Eaaast Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 NE bi znao koliko cje to ljude da zanima ali Zona je definitivno mesto gde bi tako nesto trebalo da postoji. Posto je cela juvelirska industrija u srbiji kao sekta, mesto gde bi ljudi mogli da se upoznaju sa tehnikama, mestima gde bi mogli liti metal, nacji alat, kamenje i na kraju krajeva prodati svoje kreacije, bi nam dobro doslo. Zato se mole svi zainteresovani za postavljanje jednog podforuma sa ovom tematikom da napisu citko svoje "ime i prezime i broj licne karte", pa ako se skupimo mozda admini i razmisle o otvaranju istog. Ja cju prvi... Bole Bogdanovicj Z 011011 Cak i ako niste u celoj prici sa nakitom probajte da podrzite ovaj projekat. Verujem da cje nekim ljudima to mnogo znaciti. Bless Link to comment Share on other sites More sharing options...
banne Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 podrzavam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikotin Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 ček bre, pa na zoni postoji podforum industrijski dizajn... Ja mislim da dizajn nakita spada u taj domen :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaaast Posted May 23, 2007 Author Report Share Posted May 23, 2007 ček bre, pa na zoni postoji podforum industrijski dizajn... Ja mislim da dizajn nakita spada u taj domen :) Pa onda bi mozda trebali da naprave podforum tamo posto se ogrlica od srebra znatno razlikuje od miksera...mada vidis..hmmmmmm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oliver Brown Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 nikotin je u pravu, a i sumnjam da bi ikad zazivio Link to comment Share on other sites More sharing options...
demjan Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 dizajn nakita za mas proizvodnju je cist industrijski dizajn. juvelirstvo, graviranje, filigranstvo ne mogu bas da se uvrste u ind. dizajn, ali od svih foruma, tamo najvise pripadaju. ja nemam nista protiv. imamo vec naseg uvazenog clana goldfingera koji je zlatar, i vrlo kreativan dizajner. aku bude jos interesenata, otvoricemo i podforum. "ime i prezime i broj licne karte" :) mi na ID-u apelujemo na ljude da popune ispravno svoje profile, ali zasto broj licne karte? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus&machina Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Na Dizajnzoni nije praksa da se otvaraju podforumi pa da se čekaju aktivnosti članova. Bilo je slučajeva pa se ništa značajno nije desilo. Kada se na industrijskom dizajnu pojavi dovoljan broj zainteresovanih i aktivnih članova u toj oblasti, onda s pravom traži takav poforum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goldfinger Posted May 23, 2007 Report Share Posted May 23, 2007 Moje je misljenje da nema dovoljnog broja ljudi koji bi pokretali taj forum.Ali iskreno bih voleo da takav podforum postoji ,najbolje je mozda da peticija pokaze koliko je ljudi za ovako nesto zainteresovano i da nam urednici kazu koliki je broj ljudi dovoljan za pokretanje ovakvog podforuma.Do tada informisite se i kacite radove na ID sektou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaaast Posted May 24, 2007 Author Report Share Posted May 24, 2007 Moje je misljenje da nema dovoljnog broja ljudi koji bi pokretali taj forum.Ali iskreno bih voleo da takav podforum postoji ,najbolje je mozda da peticija pokaze koliko je ljudi za ovako nesto zainteresovano i da nam urednici kazu koliki je broj ljudi dovoljan za pokretanje ovakvog podforuma.Do tada informisite se i kacite radove na ID sektou. Zato sam i postavio ovo. I ja znam da ovde nema bas puno ljudi koji bi bili zainteresovani tako da nema smisla otvarati forum koji bi se brzo ugasio. Ali s druge strane ko i sve ostalo ako bi tako nesto postojalo brzo bi privuklo ljude... ima u nas gomilcina koji bi bili zainteresovani(naravno van ovog foruma)...sta znam, mozda je vredno postaviti isti pa i ako ne zazivi dovoljno je par klikova da se odstrani sa servera...ne znam kakva je politika admina sto se toga tice. Ako ovo ne prodje ja dizem svoj forum......za nakit naravno... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desideria Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Ja sam se prvenstveno u nadi da postoji tako nešto registrovala na ovom forumu! Hoće li biti nešto od toga? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speki Posted June 17, 2007 Report Share Posted June 17, 2007 Glasam za - ne vidim tehnicku prepreku da se taj podforum otvori, makar u okviru industrijskog dizajna - jos bolje u okviru opcionog podforuma modni dizajn, gde bi pored zainteresovanih za dizajn nakita mesto nasli i kostimografi, dizajneri odece i sl. U Srbiji postoji par forumcica ovog tipa, zasto ne bi Dizajn Zona sirila svoje clanstvo medju kreativcima. Ako ne zazivi, lako je - neka bude ugasen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silent Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 ček bre, pa na zoni postoji podforum industrijski dizajn... Ja mislim da dizajn nakita spada u taj domen :)Da ali sta cemo mi koji se bavimo rucnim radom??? Ja inace radim nakit najvise vezan za chainmail, i veliki mi je problem da nadjem alat i kvalitet materija. Za sada radim sa manje vise ne kvalitetnim materiajlom, i mnogo bi mi znacilo kad bi bio ovakav (pod)forum da mogu da razmenjujem ideje i sve ostalo sa ljudima slicnih interesovanja.... inace na ova dva linka imate neki moj nakit, sve primedbe, komentari i sugestije su dobro dosli.... i da napomenem da sam apsolutno samouk, niko mi nikada nista nije pokazao.... http://alas.matf.bg.ac.yu/~mi06067/nakit.html http://alas.matf.bg.ac.yu/~mi06067/silentstudio/ponuda.html to je samo deo, mnogo toga sam napravio i poklonio a da nikad nisam skenirao/slikao.... p.s. svi ljudi koji se bave slicnim starima neka se jave na stanko87@gmail.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trunks Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 u okviru opcionog podforuma modni dizajn, gde bi pored zainteresovanih za dizajn nakita mesto nasli i kostimografi, dizajneri odece i sl. Ovo je možda izvodljivo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gui-guru Posted August 6, 2007 Report Share Posted August 6, 2007 realno gledano vise uslova postoji za podforum / streetart / grafiti , dektop moding / auto stajling / dizajn torti i kolaca, al aj :D podrzavam i ja juvelire Link to comment Share on other sites More sharing options...
GMA Posted August 8, 2007 Report Share Posted August 8, 2007 podrzavam. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordo Posted August 18, 2007 Report Share Posted August 18, 2007 ja sam definitivno ZA! Bas sam danas htela da predlozim da se pokrene takva tema i vidim da je vec rec o tome u toku! Ja se inache isto bavim dizajniranjem nakita, ali i ostalih primenjenih predmeta. neke mozete videti na just like me a kad ce to da se oformi? S nestrpljenjem chekam!!!! :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordo Posted August 21, 2007 Report Share Posted August 21, 2007 samo da kazem da se ova tema nastavlja na industrijskom dizajnu pa ko je voljan da je podrzi eto chisto da zna...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denis Dsgn Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 Ajde dajte ljudima podforum kod nas, evo skuplja se ekipa polako. Ni nas sa ID-a nije bilo toliko mnogo, al` sad nas ima dovoljno i ekipa je prilicno kul a vidim da je i ova ekipa kulersk-a tako da cemo se lepo slagati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tatonko Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 I ja sam za podforum, ali imam par pitanja. Zasto broj licne karte i ime i prezime? To me zbunilo do besvesti. :blink: I, zasto se samo juveliri javljaju kao majstori za nakit? <_< Ima nas koji radimo na drugu foru. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaaast Posted August 25, 2007 Author Report Share Posted August 25, 2007 I ja sam za podforum, ali imam par pitanja. Zasto broj licne karte i ime i prezime? To me zbunilo do besvesti. :blink: I, zasto se samo juveliri javljaju kao majstori za nakit? <_< Ima nas koji radimo na drugu foru. ;) zapitaj se da li se ja stvarno zovem bole bogdanovicj i da li mi licna karta nosi broj z011011 Druga fora? Aj pojasni...bas me zanima.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tatonko Posted August 25, 2007 Report Share Posted August 25, 2007 zapitaj se da li se ja stvarno zovem bole bogdanovicj i da li mi licna karta nosi broj z011011 Druga fora? Aj pojasni...bas me zanima.... Ti si neki saljiv lik, ha. Pa dobro. :D Sto se tice fora, pa jednostavno, ja radim vintage nakit heklanjem. Nema veze sa metalom i obradom istog. Nisam juvelir, a ipak se bavim nakitom. Nadam se da je dovoljan opis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eaaast Posted August 26, 2007 Author Report Share Posted August 26, 2007 Ti si neki saljiv lik, ha. Pa dobro. :D Sto se tice fora, pa jednostavno, ja radim vintage nakit heklanjem. Nema veze sa metalom i obradom istog. Nisam juvelir, a ipak se bavim nakitom. Nadam se da je dovoljan opis. Dovoljan je ..idi na industrijski dizajn ima tema tamo...jedna devojka isto hekla koliko se ja secjam,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lady_Desire Posted August 28, 2007 Report Share Posted August 28, 2007 njah... u mojoj skoli postoji smer za juvelirstvo... znaci, nije normalno sta ljudi na tom smeru prave.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bordo Posted August 30, 2007 Report Share Posted August 30, 2007 Postovani, licno mislim da od ove cele priche nema nishta. Malo je glupo da se utrkujemo sa 20 puta vishe clanova industrijskog dizajna kako bi nam tema bila u prvih top 5 tema. A nema nas toliko da je konstantno drzimo aktuelnu jel izlaze nove teme koje ljudi, industrijski dizajneri, sto je sasvim normalno, pokrecu iz dan u dan..... A koliko vidim ni nashi dragi nam urednici nista ne preduzimaju.....Gubi smisao cela pricha. Ne zbog nas, mi smo pokazali dobru volju, nego i zbog urednika (iskljucujem Crayzee-a)jedini je on pokusao da pogura celu pricu!) koji do sad nikakav predlog nisu izneli sem da se guramo na industrijskom dizajnu do daljnjeg! I jedno pitanje jos: Ako bi oformili podfurum npr. Modni Dizajn u kome bi postojale teme: Juvelirstvo, rucni radovi, tekstil, kostimografija.........da li bi bio problem da se to obrishe ukoliko ne bi islo ocekivano? Pozdrav. Babl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majabacanin Posted September 4, 2007 Report Share Posted September 4, 2007 NE bi znao koliko cje to ljude da zanima ali Zona je definitivno mesto gde bi tako nesto trebalo da postoji. Posto je cela juvelirska industrija u srbiji kao sekta, mesto gde bi ljudi mogli da se upoznaju sa tehnikama, mestima gde bi mogli liti metal, nacji alat, kamenje i na kraju krajeva prodati svoje kreacije, bi nam dobro doslo. Zato se mole svi zainteresovani za postavljanje jednog podforuma sa ovom tematikom da napisu citko svoje "ime i prezime i broj licne karte", pa ako se skupimo mozda admini i razmisle o otvaranju istog. Ja cju prvi... Bole Bogdanovicj Z 011011 Cak i ako niste u celoj prici sa nakitom probajte da podrzite ovaj projekat. Verujem da cje nekim ljudima to mnogo znaciti. Bless Pozdrav ideji! Bavim se dizajnom i izradom nakita i ovakva stvar bi bila od velike koristi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts