Jump to content

Canon EF 70-200 f4 L USM IS

crnamrlja

Recommended Posts

jbg, kad bi covek mogao da ima 70-200 u f4 aromi samo za one akcije kada treba imat' 200mm a nije bas neophodno imat' 2.8 blende. Ja sam moj f4 prakticno zamenio za 17-40.

Vidis... Cvele... ta varijanta sa fixnih manuelnih 200mm f4 uopste nije losa. Em odozgo realno ne treba AF posto je jedino sto ti treba fokus na beskonacno, em je sigurno manje kila nego zoom...

• 10 months later...

Krme je f/2.8, f/4 nije krme. Za pejsaže će sasvim da završava f/4 sa 2x adapterom. Trebalo bi da je sasvim dovoljno oštar na f/8?

@Jo: je'l i dalje tegliš FF DSLR i 70-200/2.8 na ovakve uspone? Za tebe je MILC izmišljen. Kapiram da su glavna stakla najširi deo UWA i najdalji deo telca, što znači da bi 2 manuelna prajma odradila pos'o.

• 1 month later...

Teglim. I placem :)

MILC bi realno bio do sviju jaja...istina je ziva. Od telca sam se oprostio dok ne kupim ponovo 70-200 f4, jer ovaj 2.8 ubiva koliko je tezak. Vecinu UWA resava 15mm fisheye i 17-40. Plus stoja naravno.

Kapiram da bi u nekoj ff milf varijanti sa tih 17mm i nekim brzim prajmom tu oko 100ak mm pevao. Bice jednog dana...samo da se skupi para.

• Create New...