Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ako nekog zanima chainmail i nakit vezan za to neka pogleda ovaj sajt M.A.I.L.

tu ima i tutoriala, slika i svega...

A sto se mene tice ako je nekom stalo mogu i ja da mu pokazem ponesto...

dajte neke linkove za koje mislite da su zanimljivi a vezani za nakit naravno :)

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

uuuu mene zanima!!!!

bash je dobar sajt!

imam dosta nekih super niklovanih karika pa cu bash da se isprobam....pa vam bacim da vidite kad zavrshim.......tnx!

a ti Silent pravish sam karikice ili kupujesh gotove?

meni se mnogo svidja ta kombinacija sa staklenim perlama.....za pochetak!

Posted

pa i pravim sam a i kupujem, one kupovne imaju los rez, tacnije uvek nesto štrči i ima tendenciju da grebe i bode, pa obicno moram da sredjujem svaku posebno. a i pravljene su dobre jer napravis tacno kolko ti treba, koje velicine i sl... kombinovao sam i ja sa perlicama ali ne previse :) sta god ti trbea pitaj, ja sam prilicno vest sa tim... i mnogo volim to da radim :)

evo jednog rada kojim sam ja odusevljen, nije moj, ali nigde ne mogu da nadjem ovakve perle, inace klasican vizantijski rad, sa par perlica :)

post-13015-1187860944.jpg

Posted

Opasan rad! mnogo mi se svidja!

Ne znam gde bash takve perle mozes da nadjes ali sigurno ih negde ima. bash sam pomogla,a?

one su samo specificne po tome sto im je precnik veci od standardnih....

Ja sam dosta svojih perli i ostalih materijala za nakit donela iz Istanbula.....Ono tamo je da ostanesh bez daha......Tamo bi ih sigurica nashao! Probaj kod Pere Plasticara :D

E da ima jedno mesto u BG-u ali nisam bila tamo tako da ne znam ni sta tachno imaju ali mislim da imaju svashta, ja sam na sajmu kupila od njih boje za tekstil i odliche su tako da evo ti link pa mozda nadjes tamo nesto

hobby & art

Ovde u Nemachkoj gde sada zivim imaju dosta radnji na taj fazon ali su jakooo skupe i prodaju na komad....nadam se da i ova u Bg-u nije takva......

U principu i ja sama dolazim do materijala na vrloooo razlichite nachine....nekad i kupim gotovo pa pokvarim i uzmem shta mi treba xexexexe

Malo oskudevamo sa takvim radnjama......

Posted

Znam za hobby & art al nemaju bas neki izbor styo se nakita tice :) nesto perli i neka zica koja se jako brzo izguli :)

Ma sve sto mi padne pod ruku moze da se iskoristi :) nego jel iko ovde radi sa kozom? ja znam nesto malo da preplicem i da se igram, ali bilo bi super kad bi neko dao link ili knjigu sa takvim radovima...

Posted
da pogodim isla si u TehnoArt? znam par devojaka koje su to zavrsile...

zanima gde si nabavljala alat i materijal...

E jesam, pogreši čovek. :D

Alat sam pretežno nabavljala na sledećoj adresi:

Kerwill (nekadašnji naziv Nevar)

Gavrila Principa 45

tel: 011/3613-229

Imala sam još jednu adresu u Bg-u koja nemam pojma gde mi je, a jedno vreme su i "Tomašević"-i prodavali alat. E sad, srebro, bakar i mesing koje smo koristili za rad je škola nabavljala (zato je sve i ostalo školi :angry: ), tako da za to ti ne mogu baš pomoći.

Posted

Ja sam za podforum. Pravim heklani nakit. Znam zvuci babski, ali evo pa pogledajte moj blog

Handcraft story

Naravno moj prvi rad moram da pokazem i slikom.

875958757_3fa6002e43_m.jpg

875958705_8d4c5ee58d_m.jpg

Nadam se da cu moci da ucim na ovom forumu o dizajnu nakita, kao sto mogu o fotografiji i grafickom dizajnu. :)

Posted

eee Tatonko i ja to radim...Dodushe ja iskreiram, odredim boje, oblike a onda moja mama to ishekla posto ja ne heklam i onda dalje dovrshim rad sa perlama i zicom ...... imala sam dosta isheklanog nakita to mi je bila kolekcija za jesen zimu mada je bilo i prolecnih varijanti :) ......

i radim trenutno jos jednu narukvicu sa metalnim perlama pa kad zavrshim i isfotkam bacim vam.....izgledace opako B)

Onaj tvoj rad sa bloga ljubicasto plavi mi je mnogo lep!!! Vec vidim u kojoj kombinaciji bih ga nosila :)

Evo su neki od mojih radova......

l090ri3.jpg

l099qk0.jpg

Posted

Bemliga nakit od perlica, alkica, kamenchicja i dalje najbolje ide....Ja sam u Londonu sljakao za LapDog koji je svojevremeno bio jedna od vecjih kompanija za prozvodnju takvog nakita...mada kod njih je sve bilo na nivou....chisto zlato, srebro, rodijum, kristali i kamenje iz cheshke i indije, dizajneri sa CSM-a bla bla bla...ali onda skapirah....kljesta sakz...mislim sve je to bezveze jer si bas na dnu. Beadwork je trend koji zivi i koji moze da ti obezbedi kintu ali ne i ime. Mislim kakav dizajn ti tu radis kad od vecj gotovih elemenata samo radis drugacije kombinacije?? Nemojte da skapirate ovo kao omalovazavanje jer sam i ja tako poceo..prvo sam otisao kod one dve babe na slaviji i kupio gomilu kamenja, nanizao pogledao i rekao "Wow kakva narukvica". Onda u Cika Ljubinij na ono craftfairovima sto su bili tamo vidim istu takvu i smorim se..Tada sam resio da probam nesto drugo pa sam presao na keramiku...i to je bilo ludilo dobro jer bukvalno svaki element mozes da napravis kako zelis od gline - odnesesh ga na pechenje ofarbash izlakirash i dobijesh kickass nakit koji je super fensi i dugo traje i nije prokleta plastika vecj keramika koja tako divno zvecka....e posle par meseci i to mi je preselo jer sam nasao novu ljubav. DRVO...od prijatelja koji radi minijature u bademu sam poceo polako da kradem zanat...i da ucim jako korisne stvari o drvetu, obradi, zastiti.....Covek se zove Vucicevic Miodrag mozda ga neko i zna....izlagao je sirom evrope svoje radove. Kupio sam tad bio svoji prvi biax..bese neki einhel stari, a odma zatim i gomilu zubarskih borera i karbidnih frezera....frezeri su majka sve zivo jedu....i tako sam se zezao sa drvetom sve dok igrom slucaja nisam zavrsio u vezi sa jednom britankom koja je diplomirala juvelirstvo na Central Sain Martinu.....e od nje sam naucio najvise...nacin na koji njih teraju da stvaraju je surov ali definitivno i najkreativniji. Ali dobro to mu sve spada pod evropske standarde....I eto sad po povratku iz UKa nemam uopste zelju da se bakcjem ovde sa nasim juvelirskim svetom koji i dalje shtanca prstenje na 1000 komada, nalivajucji jeftino tursko srebro u smrdljivoj turskoj radionici...E isti ti ljudi na koje sam naisao sve vrsni srpski juveliri nemaju pojma sta je tamo napolju i kako sve to treba inace da funkcionishe. Cak necje ni da se potrude da malo promene stvari jer je njima ok dokle god gomila baba kupuje "jeftino" kichasto srebrno i zlatno prstenje. E to mora da se promeni i zato mi je drago da ste vi tu...mladi ljudi kreativni koji imaju shansu da shvate neke stvari koje su starijima bile oduzete i da naprave korak napred koji nama treba....Ako bilo kako mogu da vam pomognem tu sam....

@silent Tebi sam pomenuo vosak i nozicje ako ocjes mogu da ti pozajmim da probas kako sve to ide

@the rest of the crew ako nesto treba zovite....

Cisto da vidite kakve stvarchice mogu da se rade od drveta i keramike kliknite OFDE

Nadam se da nisam udavio ovo je samo previse dugo cekalo da izleti......sacuvajte ovo negde kad budem pisao autobiografiju

Posted

EaAast mnogo dobar nakit pravis. Najvise mi se svidja sovica. Ja bih radila sa raznim materijalima, ali treba shushki za sve, pa sam se opredelila (za sad bar) samo za heklarije, kuglice, fimo, zicu, staklo...

Razmisljala sam cak da sa nekim devojkama napravim manufakturu, ali cim se krenu raspredati price i ideje, to propadne. :huh:

Babl hvala za kompliment o ljubicastom setu. Veruj mi i meni je najdrazi taj rad. Nesto sam u fazonu te boje u poslednje vreme. Kupila sam si dve haljine u toj boji i cipelice. Luda sam :wacko:

Posted

@EaAast

Nisi udavio, ja ovako nesto cekam odavno (pretpostavljam i ostali), konacno ima vise ljudi (a i vise tehnika) koji ovo rade i vole... Sto ti kazes svi bi samo babama da valjaju serijsko prstenje :) tako da mora nesto da se menja... Sto se srebra tice preskacem nase vrsne juvelire i odem do SKC-a tu moze da se nadje finih stvari... Ja za sad nisam napravio ni jedan komad koji se meni licno ne svidja, ni jedan nije bio "fensi" ili bilo sta slicno, iskljucivo hardcore :P

Jasno mi je sta govoris za perlice, one kako god ih naslazes nisu nista novo :| zato ih i ne koristim previse, mada to sa keramikom bih rado probao. Sve bih ja probao :) ali problem su vreme i novac :( jbg za sada mi je ovo samo hobi... Nadam se da nece na tome ostati.

Zamalo da zaboravim, zanima me kako se radi u vosku i mozda za pocetak samo da mi pokazes kako to ide, pa ako mi se svidi (a verovatno oce) da kupujem sam opremu pomalo.... I mnogo hvala za to... I drvo me isto zanima ona lobanja sto si je ti radio je mnogo dobra... jel radjena iz komada?

Sve u svemu ovo je malo krenulo, valjda cemo i podforum da dobijemo :) ali i ako ne dobijemo, sad znamo da nas ima par komada, i mogli bi da se organizujemo, da vidimo sta ko radi, razmenjujemo ideje tehnike, mozda cak i da nesto zajedno radimo.... Jel ima neko garazu da ponudi :P

Posted

Bicje garaza uskoro...pokusavamo da oformimo kod orataka u zemunu mali art studio pa bi nadam se kad se sve zavrsi mogli da pocnemo da organizujemo male radionice vikendom...

lobanja jeste radjene iz 3 komada drveta....mislim da je Africka Darina(crveno) i Shimshir(zuto)..naravno drvofix je sve to uchvrsio.

Sto se tice voska mogu da ti nasechem jedno parche i dam nozicje...pored toga cje ti trebati set shmirglica od 80 do 1200, skalpel obican i brener ili u krajnjem slucaju upaljac...dogovoricjemo se u toku nedelje sledecje da ti dostavim to, pokazem neke osnove pa se ti igraj malo..

Samo da nastavimo ovako...:D

Posted
Samo da nastavimo ovako...:D

Divan si :P ne ozbiljno hvala mnogo...

A slucajno sam naleteo na ovaj forum :) ma nastavicemo, ovo su sve valjda mladi ljudi puni entuzijazma :)

edit:

@EaAast: danas putujem i nisam u Beogradu do nekog 4-5 septembra... pa ces da mi to pokazes kad se vratim ;)

edit2:

Evo neke hrvatske radionice za rucno pravljeni nakit Bonagoda, ima zanimljivih stvarcica mada nista spektakularno...

edit3: utihnuli ste mi nesto :)

Posted

evo jednog rada koji josh nije zavrshen, ostali su sami zavrsheci ogrlice i mindjushe da uz to kompletiram......

To spremam za jednu grupnu izlozbu koja ce biti u novembru..... Nakit treba da prilagodim vechernjim haljinama.....evo jedna varijanta.... Kako vam se dopada?

rimg1136vy8.jpg

• 2 weeks later...
Posted
post-11736-1189417269.jpg

Meni se ovaj najvise svidja

kako si uopste pocela da radis, jesi samouka ili sta :)

Evo od skoro smo poceli da pricamo na ovoj temi valjda ce biti nesto od toga... :)

poz

Posted

Ako nekog interesuje radionica za izradu nakita, u toku je MAJDANART u Majdanpeku, mislim da ima organizovan prevoz za zavrshnu izlozbu. Internacionalnog je karaktera i ima dobrih stvari, ja sam uchestvovala 2005. i dosta sam nauchila.

Zavrshila sam Prim. umetnosti ali odsek enterijer, medjutim moji se vec bave nakitom pa sam probala. Sada samo to radim i josh uvek uchim, za sada ide ok.

Posted

Јупппииииииии... :) :) :)

Хвала пуно ! :)

Успут, ево и неких мојих радова. Из тактичких разлога (због отварања новог подфорума) сам их окачио овде: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...mp;#entry466852

Надам се да не смета.

Неко је поставио питање о продавницама златарског алата. Знам где се налази "Nevar" (адреса већ постоји на форуму) и знам за једну радњу (али не знам да ли још увек постоји) у Кумодрашкој улици, односно када се иде 18-ицом, па се прође поред ''Пекабете'' сиђе се на првој станици и ту је неки као тржни центар. Е, у њему је... Проблем је што радња ''Није баш по пропису'', нема нигде рекламе или било чега што указује на њу, па је пожељно ући у неки бутик и питати... B)

Поздрав ! :)

• 2 weeks later...
Posted

hm, imam jedno pitanje, ali posto je u prilicnoj meri laicko, molim prisutne da mi oproste na neobavestenosti!

da li je neko ikada pokusao da radi sa onom kalaj zicom (ili kako se vec zove)? ako jeste, kako se pokazala? jel ne izaziva neke alergijske reakcije?

bavim se dizajnom odece, textila i asesoara, a nakit me je oduvek zanimao. imala sam neke pokusaje sa glinamolom (nije bilo tako lose), ali mi je pre izvesnog vremena ovo palo na pamet.

da.....radnja na slaviji sa plasticnim stvarima. isla sam par puta jos u srednjoj skoli, imaju super stvarcice ali sam uvek imala osecaj da ulazim u zonu sumraka zbog onog prodavca za koga nikad nisam znala da li je baba ili deda ili oba!:)) i uvek su bacali stvari po pultu toliko jako da sam mislila da sam ja sledeca meta:)))))

Posted

Kalaj odma batali ;) to nema leba, izaziva alergijske reakcije, suvishe je mekan.... Ako nikad nisi radila sa zicom uzmi pocinkovanu na buvljaku ili negde na meru i vezbaj sa tim, pa tek odma uzimaj nesto bolje... Kazu da je ona Remanium zica, zubarska, super ali ja jos nisam radio sa njom mada ovih dana planiram... Ja mogu da ti pokazem ono sto ja znam i da te malo uvedem u to ;) a ta radnja ima po nesto, ali nista posebno ako mene pitas, ali ja nisam kompetentan posto ne voli perle :D eto toliko od mene...

pozdrav

• 2 weeks later...
Posted

I ja sam u ovoj prici ...vec neko vreme se bavim izradom rucno oslikanih majica a od skoro sam pocela i sa nakitom ....

jedno pitanje gde nalazite same kopce i one zicice za mindjushe u obliku upitnika?

da li postoji neka specijalizovana radnja u beogradu za to ?

ja sam svoju prvu kolicinu dobila od sestre koja je bila leos u Londonu ali ponestaje mi :(

smrc

ps.slike mojih radova postavicu sutra :)