih opisa,... ONAJ ko ovo prodje i nauci imace nekakav srednji nivo poznavanja Hudinija. Tada neka odluci kako ce dalje. Za to treba oko godine dana ( moze i dosta krace ili i duze sto zavisi od raspolozivog vremena za ucenje ). Ko prodje do srednjeg nivoa poznavanja programa (mislim na strukturu i vestinu koriscenja) verovatno ce imati besplatno dostupne materijale i za visi nivo znanja. Svako ko se bude odlucio da savlada "ovaj program" (set integrisanih vrhunskih alata) neka se ne obeshrabri njegovom kompleksnoscu - jer je tu sve od modelovanja do kompozitinga - I ISPLATICE MU SE !!! Postoji Houdini Master i Houdini Select koji je pogodan za one koji rade ono sto se ovde najvise trazi, a i lakse se savlada. Nije potreban ni "spoljasnji" renderer, od koje je bolji samo RenderMan. Ne mogu da shvatim da pocetnici plate i paru za ucenje, pored TOLIKE KOLICINE BESPLATNOG MATERIJALA na internetu. Za one koji imaju samo modem - njima bi trebali pomoci clanovi kad se osnuje GRUPA. Koja .EBEN. clanarina??? Miniranje ideje u startu! 3D_SFx
Master Joda Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 e jel hudini samo za specijalne efekte ili moze da sluzi i za modelovanje nasao sam widim da moze i za modelovanje
CeeGee Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Ono sto rece 3D_SFx za 3dbuzz tutoriale da su besplatni i da ih ima mnogo to je tacno, ja samo da se nadovezem da one koje sam kupio je bilo zato sto mi je net uzasan ovde i da mi je lakse da platim i da imam i na miru da gledam kuci. Tako ko hoce nek kupi ono sto mu treba ili nek gleda online.... Mislim prvo treba videti ko je sve zainteresovan za ideju Houdini User Serbia Group ako se 3D_SFx slaze sa tim jer je njegova ideja. Pa da li u opste vredi pokretati tako nesto...
gazimestan Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Ja sam zainteresovan s`tim da nemam jos nikakve osnove u znanju. Za sada me najvise interesuju dinamaika tipa lavine, bure, poplave pa cu narednih godinu dana raditi na tome. Jer to planirate neke ozbiljne stvari da se rade timski. Odlicno bi bilo da zajednicki kasnije pravimo nesto ako budemo bili u mogucnosti
3D_SFx Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 @nosferatu_037: ...sa ceegee-jem (djurom) sam radio i radim u houdiniju evo ... Zar nije CeeGee Igor Z. ? @gazimestan: Na mom postu od 07 Nov og. u 23:10 ima devet ( 9 ) hiperlinkova kojima mozes direktno na te sajtove. Na svima se nalaze i BESPLATNI TUTORIJALI kako video tako i tekstualni sa slikama i jasnim uputstvima sta se hoce i kako to uraditi. Dokumentaciju treba citati direktno na izvoru - http://www.sidefx.com a eventualne nejasnoce idi u Wiki na http://www.odforce.net Pomoc ce se moci dobiti i ovde na DZ. Houdini je od devetke ( H9.xx ) znatno laksi za ucenje i rad i jos mocniji. SESI se dobro zahuktao . @Master Joda: Houdini je nadmocan u modelovanju i ovoj najnovijoj "Autodesk-ovoj kompilaciji_MAXIYA". Te price da je on samo za spec. efekte imaju razne uzroke ( ovde kod nas uglavnom neznanje ali kod ponekog i drugi razlozi, a napolju i gusenje konkurencije ). U nekim laksim poslovima pogodnije je bilo koristiti druge programe - ali to vreme izgleda da istice. HOUDINI MASTER je resenje SVE U JEDNOM ( od modelovanja do kompozitinga ). Ugradjeni MANTRA renderer je tik do RenderMan-a, i ne placa se posebno (obuhvacen je cenom_bez ogranicenja). Neverovatne su mogucnosti BRZIH I VELIKIH IZMENA U PROJEKTU a uz cuvanje svih resenja radjenih do tad. Osnovni problem je sto ovaj "program" treba savladati i on ima drugaciji nacin u resavanju zadataka. Ali ako treba uz neki drugi program: Rhino, pa neki za kompoziting, pa gomila plug-inova pa ... i onda kad se upadne u vremenski skripac, pa jos stvari ne funkcionisu i ponekad JOVO NANOVO. Vreme potrebno za savladavanje ovog "programa" je SIGURNO KRACE od vremena potrebnog za savladavanje bilo kog drugog programa sa sve drugim dodatnim programima, plug-inovima,...i kao celina je JEFTINIJE I NADMOCNIJE. 3D_SFx
gazimestan Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Hvala, e video sam al nisam proverio ovih dana arcim net na druge tutorijale, pozdrav
CeeGee Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 3D_SFx - upravu si za ime Igor Z - nosferatu037 i ja smo dok smo radili dok smo radili na Ognjenci i projektima pa to je neki nadimak koji je izrodio. Pozdrzavam ovu pricu sto je rekao 3D_SFx... Najvaznija stvar je kad kreces da ucis Houdini zaboravi na pretodne stvari kako rade, logika je drugacija ali u Houdiniju ces shvatiti kako stvari funkcionisu....
3D_SFx Posted November 11, 2008 Report Posted November 11, 2008 Bas zbog toga sto je "logika" drugacija - lakse ga je savladati nego neki drugi program i sve "potrebne druge programe i plug-inove" sa kojima onda mozes pokusati uraditi sve ono sto i sa Houdini-jem. I onda kad se sa svim tim dodje pred zid i nema dalje - onda TO HOUDINI ODRADI. Onom ko prati "3d scenu" u svetu, ovo je poznato. Velike probleme imaju oni koji rade u nekom drugom 3d programu pa kod ucenja Houdini-ja "razmisljaju i primenjuju - t u `l o g i k u` ". Svi drugi 3d programi imaju slican nacin rada, Houdini se tu bitno razlikuje - proceduralizam. Ovaj novi interfejs u H9 ga cini m n o g o laksim za koriscenje i ucenje. Moje misljenje je da ga je lakse savladati nego neku drugu opciju, sa kojom bi mogao da radim sve od modelovanja do kompozitinga. U malim firmicama kao i frilenseri moraju znati sve i sa vremenom se to savlada. Mnogo mi je lakse bilo uciti Houdini nego kad sam ucio Mayu ili pre 3D Studio ( MAX ). U Houdini-ju je teske, komplikovane ( vrhunske ) poslove LAKO odraditi . LAKO SE DODJE DO POSLA !
gazimestan Posted November 11, 2008 Report Posted November 11, 2008 Sta da radim za modelovanje, Houdini radi sve i nema potreba da se bilo sta drugo poznaje ako se dobro zna Houdini?
CeeGee Posted November 11, 2008 Report Posted November 11, 2008 Sto se tice modelovanja, pogledam malo par tutorialam nema bas sve one fensi alatke, tako da mislim da modeling mozes da radis u drugom programu ako radis brze Podigao sam forum na svom sajtu kao VFX i FX Pa one koji su zinteresovani mozemo da prebacimo sve za Houdini tamo ili da nastavimo ovde na zoni http://www.igorfx.com/forums/index.php
MaxMaster Posted November 11, 2008 Report Posted November 11, 2008 ^ Jesu dobrodosli svi ili samo Madjionicari?
3D_SFx Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Sta da radim za modelovanje, Houdini radi sve i nema potreba da se bilo sta drugo poznaje ako se dobro zna Houdini? Houdini ima mocnije i sveobuhvatnije modelovanje nego bilo koja druga opcija. Kad ga naucis nema potrebe za bilo cim drugim - sve je daleko ispod njega. Ovo sta kazem vazi - SAMO ZA ONE KOJI MOGU KAZATI DA ZNAJU TAJ PROGRAM. Oni koji delomicno poznaju taj program misle da se moze bolje modelovati u nekom drugom. Dok ne savladas Houdini a ako poznajes neki drugi koristi ga za to. Ako si pocetnik u 3d, ja ne bi trosio vreme na "druge". Koncetrisao bi se na Houdini-ja i na njegov nacin rada. Neki segmenti u poslu modelovanja (gde je mnogo nekih ponavljanja) se mogu brze uraditi sa recimo MAX-om ili LW-om. Medjutim kad budes savladao Houdini, to vise nece biti slucaj.
3D_SFx Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Podigao sam forum na svom sajtu kao VFX i FX Pa one koji su zinteresovani mozemo da prebacimo sve za Houdini tamo ili da nastavimo ovde na zoni http://www.igorfx.com/forums/index.php ZASTO ??? "...da prebacimo sve za Houdini tamo..." Sta znaci "Pa da li uopste vredi pokretati tako nesto..." (Nov 9 2008, 17.58) - tema ova. 3D_SFx
CeeGee Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Mislio sam na broj ljudi, jel nemogu samo dva coveka da urade to sami. A sto sam rekao za forum je bila vise sugestija jer sam taj forum bazirao da bude vise za efekte, i takve stvari... Jel na zoni se retko o tome prica vise je arch i modeling... Jer ova tema da stoji pod tutorial je po meni dosta glupo, bolje da stoji pod 3D modelovanje i da stoji sticky ako vec hocemo nesto malo vise
bazuka Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 3D_SFx sine bi mogo ti nama nesto lepo da pokazes sto si uradio? vidim da kao radis u H pa reko da vidimo sto je H bolji od drugih app...
gazimestan Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Gde se mogu naci knjige Houdini prevedene na domaci jezik, dovoljno da ima objasnjen alat-osnova. Ko im je izdavac.
CeeGee Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Nema, postoje samo dve knjige, jedna je malo vise advanced a druga je za Houdini 8 vise ali naravno moze da se koristi i za novije
3D_SFx Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 3D_SFx sine bi mogo ti nama nesto lepo da pokazes sto si uradio? vidim da kao radis u H pa reko da vidimo sto je H bolji od drugih app... Zasto - "sine" ? Kome - "nama" ? "...kao radis u H..." ? Nisam na ovom forumu zato da bi bilo sta pokazivao sta sam uradio. Pokusavam zainteresovati one, koji ce pokusati da im "3d" bude hleb - za Houdini. To, bolji ili ne - "vreme" vec pokazuje a ako Autodesk ne kupi SESI, nece nekom mladom coveku OVDE, biti svejedno na koji program je "arcio" svoje vreme.Mozda i gresim, ali tako mislim.
gazimestan Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Kako se zovu te dve knjige, ko ih izdaje, docicu na kratko u BG pa mi trebaju precizniji podaci ili ako postoji varijanta da se naruce, pozdrav
gazimestan Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Ljudi nemate potrebe za prepucavanjem, uskoro nestaje struja a ako ne budete naucili da zivite u prirodnom ambijentu dzaba vam majstorije. Prvo sam poceo temu graficka za maya-u i pitao za lightwave, sad opet ista prica (prepucavanje) sa houdini-jem. Ako je program kompletan da ne trazi dodatne programe onda je to super, steta sto se tako malo zna o njemu
CeeGee Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 Houdini On the Spot http://www.amazon.com/Houdini-Spot-Zerouni...8737&sr=8-5 The Magic of Houdin http://www.amazon.com/Magic-Houdini-Willia...8737&sr=8-6
bazuka Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 @3D_SFx pa tebi posto si kreno da se ponasas kao da si posisao svo znanje sveta pa sad nam ga prodajes, preporucujem ti da se spustis medju nas, a ne tako nadmeno da se postavljas... ne secam se da se iko od nas postavio tako kao sto si ti ovde ima ljudi koji znaju H i od tebe a pogotovu i od mene posto ja nisam zainteresovan za njega, pa nisu nadmeni...
gazimestan Posted November 12, 2008 Report Posted November 12, 2008 @ bazuka Ko se danas ne gordi, nije to toliko bitno
Recommended Posts