ducka Posted July 11, 2007 Report Posted July 11, 2007 LJudi ne znam dal' je bilo već priče u vezi ovakog nečeg ali mogli bi smo da organizujemo dc hub i da share-ujemo materijale za edu, pluginove, resurse, exeke, četujemo? MISLIM DA BI NAM SVIMA TAKO NEŠTO VIŠE NEGO DOBRODOŠLO! Ima li nas za?
ducka Posted July 12, 2007 Author Report Posted July 12, 2007 Aj da ne promovišem drugi forum ali može se ovde pročitati. http://www.elitemadzone.org/t263084-0#1610386 o programu možemo videti ovde http://ynhub.stabilt.se/ Ja se iskreno nisam nešto bavio ovom tematikom toliko, bar u praksi, čitao sam o tome i mislim da bi bilo dobro da se javi svako ko nešto zna o hubovima da krenemo zajedno jer SVET POKREĆEMO ZAJEDNO! :) Evo ovom prilikom apelujem na gledaoce :lol: da svako ko ima drugara koji je radio ovakve neke stvari da mu cibne link i da pogleda temu i uključi se u raspravu da sprovedemo ovo u delo do kraja jer mislim da bi nam svima bilo od koristi.
kodi Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 - jedan komp - dobra net konekcija - software za hub
Broker Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 - jedan komp - dobra net konekcija - software za hub i javni IP, fiksni.
NIKOLAg Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 Evo ovom prilikom apelujem na gledaoce laugh.gif da svako ko ima drugara koji je radio ovakve neke stvari da mu cibne link i da pogleda temu i uključi se u raspravu da sprovedemo ovo u delo do kraja jer mislim da bi nam svima bilo od koristi. Ma nema tu mnogo filozofije i strucnosti.Instaliras software , chekirash sta moze , sta nemoze i to je cela filozofija. Najveci problem je link. Neverujem da je bilo ko toliko dobar da sheruje svoj (mocni?) link za p2p , jer moze da zaboravi da ima internet ako to krene da radi:).Najverovatnije jedino resenje je Dedicated server ,pouzdani servisi , racunaj od 70$ (mesecno) pa nadalje ...To i nisu neke pare ako se skupi ljudi odavle + moze da se upotrebi za josh dosta stvarcica , naravno samo finansijerima:)
NIKOLAg Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 Ostale stvarcice... Dedicated Server i sve ono shto moze da se odradi sa njim , a to je mnogo toga , Primera radi , tebi treba server da ti odradjuje jedan primarni posao (recimo hub) , i recimo da ce to da ti oduzme 10% resursa --> memorije , cpu , space...(nebitno koliko cega) , sve ovo sto ti ostane glupo je ne iskoristiti...Mahom ljudi podignu neki , shell , hosting... (sve ono shto im je potrebno, ili bilo sta sto im moze vratiti deo novca , ) , s tim sto nekad taj deo ume da bude veci od samog ulaganja... Ovo je samo jedan - totalno banalan primer , goglaj malo da neidemo u oftopic
kodi Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 lupate... lik koji drzi SBB hub je poceo sa kablovskim modemom i nekim krsh PC-em tek kasnije kad je imao par hiljada korisnika je presao na optiku i malo bolji racunar za nas ovde je sasvim dovoljna malo jaca veza, 768kb/s+ i PC koji ce samo to da radi. istina je da bi se taj racunar usporio, ali nije ideja da svoj primarni box koristis za hub, vec neki drugi. dedicated je super, ali je bacanje para kupovati dedicated za ovako nesto. Naravno, ako neko ime server i slobodne resurse na njemu ..why not :D :)
NIKOLAg Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 lik koji drzi SBB hub je poceo sa kablovskim modemom i nekim krsh PC-em Stoji sve to ali postoje ogromne razlike izmedju local i public hub-a... 768kb? ili 768kbp? -> razlika ogromna , prvo dodje 6mbp/sec shto retko ko u srbiji ima kao private link , to nije malo jaca veza , to je perverzan link:) , s ovom drugom (realnijom varijantom) tehsko moze da se bilo sta uradi dovoljno 20-ak ljudi i eto kukanja kako sljaka kao dial up:)...Pogledaj koliko koshta telekomovih 6mbit/sec:) , jedino ako neki gastarbajter ne ustupi svoj link , i neku krshinu:)
kodi Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 ok prvo elementary kb ---> kilo bit kbps=kb/s ---> kilobit po sekundi kB -- >kilobajt tvoj kbp ne postoji.. veruj mi.. to mi je posao, radim u gorepomenutoj kompaniji par godina ;) i dobro znam razliku izmedju b i B (majko moja o cemu mi pricamo ... <_> drugo dc++ je P2P tako da ne zavisi brzina od HUB-a vec od brzine pojedinaca koji ga koriste. Hub je tu za search i autentifikaciju usera i handlovanje konekcija. As far as i know, mozda gresim, nek me ispravi neko. Najgore sto hub-u moze da se desi je to da se glupavi windows software saglupi od prevelikog broja konekcija.
NIKOLAg Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 kbp ne postoji , kao ni 768kb/s+ , (verovatno si mislio na neku home + varijantu , javni ip...) ajd da ne flejmujemo , i da se nepravimo blesavi , nego da realno sagledamo pir tu pir , vuce sa sobom dosta negativnih posledica (da ih ne nabrajamo) najmanje fer je da lik koji postavi hub ide u out sa vezom zbog drugih likova...(sto je veoma izvesno) , zasto bi neshto radilo odlicno , kada moze solidno? 768kb/s = 3.450 (mesecno , maticna kompanija) , sto dodje za nijansu jeftinije od Dedicated. Bilo je reci na dz o ftp-u , ali tema ko tema skoro uvek bez realizacije:) Peace ;)
jovbranko Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 Hmm... Sad mi pade na pamet... Svojevremeno (pre jedno godinu dana) stefc je pokrenuo nesto slicno za clanove DO. To je proradilo, samo nas je bilo malo... Znaci, radilo je. :) Pozdrav.
kodi Posted July 12, 2007 Report Posted July 12, 2007 samo da razjasnim kad sam napisao 768kb/s+ mislio sam dovoljno nam je 768 mada i vise ne bi skodilo valjda sad razumes sta sam hteo reci.
Sa1Nt Posted July 13, 2007 Report Posted July 13, 2007 kodi, on jeste krenuo sa home mashinom i tada nije bilo lokala (znam, jer sam bio medju prvih deset ljudi na njegovom hubu), al' chim se prikachilo josh 20 ljudi pocheli su problemi :) na kraju je dobio optiku od sbba i stavio hub na poseban box :)
kodi Posted July 14, 2007 Report Posted July 14, 2007 e sad, da je dobio optiku na 20 ljudi, nije... bilo ih je mnooogo vise :D al verujem da je kochilo i tad.
preacher Posted July 14, 2007 Report Posted July 14, 2007 nope, no-ip.com funkcionise sasvim ok ;) ili dyndns
Recommended Posts