Jump to content

Recommended Posts

Posted
Za određenu užu temu najbolji su kursevi koje drže profesionalci koji su se dokazali u toj oblasti - profesori na fakultetima uglavnom predaju suvu teoriju i retko ko od njih je ikada u svom životu uradio nešto konkretno, jer onda bi radili negde za 5000e mesečno umesto što palamude na fakultetima.

A na kojim si ti to sve fakultetima studirao pa znaš da je takva situacija?

Cetvrta sam godina gimnazije i imam velike nedoumice sto se tice fakulteta. Pregledala sam sve postove u temi od pocetka do kraja i sad ne znam sta da mislim. Crtam vec vise od 4 godine i stvarno zelim da se bavim time 'oficijalno', odnosno da steknem i neko obrazovanje te vrste. Neman para za privatni fakultet ili samofinansiranje, tako da je budzet jedina opcija. Zanima me vise likovni nego tehnicki deo dizajna. U stvari, ono sto me najvise privlaci je smer Grafika i knjiga na FPU, ali koliko kontam nemoguce je upasti bez veze ili pripreme kod njihovih profesora? Trenutno me zanima i Visa likovna i primenjena, konkretno graficki dizajn, ali me brine da li se preveliki akcenat tu stavlja na koriscenje tehnologije? Najvise me zanima samo crtanje/stvaranje/sta god, a ne minimalisticki veb dizajn. Ne smeta mi rad pod pritiskom, ili koliko je tesko studirati (posto sam se i kroz (poprilicno tesku) srednju pomucila ali sta sad)), samo zelim da crtam. Jel postoji barem nesto pozitivno sto se tice ovih fakulteta/visokih skola? (Nadam se da ce mi neko odgovoriti jer stvarno ne znam koga da pitam)

E da, da li sa diplomom (strukovnog) grafickog dizajnera moze da se ilustruje, ili tu vazi iskljucivo diploma grafike i knjige sa FPU? Glupo pitanje ali i dalje mi nije najjasnije kako je sve povezano. :(

I zanima me kakva je konkurencija na ovim fakultetima, da li.je velika navala, kao i kakav je sistem eliminacije.

Ne možeš biti grafički dizajner, bez akcenta na tehnologiju, odnosno grafičke procese.

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

pozdrav

Ima li neko dobre e knjige,tekstove itd , u vezi KORPORATIVNOG IDENTITETA ili VIZUELNOG IDENTITETA?

Može i na engleskom.Ako neko zna nešto na ove teme,a želi pomoći, neka pošalje na privatnu poruku.

hvala

valjda je ok što je pitanje u ovoj temi

• 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...
Posted

http://viser.edu.rs/avt/avt

prijemni imate matematiku i informatiku sa sajta skole :D i sve je na zaokruzivanje

problem je jedino prva godina ako ne znate matematiku i elektrotehniku , kad se to polozi vi ste na konju, svi ostali predmeti laki

u prvoj godini nece videti ni studio ni 310 sa makovima

u drugoj i trecoj iz 310 oticicete u studio prekoputa ili u donju reziju , nauci se dosta programa samo sto je za visoku skolu skupo sto se mene tice

• 1 year later...