Silent Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 Evo mog prvog rada u vosku, koji jos nije zavrsen :) ali nema veze moram da se hvalim... Hvala EaAast-u koji mi je dao parche voska i nozice... Bas me zanima sta mislite :) znaci ovo nije gotovo, cak se vide brazde, ali ja sam za sada zadovoljan...
Silent Posted September 27, 2007 Author Report Posted September 27, 2007 Evo ga i uglachan model, osedeo sam dok sam sredio zidove ove vece rupe :) ali vredelo je, sto se mene tiche ovo je gotov prvi model.... P.S. Slikano je telefonom pa su slike malo losije ;) P.P.S. Jel moze neko od admina samo da promeni ime teme, jer ovo je vosak, a ne visak :) :)
Eaaast Posted September 27, 2007 Report Posted September 27, 2007 extra vidi se da kapiras...samo krljaj!!!
Silent Posted September 28, 2007 Author Report Posted September 28, 2007 extra vidi se da kapiras...samo krljaj!!! ej fala covek, ovo je super, samo se ovim igram :) evo jutros sam nastavio i napravio jos jedan :) fali mu jos malo glachanja, al sad pravim pauzu, pa reko da bacim ovde.... SLIKA
Eaaast Posted September 28, 2007 Report Posted September 28, 2007 Vodi samo racuna o jednoj stvari...mozda i najbitnijoj. Probaj da napravis dobru proporciju izmedju kolicine voska i dizajna...jednostavnije receno gde god mozes da izgrebes koji gram voska ti grebi,jer na kraju cje svaki visak da se pretvori u srebro, a to kosta. Znaci delovi modela koji recimo nikada necje biti vidljivi (pozadin) mogu da se elegantno udube kako bi ustedeo..racunaj aprox da je gram voska jedanaest grama srebra...navali.
Silent Posted September 30, 2007 Author Report Posted September 30, 2007 evo ga i treci.... model br 3 :) nego nema nikakvih komentara....
Ilijevski Posted October 19, 2007 Report Posted October 19, 2007 Фино, фино... види се да имаш кликер... :) Него, што се тиче обраде површине... не очајавај због тога што ти се виде рисеви по површини предмета. Ону праву глаткоћу ћеш добити тек онда када излијеш модел у сребру и обрадиш га ! Дакле, поступак је следећи: 1. Урадиш модел у воску; 2. излијеш га у сребру; 3. истурпијаш, избрусиш, ишмирглаш и исполираш; 4. направиш гумени калуп у преси за вулканизирање; 5. лијеш воштане моделе (у више комада)... ... деље, лијеш поново све у сребру, бла, бла, бла... Разумеш ? :)
Eaaast Posted November 8, 2007 Report Posted November 8, 2007 Него, што се тиче обраде површине... не очајавај због тога што ти се виде рисеви по површини предмета. Ону праву глаткоћу ћеш добити тек онда када излијеш модел у сребру и обрадиш га ! Pa da ali kad pogledas ponekad dok uklonis brazde izgubish dosta srebra ponekad je cak i 1/3 milimetra dovoljna da upropasti dizajn.....tako da ako vecj pravite nesto polirajte do savrshenstva...
3dxelas Posted May 3, 2013 Report Posted May 3, 2013 Vidim da je proslo dosta vremena od kada ste pisali ovde . Kapiram da ste sada pravi profesionalci sto se tice "lost wax" tehnike. Ja bih se upustio u avanturu sa nekom "low budget" opremom . Da li bi usisivac bio dovoljan za vakum sto ? Lio bih lako topljive metale olovo,zamak,cink ... Hvala!
Recommended Posts