Jump to content

Dizajn škole i fakulteti

feedback
 Share

Recommended Posts

Iwantchitzz preporucujem ti da pogledas sajt Vise elektrotehnicke skole i Beogradu.

Smer se zove audio i video tehnologije,imas u skopu tog smera i web dizajn.

Ja sam to svojevremeno htela da upisem ali sam odustala zbog bodova.

Inace,mislim da je mucenje upisivati FLU ili FPU,obraca se paznja na mnogo detalja imam par drugova koji su tamo i bukvalno nemaju vremena za sebe od faxa.

Visa Likovna koliko sam cula nema akreditaciju,tako da se dobro raspitaj pre nego sto se odlucis da bilo sta upises :)

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A vi bi ste i da studirate i da imate vremena? :D :D :D Neće da može da bude. Doduše na tim faksovima se mnogo više džabalebari nego što sam ja svojevremeno na Mašincu, ali opet ja sam "stara škola", meni su samo tehnički fakulteti - fakulteti :D Bolje da mi dete bude peder nego da ne upiše tehnički - PMF/FFH/MF/ETF :D

Oko više likovne, ako nekoga BAŠ zanima, evo pitao sam svoju ženu: može max nastavnik likovne kulture u osnovnoj i to SAMO AKO se ne pojavi niko sa Akademijom. Dakle slaba vajda za bilo kakvu karijeru bilo gde. Zato je kasnije studirala neku "inženjeriju" vezanu za tekstil.

Joj taj masinski je mnogo ozbiljan. Pored Sociologije i jos par tako krucijalnih strucnih predmeta (onako obaska na gomili), sa sve vrhunskom organizacijom predavanja, bas me cudi sto niste imali vremena za zivot ^_^ Suv akademizam :P Prosto ne znam koji je faks gori (A znam par veslih prica i za tu visu likovnu)

Ono, bolje da uopste i ne pricamo o fakultetima :D Staviti lock i jedno opisno obavestenje. "Zbog ocajne situacije u domacem visokom skolstvu i jako losih utisaka bivsih studenata, ova tema je zatvorena, a komentari obrisani jer ne govore nista sto bi islo u prilog studiranju, cak upravo suprotno"

Znaš kako, ništa što se uči i nauči u životu nije bez veze. Ja sam zbog seminarskog za retradiranu sociologiju na MF-u naučio neke stvari vezane za biblioteku Patrijaršije, obezbedio sebi pristup na mnoga mesta kad mi zatreba... Znam ko je bio Sulejman Osvajač. znam pad Konstantinopolisa, znam gde je Sokolovićeva česma na Kalemegdanu, znam da se SVOJEVOLJNO prijavio u Janjičare, da ga je keva podržala u tome... Znam da je Kula Sibinjan Janka na Gardošu u stvari jedna od osam Milenijumskih kula Austrougarske povodom 1000 godina postojanja carstva... i taaaaako....

Kada znaš malo više, kad ti je obrazovanje šire, drugačije te gledaju. U mom slučaju ne bude "jebote gle opet nam dolazi neki poluretardirani fotoreporter".

Znam da je Kula Sibinjan Janka na Gardošu u stvari jedna od osam Milenijumskih kula Austrougarske povodom 1000 godina postojanja carstva... i taaaaako....

Kada znaš malo više, kad ti je obrazovanje šire, drugačije te gledaju. U mom slučaju ne bude "jebote gle opet nam dolazi neki poluretardirani fotoreporter".

samo UGARSKE, bez AUSTRO, i msm da ih nije bilo 8 vec 4, a za prvo sam 200% siguran, aj pa tako....

• 2 weeks later...
Ja sam na visoj likovnoj i toplo preporucujem svima da je zaobidju :D

Zasto? Interesuje me kako izgleda prijemni ispit uopste, i posebno kako izgleda prijemni iz grafickog oblikovanja, sta je potrebno od pribora i slicno? I sta je bolje, politehnika ili visa likovna?

Imam, ali nema veze sa dizajnom. : )

Pazi, svaka oblast koju si nabrojao je kategorija za sebe.

Mislim da nema razlike između studiranja u klasičnom smislu,

i učenja kod kuće, najmanji problem je literatura.

Podforum Grafički dizajn ima sve što ti treba,

treba mnogo vremena, o tome se radi.

Pročitaj ovo:

http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=95390

• 1 month later...

Imam kratko pitanje, na koje je sam siguran već mnogo puta dat odgovor, ali nakon pretrage nisam naišao baš na direktan odgovor, pa rekoh da pitam ovde.

Kakvo je opšte mišljenje o Grafičkom dizajnu na FTNu u Novom Sadu? Primeni se polaže iz matematike i neke opšte kulture/sklonosti, i kakvo je mišljenje o smerovima poput audio-vizuelna montaža i slično na Akademiji u Novom Sadu?

Generalno, ne gledam nešto da ispunim neke svoje životne snove, u tim sam vodama tako da je ovo prirodan razvoj što se mene tiče, samo nisam siguran šta mi je bolji izbor. :)

Hvala unapred, pozdrav.

Na GRID-u je akcenat na inženjerstvu, sve zavisi čime konkretno želiš da se baviš. Nisam sa GRID-a pa ti ni ja neću dati direktan odgovor. Na montažu je užasno teško upasti, koliko čujem od drugova koji su pokušavali, međutim i na FTN-u i na akademiji se otvaraju neki slični smerovi. Na Ftn-u ce se ove godine pojaviti scenski dizajn http://www.scen.uns.ac.rs/ , a na akademiji će kako čujem biti novi smer za audio produkciju koji će primati čak 20 studenata.

• 3 months later...
  • 5 months later...

Pozdrav! :) Ove godine zelela bih da upisem Akademiju umetnosti u Novom Sadu, smer slikarstvo,pa ako moze neko da mi kaze kada je polaganje ispita, nisam iz Novog Sada, a na internetu nigde nisam uspela da nadjem tu informaciju. Hvala unapred.