Jump to content

Recommended Posts

Posted

Evo rekoh i da se ovde upisem.

Vecj duze vreme se bavim izradom nakita. Poceo sam kao karver u drvetu da bi se posle kratkog upoznavanja sa modelarskim voskim skroz navukao na srebro i zlato. Tu je i pocela saradnja sa jednim londonskim juvelirom, Laurom Bezant sa kojom sam zapoceo kolekciju koju evo vecje skoro godinu dana nikako da privedemo kraju (dhl ubija).

18ct crno zlato + dijamanti (SA - kimberli)

Rucno pravljen model u vosku - ja

Seting dijamanata Laura B.

Nosi se kao privezak oko vrata u visini stomaka.

Diamonds_and_Coal____by_LittleRedx.jpg

Diamonds_and_Coal_by_LittleRedx.jpg

Diamonds_and_Coal_2_by_LittleRedx.jpg

Eto cim jos nesto bude gotovo ja saljem.......a u medjuvremenu nagovarajte admine za jewellery podforum....

aJ uzivancija

Posted

Dobrodošao na I.D.. Sviđa mi se privezak.

Jel radiš neke skice pre nego što kreneš sa modelovanjem u vosku ili radiš model direktno iz glave?

Jesi li probao da radiš prvo softverski 3D model? Koliko se sećam Rhino ima dodatak baš za modelovanje nakita.

Posted
Dobrodošao na I.D.. Sviđa mi se privezak.

Jel radiš neke skice pre nego što kreneš sa modelovanjem u vosku ili radiš model direktno iz glave?

Jesi li probao da radiš prvo softverski 3D model? Koliko se sećam Rhino ima dodatak baš za modelovanje nakita.

Naravno prvo skica i to jedno 50000 dok se ne razvije do kraja. Ucio od najboljih...CSM London :D

Od softwera sam se nesto igrao sa majom mada je ona uzas za to.....a i kod nas da izrezes nesto po 3d modelu kosta papreno...bar lik koga sam ja nasao...ako neko zeli da mi "posudi" Rhino ja bi bio bas srecjan..voleo bi da probam posto sam osnove u maji skapirao za par sati.....bem ti mozak...fala na dobrodoslici...

Posted

E pa super, aj` ako mozes, ako ti to dozvoljavaju autorska prava, okaci neke skice, cisto da vidimo kako izgledaju. Ne morash onogo nakita koji nameravash da unovcish kao ideje, vec neke cisto onako, iz procesa razmisljanja.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Извини EaAast, имам једо питање у вези једног од ова два твоја прстена...

Интересује ме овај прстен лево. Како мислиш да уфасујеш овај жути камен у њега ? Не кажем да није изводљиво, већ ме чисто занима... (хтео бих да мало ''крадем'' занат ... :) )

...

Posted

Zamisljeno je da se odradi tension set......to je bila skoica iz vremena kad sam bio u londonu jos tako da sam imao kontakt sa vrhunskim seterima...sad nista......