Jump to content

Recommended Posts

Posted

Na zahtev clanova, otvaram ovu temu u kojoj ce oni koji koriste film moci da iznesu svoja razmisljanja, iskustva i sl.

DOZVOLJENO JE

-razgovori o klasicnim fotoaparatima, filmovima, papirima, laboratorijskim postupcima, hemikalijama

ZABRANJENO JE:

-svaka rasprava na temu film vs. digital

Prekrsioci gornjih pravila ce biti veoma strogo kaznjeni.

Posted

Kao uvod:

Kodak Vest Pocket ,1911 god,jedan od retkih koji nije koristio iris blendu,

vec "pin hole" u rasponu od 1 do 4, (princip camere obscure), roll film No 127,

dimenzije negativa 4 x 4,5 cm,jos uvek ispravan i funkcionalan,ali filmovi ???

Posted

Киев 88

Имате ли каквих искустава са овим апаратом и каква су? На ebay-у се може узети за 150eu нов, исплати ли се узети? Ја бих га користио чисто за сопствени гушт, зато и контам узимати нешто јефтиније

(у класи 6х6).

Posted

Taj objektiv je kesa. Bulja u odnosu na 50mm Noctilux F1.0...

A i ovu kombinaciju je vrlo zajebano koristiti po pomrcini jer objektiv zaklanja prozor koji osvetljava linije za kadriranje u trazilu...

.

Posted
objektiv zaklanja prozor koji osvetljava linije za kadriranje u trazilu...

добро је кад Абди има воље да озбиљно прокоментарише ;) - ни на крај памети ... не знам, виђао сам на

P Base овакве комбинације нааа ... RD1 - чини ми се ... ал' покушаћу да нађем мислим да се чова

није жалио на то - а Noctilux - ако није још једна шарена лажа, тврде да види оно што око не може - мислим да на RFF - у има поносних власника овог стакла :) - добра тема за зазмишљање је

Voigtlander 35/1.2 S Nokton Aspherical:

http://tools.search.yahoo.com/language/tra....2%2Findex.html

Posted
ovaj...imam nekog lubitela koji je u funkciji ( mislim ) jel ima negde filmova za to chudo, i gde se moze razviti ?

Ne znam za NS, znam za BG... Mislim da bi Abdee znao za NS..

@ Topic: Danas išao na Foto berzu da anđem nešto jeftino, široko (do 35mm) i za M42 navoj.. Našao Pentacon Multi Coating f2.8 29mm.. Malo ogrebano prednje staklo koje ne bi trebalo da utiče na fotke (video na nekom sajtu Pentax tele objektiv opisan kao da je neko "kamenm pokušao da čisti prednje staklo" koji je davao savršene fotke)... I još neki žuti filter 55mm.. Za 700 dinara... :D

ispucao dva filma ne znam ni kad ću da stignem da okačim nešto.. Na DZ.. :(

Posted

^^^ ...paaa sad.... koliko je slatko... prilicno je diskutabilno (ne smem precizno da se izrazim, prekrsicu veoma naglaseno pravilo u prvom postu ove teme :lol: ).

mislim simpa je kad potrosis prvu litru razvijaca t.j. prve dve - jednu na negative, i drugu na slike - pa sad ti tu kao nesto gledas...ono imas fizicki osecaj "mojijeh junacke desnice, i slabasnje ljevice djela" - al' pos' dve litre dakle razvijacha vec zalazi u blago smaranje.

mada, bio sam najimucnije dete u shkoli - slik'o sam ljude po istoj, i pravio, te im prodav'o slike.

• 2 weeks later...
Posted

ima da se kupi hemija na novom beogradu u bloku 70. to je radnja fototehne (a mislim i uvoznik metz-a), dosta jeftinija za robu koja se preklapa nego npr ona na trgu republike (boba hamer). imaju jos nesto forte hemije, filma i papira, ali je forte zatvorio fabriku, pa nece vise nabavljati, imaju domacu hemiju, a kad oslabe zalihe forte-a, prelaze na cesku foma-u.

ja bas ispucao neki film na lubitel-u pre par dana. nikako da stignem do laboratorije da ga razvijem

Posted
ima da se kupi hemija na novom beogradu u bloku 70. to je radnja fototehne (a mislim i uvoznik metz-a), dosta jeftinija za robu koja se preklapa nego npr ona na trgu republike (boba hamer). imaju jos nesto forte hemije, filma i papira, ali je forte zatvorio fabriku, pa nece vise nabavljati, imaju domacu hemiju, a kad oslabe zalihe forte-a, prelaze na cesku foma-u.

ja bas ispucao neki film na lubitel-u pre par dana. nikako da stignem do laboratorije da ga razvijem

Може ли њихов број телефона?(кад будеш могао - интересују ме цене, чисто информативни разговор).

Posted

nazalost, ne posedujem isti. to je blizu mesta na kom je laboratorija u kojoj provodim noci (hvala gazdarici :)), pa svratim usput kad idem za laboratoriju. mozda zna neko drugi, ako ne, uzecu ja sledeci put kad odem (u narednih nedelju-dve)

Posted

:)

jesu. cak sam nekad i gledao sajt, pa zaboravio. kakvo cudo tehnike taj sajt, lici na grafiku the incredible machine 2. odmah se vidi da je rec o radnji koja prodaje opremu za rucnu izradu crno-belih fotografija :)

• 1 month later...
Posted
^ bravo Dimo

da ga spojis sa M2 a dogodine i sa M6 ;)

( ja se neki dan malo u prazno igrao sa M6 i 50 f2 ... 'rotika :lol: )

их ... и BESSA је фантастична, само јој фали завесица од платна :P

још Zeiss 21mm f:2.8 и имам заокружен систем :lol: