Abishai Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Malo sam probao i evo prvih rezultata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greent Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 najs. bas lici na jedan koji je jedan moj drugar pravio za omot knjige koja se prodavala uz neke domace dnevne novine (sto ne znaci da mislim lose o tvojoj verziji! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
markovicd. Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 ne znam meni je sav chudan... nekako ko da nije lepo "ispeglan" verovatno je to zbog materijala ajde stavi drugi... obo je predpostavljam Blinn stavi Phong Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 rale, iskadriraj bolje da bi se lepshe videlo. generalno deluje ok stim da postoje problemi sa topologijom. obo je predpostavljam Blinn stavi Phongbong? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 uh, i meni se cini da imas zescih problema sa topologijom, sibni wire, oblik deluje ok ali ako hoces da bude tako reflektivan materijal moraces da sredis topologiju Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 6, 2005 Author Report Share Posted February 6, 2005 Ma nije uopste lepo ispeglan, ima brdo sitnih greskica. Cisto ovako kako vam se svidja "ideja". Moracu ponovo da ga uradim ne vredi ovaj da peglam.... mislim da cu brze nov napraviti ;). Videcu veceras da ga odradim ponovo. Ovaj sam radio ono poly+extrude i.. huh... Sada cu lepo napraviti cilindar pa cut, cut, cut.... :) Kojom tehnikom bi ste vi odradili ovako nesto? evo wire p.s. ne obracajte paznje na ove "izbocine" gore i sa strane (namerno ih nisam sredio) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 6, 2005 Author Report Share Posted February 6, 2005 Evo sa klasicnim materijalom. p.s. ne obracajte paznju na ove "izbocine" gore i sa strane (namerno ih nisam sredio) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Ja bih to uradio tako sto bi napravio sphere i obrisao polovinu pa extrude edge pa malo vartexe pomerao ... ali isprobaj par varijanti pa vidi koja ti najbolje lezi! Sasvim fino izgleda, probaj da to bacis u z-brush i da napucas malo neke gravure! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 6, 2005 Author Report Share Posted February 6, 2005 Ma rado bih ga ubacio u ZBrush, ali imam neki stari (v1). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 ^tachnije hocesh reci da josh nisi preshao na zb2... ;) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 6, 2005 Author Report Share Posted February 6, 2005 Haha :) Hocu reci da ne radim u ZBrushu i da sam ga samo "video". Imam neku stariju verziju i probao sam nesto malo (tipa 15min.). Secam se samo da nisam nasao kako da rotiram pogled. Koliko god smesno da zvuci stvarno nisam nasao (mada nisam bas ni trazio), jer znam da kada sam nacrtao drugi objekat vise nisam mogao da rotiram, a je*em li ga gde je dugme :) Moguce da moze i u v1 da se uveze, ali nisam do sada probao tako da tacno ne znam ni kako bih, morao bih ponovo da instaliram ZBrush da vidim koje ekst. moze da importuje, a koje da exportuje itd itd.... ;) Mada mi je Nikola nesto bio rekao kako ide.... pitacu ga ponovo kada nabavim neku noviju verziju (tj 2 :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 6, 2005 Author Report Share Posted February 6, 2005 offtopic Evo sad sam ga instalirao. Verzija 1.23 (instalacioni fajl je oko 11mb). Inace sada gledam i na import mogu da uvezem samo "bmp i psd" i na Open samo "zbr". Pod Modifiers samo "zmt", a pod ZScript samo "txt". Kako da uvezem nesto iz Maxa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaper Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 Super ti izgleda taj helmet , samo mu nabaci neku metalik boju sa prljavstinom . Ja imam ZBrush 2.0 vec nekih 2 meseca ( 16MB ) a nemam pojma sta kako u njemu . Jel se mogu negde naci neki tutoriali za njega ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 nisam nasao kako da rotiram pogled. Koliko god smesno da zvuci stvarno nisam nasao (mada nisam bas ni trazio), jer znam da kada sam nacrtao drugi objekat vise nisam mogao da rotiramu edit modu hold lmb bilo gde na canvasu pored modela da bi ga rotirao. ukoliko si dodao drugi objekat, prvi si zalepio na canvas tako da ga ubuduce mozesh smatrati za deo slike a ne 3d objekat. ;) koje ekst. moze da importuje, a koje da exportujemoze importovati obj i dxf, a exportovati samo obj. na import mogu da uvezem samo "bmp i psd" i na Open samo "zbr". Pod Modifiers samo "zmt", a pod ZScript samo "txt". Kako da uvezem nesto iz Maxa? tool -> import a imam ZBrush 2.0 vec nekih 2 meseca ( 16MB ) a nemam pojma sta kako u njemu . Jel se mogu negde naci neki tutoriali za njega ? ZBrush2 Practical Guide (22Mb) ZBrush Movies ZBrushCentral Link to comment Share on other sites More sharing options...
reaper Posted February 7, 2005 Report Share Posted February 7, 2005 @cg Nema boljeg od tebe , hvala... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts