Denis Dsgn Posted April 8, 2005 Report Posted April 8, 2005 markovicd. Napisao/la Mar 12 2005, 18:34 ma fax! industrijski dizajn ? Vidi loodaka! Pa gde si covece, ne mogu da verujem da postoji neko u Srbiji ko zna sta je ID! Ovi svi se zalepili za pjutere, grafiku i web. Sto se tice ID-a, ja ga studiram na Kaljavoj*, to nemoj da pokushavash. Kazem ti ko brat bratu. Ali ostani uporan sa zeljom da studirash ID, mnogo je zanimljivo. Sto se tice akademije necu nista da pricam posto nisam uspeo jedanput, nisam ni pokushavao vishe, mada znam drugare koji su pokusavali po par godina pa su uspeli. Naravno to je u slucaju da ti se ne ide u vojsku i da kapirash da pocnesh da uzimash kesh sa 30 godina i da razmisljash da se odselish od roditelja sa 45 :) Sto se tice Kaljave, polazesh samo crtanje! Ali to smo otpisali. Sto se tice akademije, polazesh ko za KOSMONAUTA, polagacesh nekoliko dana za redom, od klasicnog crtanja, preko modelovanja u glini na osnovu datog modela, pa tehnicko crtanje, pravljenje projekta prema zadatku i naravno fency dizajnersko crtanje! I za to ti predlazem da vec krenesh na pripreme pored priprema iz obicnog crtanja! A da, ono pravilo da cesh najvishe sam nauciti vazi josh neko vreme, dok ne uradimo ID sajt. Posto su trenutno svi likovi koji znaju nesto o ID tako naduvani da ti sigurno nece pomoci, ali ce nastojati da te demotivishu, TO SE NE ODNOSI na drugare sa DZ. Kaljava * - Visha Politehnicka Skola
markovicd. Posted April 10, 2005 Report Posted April 10, 2005 e hvala ti najgori .. na ovakvom objasnjenju ;) , znam kakvi su ljudi iz ID-a kriju informacije ko zmija noge... i ne bi pomogli crkli bi :) ... nego ja sam uporran ocu da postanem Industrial Designer i tako ce biti :)
markovicd. Posted April 10, 2005 Report Posted April 10, 2005 e da... sta ima i valjanje sa glinom ? ja sam chuo da je to samo za vajare ... nego chuo sam josh da ono id upisuju uglavnom TATINI sinovi... da su veze velike i kesh... ?
Denis Dsgn Posted April 10, 2005 Report Posted April 10, 2005 E sto se tice ID-a, imash i vajanje na primenjenoj, daju ti neki oblik od drveta koji na postolju, jedan dan, i na osnovu tog oblika crtash milllion skica, ali ne smeju da budu upotrebni predmet. Onda izaberesh jednu na kraju dana, i sutra to isto radish na tom postolju od gline! To je meni bilo cudno, ja crtao perverzije, a svi opicili po loptama i kockama! Posle mi sve bilo jasno! Ali sam uspeo da napravim perverziju! :) Ako ti treba pomoc oko crtanja i da ti pokazem cake i uputim sta treba da radish, da ne trosish pare kod ovih nafuranih, nece nista da te nauce! Samo lazu i mazu, vamo kao nema lazi nema prevare, a kesh kolica! :) Moj mail ti je najgori@ptt.yu pa pitaj sta te interesuje, slobodno! :) Uskoro cemo i sajt da napravimo pa cesh moci ko covek da se informishesh! Za sada pogledaj : www.core77.com www.cardesginnews.com Aj uzdravlje!
miloshz Posted April 11, 2005 Report Posted April 11, 2005 nego... ukoliko neko ima associate diploma iz UK u oblasti dizajna, da li polaze prijemni?
thinker Posted April 12, 2005 Report Posted April 12, 2005 ja mislim da tu svako polazze prijemni....
miloshz Posted April 12, 2005 Report Posted April 12, 2005 koliko znam, kad vec imas visu skolu/faks tad se ne polaze prijemni.
AmY Posted July 27, 2005 Report Posted July 27, 2005 Poz svima. Ima li iko ko je na Fakultetu za dizajn u Beogradu, ko bi mi mogao dati informacije o njemu, ili neko drugi, ko poseduje bilo kakve informacije o tom faksu? Koliko je sve to ozbiljno?
spstr Posted August 6, 2005 Report Posted August 6, 2005 Da li je neko studirao u Francuskoj?Ja se izvinjavam posto nisam citao sve ako postavljam pitanje na koje je vec dat odgovor,ali ,sta se polze za upis na graficki dizajn?
miloshz Posted August 10, 2005 Report Posted August 10, 2005 prijemni za sve umetnicke skole u svetu je slican... ukoliko francuski bas do jaja ne pricas, batali... francuske i italijanske skole su skupe i precenjene... spanija i ceska su bolji izbor. iskreno... prag i barsa/madrid su pojam za dizajn za milano.
Jee Posted August 11, 2005 Report Posted August 11, 2005 Poz svima. Ima li iko ko je na Fakultetu za dizajn u Beogradu, ko bi mi mogao dati informacije o njemu, ili neko drugi, ko poseduje bilo kakve informacije o tom faksu? Koliko je sve to ozbiljno? ja u oktobru krecem na politehnicku - graficki dizajn u krfskoj 7. u istoj zgradi je i taj fakultet za dizajn i kontam da su uglanom i isti profesori. od onoga shto sam pozitivno cuo za taj fakultet za dizajn je da ima dobrih riba. nothing more, nothing less :)
miloshz Posted August 11, 2005 Report Posted August 11, 2005 ako ti je do diplome, imas dobre distance learning skole. ako je znanje... onda kod nas nije losa visa likovna... kazu da i BK vredi.
tomashin Posted August 11, 2005 Report Posted August 11, 2005 ja u oktobru krecem na politehnicku - graficki dizajn u krfskoj 7. u istoj zgradi je i taj fakultet za dizajn i kontam da su uglanom i isti profesori. od onoga shto sam pozitivno cuo za taj fakultet za dizajn je da ima dobrih riba. nothing more, nothing less :) <{POST_SNAPBACK}> Politehnicka je vazda bila krsh, ako imas nameru da negujes crtez i sliku u dizajnu. Preoptereceni su naukom i teorijom. Visa likovna je bolje resenje, ako upises naravno (a voz ti prodje za ovu godinu).
mungos Posted August 12, 2005 Report Posted August 12, 2005 Inace, cisto informativno, mislim da bi Santino mogao da odgovori na ovo: na kakvom je glasu Interaction Design Institute Ivrea? http://www.interaction-ivrea.it/
santino Posted August 12, 2005 Report Posted August 12, 2005 Institute bi trebao da je dobar jer je deo tog velikog koji postoji u Londonu, Tokiju ... i ne znam jos gde, pa nisu mnogo optereceni lokalom. Ali njihova izlozba je bila definitivno najbolja koju sam video na proslom Salone del Mobile, zaista fantasticne stvari. Sa strane interakcije sve je bilo interesantno i funkcionisalo je, medjutim neko koga mozda interesuje industrisjki dizajn bi vec nasao gomile mana, ali nema veze bili su prikazani samo prototipi koji su vec u odnosu na neke druge skole izgledali mnogo bolje, ali su koncepti bili daleko bolji od bilo kakve skole ili akademije koju sam video ovde. poz
Oki Posted August 13, 2005 Report Posted August 13, 2005 Pa ajde i ja da se javim,kad smo vecj kod "dizajna u nas" .. prosto . upisao sam onaj skrndelj od Vishe Politehnichke pre 4 godine..zajebavo se na prvoj,prso..onda pauzirao dao jedan ispit pa armija ;] evo me opet.. kazhu nov plan... iskreno.. i sam nisam pametan shta radim tamo ali aj velim 400 evra pa da ga jeeee.. Shkola osim par drugara kao i u askari mi nishta drugo nije donela,da se ne lazhemo na prvoj godini (still ; ) se ne govori ni D od dizajna..ima predmet Osnovi dizajniranja i to je jedini bljesak pojma dizajn shto se tiche istog.Dakle profesor Lukovicj,smrach,alkoholichar..muchio je brda ljudi sa crtanjem 1 i sa istorijom umetnosti,dovoljan je podatak da na prvom predavanju uz korishcjenje lap-top-a lik nije znao da pritisne SPEJS za sledecji "slajd" preko proksime shto je ishao..ali uz zachadjureni dim drine je izustio uz osmeh "znate... imam studenta iz 1997-e koji do dan danas nije polozhio istoriju umetnosti" .. to nije mogao a da ne spomene... Ko je retard.. taj lik.. Lukovicj...automat koji sluzhi najgori JUNK od svih automata na univerzitetu ili ja kao pojedinac koji eto.. "krade bogu dane" ... barem sam vojsku odsluzhio pa me u studenskoj sluzhbi sada sa "osmehom" dochekuju kada trazhim potvrdu !@$* NE na Vishu Politehnichq ! uzhivajte
Jee Posted August 13, 2005 Report Posted August 13, 2005 au bre, ti si jedno deseta osoba koja me upozoruje na tog lukovica, ali si i prva koji nije pomenula da prebegnem kod aleksandre... stipso, shtekash informacije :P
Oki Posted August 14, 2005 Report Posted August 14, 2005 au bre, ti si jedno deseta osoba koja me upozoruje na tog lukovica, ali si i prva koji nije pomenula da prebegnem kod aleksandre... stipso, shtekash informacije :P <{POST_SNAPBACK}> pa dobro sada.... sam si sve rekao... mogu da ti kazhem da predjesh kod sharanovicjke..ali svejedno ti je on na istoriji umetnosti.. mislim... rolleyes ;] nishte ne shteqjem ... samo mi krivo shto moram ko mentol da jurim uslov sada.. tj ne uslov vecj da se prebacim na budzet... greota je i tih 400 cjora shto sam dao.. B)
tomashin Posted August 15, 2005 Report Posted August 15, 2005 @G: Gledaj ti da sledece godine upises bar Visu Likovnu, meni je politehnicka ubila volju da se bavim dizajnom.....
maayaa Posted August 16, 2005 Report Posted August 16, 2005 Da li neko od vas studira graficki na akademiji lepih umetnosti? Sta mislite o tome? Poredjenje sa BK.......???????????
frank Posted August 16, 2005 Report Posted August 16, 2005 Evo ja studiram na lepim umetnostima. Problem je sto dosta ljudi tamo ulazi, a ne zanima ih to sto su upisali (posto je prijemni chista glupost) .. ali dobro sad vec zvuchim ko neki neard. U sustini, profesori su gotiva ( u glavnom, tu i tamo je po neki chudan ) i naravno mozes da naucis nesto ako stvarno hoces. To podrazumeva da se ganjash sa profesorima, jer ti nista nece reci na keca, u glavnom si prepustena sama sebi... Sto pitas? jel hoces da upises ili si vec tamo ili kako ? ...
jelenak Posted August 28, 2005 Report Posted August 28, 2005 au bre, ti si jedno deseta osoba koja me upozoruje na tog lukovica, ali si i prva koji nije pomenula da prebegnem kod aleksandre... stipso, shtekash informacije :P <{POST_SNAPBACK}> Ne mozes da predjes kod Saranovicke, jer kad bi moglo presli bi svi, pa su tu seobu studenata zaustavili u startu... Ipak, nemoj bas da brines... popustio je malo i on... Ali na istoriji umetnosti i dalje zeza... Medjutim, gde god da odes naicices na nekog takvog coveka, zenu :))) ... Bitno je da ti radis najbolje sto mozes i nece biti vecih problema... Valjda... ;)
senchy Posted August 30, 2005 Report Posted August 30, 2005 Koliko ljudi je zavrsilo dizajnersku i upisalo se na neki fax ove godine...ili prosle? Zanima me bas....cini mi se da je prosle godine ilo nesto smesno malo.
Recommended Posts