Jump to content

Psihijatrijska Bolnica " Kovin "

Dicky

Recommended Posts

pizdarija fotke kao i cela reportaza!

ali na zapadu i jeste slucaj da se maltretiraju i to jos kako- gledo ja na satelitskoj neki englez u engleskoj, isto kao i ti dosao da napravi reportazu, ali nije rekao ko je i sta nego je imao skrivenu kameru- pravio se da oce da radi tu tako nesto- e jbt sta su tamo radili ajmeeee- znaci nisam vidjao bas ni na filmovima mnogo gore psihofizicko mucenje...

a to sto ovi zive u domu nema nikakve veze, pa ceo svet je ludnica...

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Trebao si da dođeš pre 10 godina kada nisu imali ni čime da ih nahrane, a o terapiji i da ne govorim. Pacijenti su slobodno izlazili van bolničkog kruga i išli u grad i na pijacu da prose za hranu. Jednog lika sam redovno viđao kako beži kući. Ide magistralom u pidžami i papučama. Nema veze, leto - zima.

Jedan mi je redovno pričao, kad god me vidi, kako u bolnici pokušavaju da ga otruju. Ali on zna protivotrov - konjsku mokraću.

Dobre su fotke. Ima tu još nekih faca za fotkanje, nisi naleteo....

Pozdrav,

text - suvisan.

slike - odlicno sedi pet. bas se nesto ne secam kad je poslenji x okaceno ovoliko i ovako dobrih portreta.

sad...da mi ex nije lekarica, i da nisam upoznao tu neku njenu medicinarsku ekipu, i naslusao se mecicinarskih tracheva... -

---------

urednik:

offtopic izbrisan i sacuvan kako tema ne bi skrenula sa pravog toka. Ako hocete otvorite novu temu na caskanju o tome kakvi su lekari.

Dole kapa. Potresno. :(

Nadam se da će posle ovolike medijske pažnje tim nesrećnim ljudima biti bar malo bolje.

Nemojmo pogrešno suditi o lekarima, bar ne o svima, i oni zbog ogromne nebrige društva rade u stravičnim uslovima. Ja bih celu skupštinu i sve poslanike smestio u jednu ovakvu ustanovu na mesec dana posle toga bi se 100% poboljšali uslovi za ove nesrećnike.

Jako dobra reportaza Dicky, fotke #5 i 11 me prosto fasciniraju, stalno se vracam na njih...

Vecito mi je jadna ta prica sa medijima (u celom svetu, ne samo kod nas), ali u ovom slucaju mi je tesko da bilo koga osudjujem jer ljude ocigledno treba samarati i prenapumpanim pricama da bi obratili paznju.

@ Geza - slazem se od reci do reci.

Ja bih celu skupštinu i sve poslanike smestio u jednu ovakvu ustanovu na mesec dana posle toga bi se 100% poboljšali uslovi za ove nesrećnike.

nije džabe izmišljena ona poslovica: "sit gladnom ne veruje"

bitno je da je budžet uvek pun i da ne treba da se dira. da li znate da ta zgrada ne košta puno. strašno je ovo. oni koji mogu da pomognu i koji imaju moć ništa ne rade da bude tim ljudima barem ambijent u kom borave, žive pozitivan. onih 300din što plaćam rts koji i ne gledam, odmah bih usmerio ka takvim ustanovama, to je ono što sigurno ja mogu da učinim. plus, koliko samo kod nas ima bogatih i moćnih ljudi, i koji bi mogli da ne osete -plate jednu zgradu. uvek se može, ali da li se hoće?!

Jos uvek se setaju u pidzamama i krpama po Kovinu, mole za cigaru i koji dinar ... Istina, poslednjih nekoliko godina manje, ali za nekog ko dodje do Kovina prvi put, utisak je bas ovakav kako je predstavljeno .

Jednostavno, gledas to svaki dan, po gradu, setalistu, pijaci, autobuskoj stanici, i taman pomislis da si se "navikao", i da vise ne primecujes, ali, nema sanse, a tuga je veoma mala rec kojom se to moze opisati ...

Sto se tice osoba koje se staraju o njima ( lekari, sestre i ostalo osoblje ), ne mozete ni da zamislite, to da bi se razumelo mora da se dozivi ... Ne mogu trenutno da nadjem adekvatnu pohvalnu rec za te ljude, ali u najmanju ruku, svaka im cast !!!

Димитрије, мало сам се касно укључио, али:

навико сам на некакве зракоплове, а ти РАЗБИО емоције и од срче направио сензор за дигит, апарат ...

мислииим:

1. ово мора на папир, дефинитивно

2. ако ме сећање добро служи, недавно си поменуо да си у водама фото журнализма - не мрдај одатле

3. штета што немаш неко '' име '' са њим би након ове серије добио пажњу какву овакав рад заслужује

4. Зона сазрева ... :)

Hvala svima, posebno tebi PD na lepim rečima.

Svetlo je i na originalima jako dobro (difuzno, prozorsko). Još na aparatiu sam video da će CB biti prava stvar. Konvertovanje u CB sam vršio preko foto šopa koristeći novu opciju iz CS3 Black&White koja je jako moćna. Nigde nisam skidao šum jer mi baš dobro leži na ovim fotkama.

Slično kao i PJ i mene fotogafija broj 5. stalno tera da je ponovo gledam. Ne znam o čemu se radi, deluje obično a opet nije .

• 2 weeks later...

Hello druze Dicky!

Temu sam videla cim si je postavio. Razdusevila se ali nisam ostavila komentar. Ni sama ne znam zasto...:)

Pregledala sam je od tada vec par puta i sada sam je opet otvorila i skontala da bih ipak trebalo

da ostavim comment iako je tema starijeg datuma.

Izvanredna reportaza. Necu da kazem od tebe se to ocekivalo, posto to svi komentarisu (to je za mene

neki dodatni pritisak; kada se nesto od mene ocekuje uvek mislim da cu da uprskam stvar :)).

Reci cu da si maksimalno iskoristio datu situaciju (koju necu komentarisati; tuzna je i to je to).

Kadrovi su me najvise odusevili i svetlo je bilo zahvalno. Izdvojila bih 'Scene iz zatvorenog ženskog dela' i 'otvoreno žensko odeljenje - pscijenti na terapiji'. Extra su mi kadrovi, ali ta peta je stvarno obicno posebna :D

Eto, toliko od mene:) Pozdrav.

• 3 weeks later...
  • 5 months later...