alien Posted August 2, 2007 Report Share Posted August 2, 2007 pozdrav dobri ljudi, 3 puta ste me iz govana izvlačili, nadam se da će i 4-ti put biti uspešno. ovako, imam jedan stari InDesign dokument koga održavam, dodajem/oduzimam textove/slike, i sve je savršeno funkcionisalo dok nisam formatirao komp. ponovo sam instalirao XP, i naravno InDesign, i skinuo sam SVE zakrpe za Creative Suite CS2 paket koji koristim, što znači da mi je InD CS2 verzija 4.0.5. jedino tu je razlika od starog koji je bio mislim 4.0.3 ili 4.0.4. u dokumentu između ostalog koristim jedan stil koji ima font "CG Omega". pre je sve savršeno funkcionisalo, font je uvek primao "srpska slova", evo dokaza. http://i16.tinypic.com/6az1q9l.gif pogledajte gornju trećinu slike, print screen iz PDF-a dok je sve bilo ok. međutim, sada kada dodajem neki tekst koji sadrži ĆČ preko paste-a (crtl-v) u taj stil, dobijam čudne kockice, srednja slika. a ako kucam ČĆ dobijam nešto čudno, pogledajte donju sliku. stvarno ne znam šta da radim od muke, promena fonta ne dolazi u obzir, molim Vas, pomozite mi. ako treba još nešto da okačim, recite. edit evo kako izgleda "problematičan" stil http://i10.tinypic.com/62xqnbp.gif a evo i kako izgleda body na koji se oslanja http://i13.tinypic.com/632b0hh.gif Link to comment Share on other sites More sharing options...
dZay sanchezzo Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Jesi li probao konvertovati font u Word-u, prije uvlačenja u InDesign? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zknjiga Posted August 5, 2007 Report Share Posted August 5, 2007 Meni se to dogadjalo ali pri otvaranju u acrobatu 8.0. Kada otvorim u 5.0 sve je ok. Ako ti ne pravi dobar pdf probaj sa nekom drugom verzijom. A ako ti to i prijavljuje u InDesignu to je vec nesto drugo. I moras pronaci kvaku. Tu nemam iskustva na tu temu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 'ajd okaci negde taj font da vidimo da nije do njega Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted August 6, 2007 Author Report Share Posted August 6, 2007 Meni se to dogadjalo ali pri otvaranju u acrobatu 8.0. Kada otvorim u 5.0 sve je ok. Ako ti ne pravi dobar pdf probaj sa nekom drugom verzijom. A ako ti to i prijavljuje u InDesignu to je vec nesto drugo. I moras pronaci kvaku. Tu nemam iskustva na tu temu ovako, nije problem u Reader-u, problem je što se tako loše vidi i u InDesign-u i u Reader-u ! odnosno, Indd je generator problema. a nije mi jasno zašto, pre formatiranja windows-a je sve lepo radilo. evo fontova, pa ako neko može da pomogne :( fonts.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 problem je (naravno!) u fontu koji uopste nema č, ć i đ, tako da ne znam kako očekuješ da dobiješ slova kojih nema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobayashi Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 ne mora biti problem (samo) font ovo se meni desilo sa ID-om CS, kada sam negde na NET-u pokupio ENGLISH (a to je znacilo ONLY english language, a ja mislio da to odnosi na interfejs!), tako da nista od nasih slova nisam mogao da ukucam zato, pogledaj koji si update odradio. ako ne pomaze, UNINSTALL, pa ispocetka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 kakav bre uninstall? u kom gradu?!!! ;) covek nema slova u fontu. (tacka) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted August 6, 2007 Author Report Share Posted August 6, 2007 problem je (naravno!) u fontu koji uopste nema č, ć i đ, tako da ne znam kako očekuješ da dobiješ slova kojih nema? ajde mi onda molimte objasno kako sam sa istim ovim fontom kucao čć PRE formatiranja ?????? imam dokaz za to, a to je pdf nastao pre formatiranja. još nešto, taj font je izvučen iz win/font foldera pre formatiranja, a i da nije izvučen nalazi se u inddfolder/links zato što je pakovan za distribuciju. posle sam ga vratio iz bekap foldera, pa kad sam video da nema čć, izbrisao ih, i prebacio iz links foldera ponovo u win/fonts folder. kako može font malo da radi, malo ne posle formatiranja??? molim za pomoć Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 ajde mi onda molimte objasno kako sam sa istim ovim fontom kucao čć PRE formatiranja ?????? molim za pomoć nisi koristio ovaj font sigurno. koristio si neki drugi koji si izgubio kad si formatirao disk. u prilogu je tvoj font u fontlabu. je l vidiš negde č i ć? (hajde ljudi nek i neko drugi pogleda ove fontove. čovek očigledno misli da ga zezam) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted August 8, 2007 Author Report Share Posted August 8, 2007 nisi koristio ovaj font sigurno. koristio si neki drugi koji si izgubio kad si formatirao disk. u prilogu je tvoj font u fontlabu. je l vidiš negde č i ć? (hajde ljudi nek i neko drugi pogleda ove fontove. čovek očigledno misli da ga zezam) pa ne mislim da me zezaš, nego mi nije jasna ova misterija. lepo sam spakovao ceo projekat sa onom opcijom package iz ind, on mi je sve slike/fontove strpao u one foldere links/fonts, i sad kad vraćam fontove odatle, ispade da više nemam čć. totalno mi nije jasno. al ok, da li postoji taj CG Omega font sa srpskim slovima ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 http://www.free-fonts-ttf.org/true-type-fo...07-download.htm pa skidaj jedan po jedan, i sledeci put pripazi malo ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alien Posted August 9, 2007 Author Report Share Posted August 9, 2007 hvala, to je to. od sada, više ništa ne verujem onoj opciji Package u InDesign-u. ima da proveravam ručno svaki file koji smesti u links/fonts folder. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts