Jump to content

Dizajn škole i fakulteti

feedback

Recommended Posts

• Replies 607
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

klasicno ste se rasprdeli oko jedne stvari.......i to o BK akademiji koja postojo "od juce".

Niko se nije dotakao ni jedne druge skole ili faksa. Ocaj.

Ja mogu da vam pricam o visoj likovnoj, al pljuvao bih je previse, pa bi ste pomislili da je losa skola. Secam se da sam "98 upisao visu politehnicku i rado je napustio posle par meseci. Ja keve mi ne znam za dobru skolu kod nas, te kontam da ko radi dovoljno inace, bilo koja skola mu je dobra. Licno mislim da se bez skole ne moze, i da se mora redovno crtati, rukom, po papiru........... Sve ostalo je przancija....

Ja mozda nisam dobar reper ali nema veze. Kad sam upisivala dizajnersku, mada je to bilo sad vec jako davno ('90.), mislila sam da je to nesto ultra specijalno. Ispalo je da nije. Posle toga sam otisla na primenjenu, tamo se i radilo i nije se radilo. Neko moje ludilo me je nateralo da zavrsim i postdiplomske na primenjenoj ali sam bar uzela egzoticnu stvar - kaligrafiju. Slazem se potpuno sa prethodnim postom - sve zavisi od vas samih. Problem je sto ljudi jako brzo podlegnu neradu i sto manje moraju oni jos manje rade. Sok svetskih razmera mi je bio kad sam se vratila u Dizajnersku da predajem posle skoro 8 godina. Nisam ocekivala da ce skola toliko da propadne - mislim na profesore. Stvarno je tacno da djaci i studenti ne mogu da budu toliko losi kao sto mogu profesori. Generalno svi rade za neke pare, jel, i sto je manje tih para, manje je i entuzijazma. Ucenici i studenti su gladni znanja i to kapiram, ali ih je uzasno lako demoralistati. Da ne smaram dalje, mislim da je svejedno u kojoj ste skoli, pitanje je samo koliko vas interesuje to sto radite i ucite. Ako ne grabite sami, nista.

Da ne smaram dalje, mislim da je svejedno u kojoj ste skoli, pitanje je samo koliko vas interesuje to sto radite i ucite. Ako ne grabite sami, nista.
Apsolutno se slazem... i mislim da to vazi za sve fakultete, bilo da se radi o pravnom ili fakultetu likovnih umetnosti.

Svuda ce te saplitati jer ne moze ucenik ili student da zna vise od profesora. Retki su slucajevi normalnih profana, sa time se pomiri. Ja se ne secam ni jednog svog profesora koji je imao fazon da podstice studente, od asistenata samo jedan. Sve zavisi od tebe, bas moras da se cimas i da kapiras da sve radis samo za sebe. Tuzno ali istinito.

achro&purplejunk: koliko je interesovanje i koliko je teshko proc tu? vidio sam program, zadovoljan $am, tako da vjerovatno dolazim kod vas next year... e rekoshe mi josh da treba da dodjem na nekakve konsultacije.. oko chega?

achro&purplejunk: koliko je interesovanje i koliko je teshko proc tu? vidio sam program, zadovoljan $am, tako da vjerovatno dolazim kod vas next year... e rekoshe mi josh da treba da dodjem na nekakve konsultacije.. oko chega?

imas dva zemljaka na drugoj godini chini mi se :)

inace, nije da nije tesko , u prvom ispitnom roku primaju 10oro , a prijavi se vise od 30-40 ne mogu sad da se setim koliko tacno, ... u drugom ispitnom roku situacija sa prijavljenima je slicna, samo sto primaju 3-6 ..

na prijemnom imash: Plakat za pozorishu prestavu, naslovna strana casopisa , 4 kolaza i 4 rada po izboru , znaci 10 ukupno .. w sad ne znam, mozda ove godine promene, ako bude nekih promena obavesticemo ..

btw , podsecash me na mene, ja sam se isto pre tacno godinu dana prvi put u vezi ove katedre obavestio bash ovde , na dizajn zoni ..

sretjno .. :)

da sniper, nemanja je ishao u moju shkolu.. btw pozdravi ga, od kicha... nego, nije da sam bash odlikash, pa me interesuje kakav si ti djak bio i koliko je uspjeh bitan.. shto se tiche prijemnog - nije mi frka, no mi frka da me neki idiot shto ne zna da radi preskochi na rachun uspjeha...

^E, za ID vec ne znam, sorry :mellow:

@Eesh - Sto se tice uspeha iz srednje skole, nemoj mnogo da brines. Redovno idi na konsultacije, pohvataj sta ti sve treba za portfolio, i maksimalno se potrudi oko njega jer najveci deo bodova otpada na to.

Pozdrav

• 2 weeks later...

*Google* :)

Svi kandidati za upis polažu ispit za proveru sklonosti i sposobnosti za studije na Fakultetu. Kandidati podnose 10 samostalnih radova iz oblasti primenjenih umetnosti, likovnih umetnosti i dizajna u mapi veličine 70x100cm sa punim imenom kandidata (radovi u rolnama se ne primaju).

Na ispitu za proveru sklonosti i sposobnosti (traje 6 dana) rade se sledeći ispitni zadaci:

- crtanje figure (svi smerovi)

- slikanje mrtve prirode (svi odseci osim odseka unutrašnja arhitektura, primenjeno vajarstvo i Industrijski dizajn)

- modelovanje prostorne kompozicije na osnovu datih elemenata (samo Unutrašnja arhitektura)

- slikanje prostorne kompozicije od prethodnog dana (samo na odseku Unutrašnja arhitektura)

- modelovanje prostorne kompozicije na osnovu datih elemenata (zadata geometrijska struktura i kolicina materijala za vajanje) - samo na odseku Industrijski dizajn

- vajanje po modelu (samo na odseku Primenjeno vajarstvo)

- rad na zadacima iz oblasti struke za koju se konkuriše

Ispit se polaže u prostorijama fakulteta, a kandidati donose na ispit sav potreban pribor za rad - crtački i drugi pribor, prema specifičnosti rada na odseku. Da bi se steklo pravo na rangiranje ispit za proveru sklonosti i sposobnosti se mora položiti. U slučaju da dva kandidata imaju isti broj bodova na rang listi prednost će se dati kandidatu koji je stekao veći broj bodova na ispitu za proveru sklonosti i sposobnosti.

• 3 weeks later...