Jump to content

Recommended Posts

Posted

Evo da ja prvi čestitam na prvoj nagradi.

Najbolje od svega je što smo na Zoni imali čast da vidimo pobedničku fotografiju pre svih.

PS Za neobaveštene Katarina je osvojila prvu nagradu na godišnjem konkursu Nacionalne geografije u kategoriji životinje.

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hvala hvala! :)

Ovo je i za mene bilo iznenadjenje danas. Drug mi salje sms da mi cestita a ja ni nemam pojma da sam osvojila prvu nagradu. Gledala sam ovih dana po trafikama al ne videh kad je izasao ovaj novembarski broj, tek sam ga danas kupila. Cudno da me niko iz NG nije obavestio ni na email, ni na telefon. :unsure:

Inace, ko sto Geza rece imali ste priliku vec da vidite fotku koja je osvojila prvo mesti u OVOJ temi a evo jos jednom fotka za one koji je nisu videli.

IMG_4877s.jpg

Evo svih rezultata sa konkursa, posto mislim da smo jos neke fotke koje su osvojile neka mesta na konkurus vec vidjali na zoni.

Kategorija ZIVOTINJE:

1. Katarina Paunovic, Novi Beograd (moja malenkost)

2. Jožef Gergelj, Subotica

3. Goran Čakamazović, Beograd

Kategorija PRIZORI:

1. Vladimir Sretenović, Kikinda

2. Žarko Drničić, Novi Sad

3. Duško Damjanović, Beograd

Kategorija LJUDI:

1. Goran Sivački, Beograd

2. Ivan Nikolić, Niš

3. Vladimir Lesnikov, Zemun

Kategorija FOTO-ESEJ:

1. Marko Korošec, Beograd

2. Dimitrije Davidović, Batajnica

3. Marko Risović, Beograd

Iskrene čestitke svim dobitnicima nagrada!!

Posted

Bravo, Katarina!!! Ovo je zaista za svaku pohvalu i zaslužuje čestitke :)

Čestitam od srca.

... а ускоро и суграђанко :)
?????

P.S. Odoh prvom prilikom da kupim novi NG.

Posted

Kat, pridruzujem se cestitkama i mogu samo jos da dodam da ti imas jos puno fotki koje bi, da su poslate, stajale sada na istom ovom mestu. I sve to nije rezultat samo predanog rada nego, pre svega, velike ljubavi.

Samo napred, tek si pocela.

p.s. Zar se novi broj pojavio u prodaji tek danas !?

Posted

Hvala jos jednom drugari!!! :D

@Anactore

Yes vala, eto mene uskoro u NS ;)

@Miljko

Hvala na cestitkama i lepim zeljama a hvala i sto si mi prvi javio lepu vest. Nemam pojma dal se novi broj pojavio tek danas al eto ja sam tek danas saznala. Tacno je da je ova fotka ustvari rezultat velike ljubavi i prema fotografiji i prema zivotinjama. Nije bilo dovoljno samo nosati aparat i fotkati. Ova fotka je ustvari zivi dokaz da je za uspesnu fotku osim ljubavi i dobre opreme potrebno i znanje i strpljenje. Znanje u smislu poznavanja navika pojedinih zivotinja za sta da veliku zahvalnost dugujem mom drugu Milanu Ružiću koj mi je neizmerno pomogao u otkrivanju pticijeg sveta, i koji je direktno zasluzan sto je veliki broj fotografija po mojim galerijama uopste nastao.

Pcelarica koju vidimo na slici se uglavnom hrani pcelama, ali i drugim bubama. Svaki put kada uhvati napimer pcelu, pre nego sto je proguta ona sleti na neko drvo, ili u ovom slucaju zice od dalekovoda, da bi tu pcelu protrljala o nesto i tako neutralisala otrov iz zaoke, tako da sam znajuci tu njihovu naviku nasla pogodno mesto gde uvek slecu, sela i cekala. Iz ovog skakavca nije imala potrebu da neutralise otrov kao ko kod pcele, ali ga je bacila u vis da bi ga bolje uhvatila radi lakseg gutanja, i tako iz bursta od nekoliko fotki nastade i ova. A da i ne pominjem da sam skoro pola sata sedela nepomicno cekajuci da se ptice naviknu na moje prisustvo i da krenu da slecu na taj dalekovod, pa se jos desi da taman sleti jedno 7-8 ptica, ja krenem da fotkam, osetim da me nekak buba gricka po ruci, krenem da se pocesem, napravim nagli pokret, sve ptice se uplase i pobegnu.. opet strpljivo cekam, deset minuta proslo, ptice pocnu da slecu nazad na zicu, kad ono zvoni mi mobilni, keva da pita kad cu na rucak :lol:

@doco

Uskoro vam se pridruzujem na tom ladnom pivu utorkom u Gusanu ;)

@panemoj

Jeste, stvarno je bilo dosta odricanja svega i svacega i da bi imala za opremu, a i da bi imala da platim prevoz na razne terene, i jos plus su mi ukucani ugalvnom govorili da nisam normalna sto sam toliko para ulozila u opremu kad mi je sve to samo hobi. Sad, kad je dosla ova nagrada, kao neka kruna i priznanje da ipak ovo sto fokam iz ciste ljubavi ima i neku umetnicku vrednost, e sad me vise ne zezaju... sad su eto kao konacno ponosni na mene. :rolleyes:

Sto se izlozbe tice, trebala je da bude neka moja mini izlozba u decembru na Zasavici al izgleda da od toga nece biti nista, al svakako cu gledati na nesto napravim sledece godine. Ko sto rece Miljko, tek sam pocela. :)