Jump to content

Recommended Posts

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

e danas sam bila u kosovskoj 36 u SVETU PERLI i nasla sve plus povoljne su cene....

ovo sto sam dobila iz Londona je ista prica mada je tamo jako skupo kao i sve ostalo za nase standarde tako da ovo otkrice mi je ok :D

Posted
e danas sam bila u kosovskoj 36 u SVETU PERLI i nasla sve plus povoljne su cene....

ovo sto sam dobila iz Londona je ista prica mada je tamo jako skupo kao i sve ostalo za nase standarde tako da ovo otkrice mi je ok :D

Jako skupo.....muahahah ne bulazni.....jeftinije je u svakom trenutku ako znas gde da kupis.....

Jako skupo.....muahahah ne bulazni.....jeftinije je u svakom trenutku ako znas gde da kupis.....

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Evo moja dva nova rada, oba su zasnovana na istom radu, koji stranci zovu celtic visions, a nesto ne verujem da mi imamo ime za to :D...

Celtic1.jpg

Celtic2.jpg

Evo jos jedne narukvice, half persian 4-1

per4-12.JPG

per4-1.JPG

Posted

hm nisam siguran gde si to ugledo, ali trudim se jbg, ovo su alke koje kupujem gotove, navodno od niklovane zice, i prilicno su tvrde i nezgodne za rad :) moguce da sam negde nesto propustio desava mi se priznajem ;) :P

• 7 months later...
Posted

Hej..ja sam nova na Dizajn Zoni i sama izradjujem nakit vec 2 god.Inace samouka sam ali kako zivim u Makedoniju ovde i bas nema tolko mnogo mesta gde bi nabavljala materijal za izradu nakita..ali nadje se ponesto u Skoplju i kada imam vremena odem da nabavim materijala.Zanima me dali u Srbiji postoji velikoprodaja ovog vida materijala....

Evo jedan deo mog rada

:rolleyes:

pict0047ux7.jpg

pict0044hb4.jpg

25535828ik9.jpg

• 3 months later...
Posted

Ljudi potrebna mi je pomoc,htela bih da pravim nakit za sebe,imam ideje i skice,ali ne znam kako, pomocu kojih materijala i gde da nabavim materijal u Beogradu jer nikada nisam imala vremena za to,ali sada cu ga pronaci,npr. perle,strune,kaucuk i najbitnije da li mogu da se pronadju gotove kopce i onaj deo za mindjuse koji ide u usi i gde?Hvala unapred!

• 2 months later...
Posted

Може!

Постоји једна радња на Славији. Чим уђеш из Немањине улице у улицу Краља Милутина, са леве стране, у сутерену, налази се једна радња где можеш да набавиш све што ти треба... Не знам како се зове, али видећеш и сама. Излог је пун разноразних џиџа-биџа... :D

А уопште није скупо...

Извини што си оволико чекала на одговор...

Поззз... :rolleyes:

• 2 weeks later...
Posted

Hej! Bas mi je drago da sam nabasala na ovaj forum. Super izgleda sve to sto radite. Ja vec dugo pravim neki nakit od glinamola, farbam, lakiram... amaterski onako... sto bi neki na forumu rekli, samouka sam ;) . Prvo sam pocela da pravim za sebe, malo zbog toga sto obozavam nesto na pravim, a malo zato sto obozavam nakit a dzep mi nije dozvoljavao da imam poseban primerak za svaku odevnu kombinaciju kao sto sam zelela. I tako, vremenom su neki moji prijatelji hvalili to sto radim pa sam pocela da pravim i za poklon a i da prodajem. Ipak ta prodaja je bila smesna (po studentskim domovima i sl.) tako da sam je batalila jer je odnos novca i ulozenog truda prilicno nerealan.

Ono sto me zanima, jeste da li se svi bavite ovim samo iz hobija ili neko od vas nesto i zaradi od toga. Da li neko zna na koji nacin bi se mogla organizovati neka prodajna izlozba i da li je to moguce bez neke diplome dizajnera...

Jos bih volela da znam, postoji li neki kurs ili obuka za pravljenje srebrnog nakita. To bih jako volela da pokusam ali mi je nesto skup materijal da se sama ucim.

Pozdrav svima :rolleyes:

P.S. Volela bih da stavim neke slicice nakita koji sam radila ali mi kompjuteri nisu jaca strana. Ako neko moze da mi pomogne javite se ;) .

• 2 months later...
Posted

cao, ja sam takodje jako nova ovde, ali ti mogu odgovoriti na neka pitanja. Stim sto ne zivim u Srbiji, neznam gde ti zivis...

Pravim nakit, i mogu da zaradim dosta, ali ne i dovoljno da izdrzavam familiju, ali sasvim dovoljno da se ulaze u nove alate i materijal i da nesto i pritekne.

izlozba se moze organizovati iako nemas diplomu dizajnera, naravno.

Ako i dalje budes zainteresovana da naucis kako se pravi nakit od srebra, bakra, idrugih metala, mozes mi se javiti tamo negde od leta, kada se vracam u srbiju, i rado cu te poduciti.

pozdrav

• 8 months later...
Posted

Poštovanje

drago mi je da sam naleteo na vaš sajt/forum

I ja se od skoro bavim chainmail-om

Kao mnogi ovde kod nas u Srbiji teško se razvijam u nedostatku materiala pa još ako žviš u slepom crevu daleko od svega nabavka stih je teška a nije nemoguća

Recimo žica za ovu narukvicu je stigla čak iz Francuske

A da Rađena tehnikom Byzantin

Karikice izrađujem sam jer ume da bude nezgodno sa gotovim karikicama jer recimo radio sam minđuše

pa nisu iste čvrstine zbog razlike u vel. karikica

a prilično si ograničen šta ćeš da radiš

pozdrav

post-33269-1260880606_thumb.jpg

post-33269-1260880651_thumb.jpg

post-33269-1260881066_thumb.jpg

• 2 months later...
Posted
Fantasticno..konacno se skupilo dosta ljudi....Ja nemam nista protiv da sve to ide pod modni dizajn. Ako ipak bude chist juvelirski podforum necju se buniti.

Pozdrav svima

Diamonds_and_Coal____by_LittleRedx.jpg

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Nijwe zamro forum, kao sto rekoh onomad, rado bi da poducabva sve zainteresovane. ove godine mozda cak od augusta , okolina Subotice.

ali Niko nije bio zainteresovan....

tuzno

• 2 months later...
Posted

Pozdrav!

Ja se odskoro bavim izradom nakita, jos uvek je hobi, ali bi volela da je i vise.

Ulavnom radim wire wrap sa staklom i poludragim kamencicima, samoucim se :) , ali bi htela da naucim da radim srebro.

Inace sam iz okoline beograda (citaj sela oko Beograda).

Trenutno ne mogu da okacim slike, ali cu ih postaviti na kritiku uskoro. :)

E da, htela sam da pitam, posto vidim da ima chainmale majstora.

Kako pravite alkice?

Ja sam pravila od prohrom zice tako sto mi decko namota na strugu, pa ja to posle seckam secicama.

Problem sa takvim alkicama sto su krajevi nezgodni, i kad su vece alkice u pitanju, hoce da se razidju.

Kako vi secete alkice? Dobijete li ravne (tupe) krajeve?

• 4 months later...
Posted
Generalno gledano licno volim sve sto ljudi svojerucno urade, a jos vise ako to rade iz cistog entuzijazma, licno sam se bavio par godina staklom, graviranjem i peskarenjem ali ne u klasicnom smislu vec sam ispunjavao muzicke zelje. Poprilicno sam uzivao u tome mogu vam priznati, ali sam nazalost batalio iz finansjskih razloga a i nasao sam stalan posao koji mi je odneo brdo slobodnog vremena... da ne davim.

Predlazem ti da na sajtu ipak okacis neke ako nista drugo orjentacione cene, pored toga sto su ti radovi po meni odlicni, kad se nekom nesto svidi obicno ga interesuje cena. Naravno druga stvar na koju se ljudi pale jeste da su svi radovi unikati i ako se odlucis da ovako nastavis to moras i da naglasis.

Nazalost luksuz zvani posao iz uzitka sebi mogu da priuste ili srecnici ili osobe koje su stekle materijalno bogatstvo pa se poslom bave iz hobija

Ne znam da li sam se dobro izrazio ali poenta jeste u tome da razmisljas malo i o marketingu da bi upao u onu prvu grupu srecnika :). Preterano je poklanjati znam iz licnog iskustva :)

evo malo marketinga :) http://www.facebook.com/#!/profile.php...100000814220576

baci pogled na firmu Kitty Shop imaju dosta toga sto ti treba

• 3 weeks later...