Goran Bajazetov Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Cao drugari, evo konacno sam skupio hrabrosti da pokazem ovde neke svoje brljotine pa da me iskritikujete onako mrsno :) Skoro sam tek poceo malo da cackam modelovanje pa je ovo druge lice koje sam radio, odnosno na kome radim (mozete zamisliti kako je izgledalo prvo :lol: ) Evo slika kako trenutno izgleda u lowpoly varijanti: Znam da sam neke delove mozda previse izdetaljisao za lowpoly (ili nisam?) ali tek ucim. Bilo bi dobro da mi skrenete paznju na sta posebno treba paziti... recimo imam generalno problem sa topologijom. Bilo bi mi veoma korisno ako neko moze neki dobar tutorijal da mi preporuci. Takodje sam svestan da ovde treba jos da se radi, ali znate kako je ono kada pocinjes nesto pa radis a oces sve odmah, a ne moze :) I na kraju zbrzas... No, ajde, dosta sam pricao, sad je red na vas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abishai Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Pa rekao bih da je dobro (naravno uvek ima stvari koje treba srediti). Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 dobro je, lici na osobu sa slike :) sredi edge-loop-ove oko usta, znaci potrazi one slike misica lica, videces kako idu u krug oko usta i ociju, a i to oko nosa (iznad konkretno, ove silne linije :)) si zabrljao prilicno... mada za pocetnicki rad ovo je high quality. ozbiljno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spine Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Odlican pocetak. Nastavi dalje. Sto se tice gresaka, uocices ih kad krenes da rendishesh i animiras sto je dobro jer ces imati priliku da vidis kako citav sistem funkcionise iz prve ruke ;) I zato ovom prilikom manje o njima. Uzdravlje Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamjanMX Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Super je za amatera......ja bih za sada menjao ovako: Bele linije su edgeovi koje treba odstraniti, a crveni koje treba napraviti..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 ja bih ipak voleo da vidim i smoothovanu varijantu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Djorzgul Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 dobro je [i za profesionalca ;) ]. definitivno treba da poradish na edgeLoop-ovima [ako hotjes da ga animirash kasnije, a i ako netjes kul je da se vezba od pocetka tako] i izgleda bolje od moje prve glave koju sam izmodelovao u majai :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goran Bajazetov Posted February 4, 2005 Author Report Share Posted February 4, 2005 Drustvo iskreno da vam kazem nisam ocekivao ovako tople komentare. Moram priznati da sam se bio bas skenjao kada sam video kako mi ide... no, ovo mi je dalo hrabrosti da nastavim dalje, popravicu stvari i i pokusati da sledeci put model proucim malo detaljnije. Zanima me da li za kodelovanje koristite jos neki plugin pored standardnih maya-inih alatki? Hvala, Goran/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 super je za pocetak, ali voleo bih da vidim i neku perspektivu iz nekog ugla, ne mora da bude smoothovana, ovako deluje ok kako bi bilo jos bolje da probas loopove da napravis ovako bez obzira na animaciju i sve, bolje je da imas ivice u pravcu misica i opstih nekih kontura i bora na licu. znaci samo podeli ovaj srednji na ivici usne, odvedi ga do kraja lica, a ove vertikalne malo rasiri da bi dobio prstenje oko usana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Vidi ja bih ti preporucio da koristis ovu foricu! Cini mi se da koristis mayu :) tj prilicno sam siguran da je koristis pa ako sam u pravu otvori script editor i ukucaj u donjem delu koji je predodredjen za unosenje komandi spinFaces i izvrsi tu komandu pritiskajuci ctrl+enter u isto vreme, zatim taj tekst koji ti script editor izbaci prevuci gore u shelf i imas jednu finu alatkicu koja ce ti koristiti kada treba da sredjujes topologiju! Misli da ce ti koristiti Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 dmx dobro si pokazao sto se tice quadova samo sto i dalje ostaje bez loopova oko usta nego je mr squareface :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goran Bajazetov Posted February 4, 2005 Author Report Share Posted February 4, 2005 Palihead: nisam te bas shvatio... ali ajde nesto cu iskombinovati. Pogledacu par tutorijala i cisto da vidim kako izgleda wireframe pa da vidim kako su poligoni postavljeni, valjda ce mi onda biti jasnije. U svakom slucaju jos jednom svima veliko hvala, ovo mi mnogo znaci! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamjanMX Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 dmx dobro si pokazao sto se tice quadova samo sto i dalje ostaje bez loopova oko usta nego je mr squareface :))) Jeste, to stoji, ali ako ima nameru da ima edge-loopove oko usta, morace da radi iz pocetka. (pailhead je dao dobar primer) Ovo je vise sredjivanje postojece topologije......da se triangli svedu na min.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankalagon Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 Trokuta ili ti trouglova nece nesme biti uopste, probaj onu pru iz mog proslog posta i mozes srediti poligone da stoje kako hoces! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goran Bajazetov Posted February 5, 2005 Author Report Share Posted February 5, 2005 Ankalagon, isprobao sam spinFaces medjutim script editor mi stalno izbacuje gresku: // Error: Cannot find procedure "spinFaces". // Sta je problem? :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 @dmx bio je neki bag, pailova slika se uopste nije pojavljivala kad sam pisao prosli post.. nisam video da je i on nesto fotoshopovao... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 Ankalagon, isprobao sam spinFaces medjutim script editor mi stalno izbacuje gresku: // Error: Cannot find procedure "spinFaces". // Sta je problem? :) problem je shto je u pitanju procedura iz custom mel skripte (spinFaces.mel). klikete klik ovde. ;) btw loopovi koji idu do ochnih duplji su suvishni i otezace ti kontrolu povrshine. potrebno ih je reshiti ranije a ne pustiti da idu dokle mogu. ovo ti je samo primer kako bi ih mogao reshiti, ne sugestija. bitnije je voditi rachuna da loopovi otprate formu dok je postavljash. zute linije odokativno predstavljaju kako bi trebalo da stoje loopovi uz nos (chak josh blize njemu but...) sobzirom na crease koji se javlja pri deformacijama u tom predelu. teshko je bez gledanja modela ishta vishe reci. teshko jer znash i sam kako mi ide (ne)spavanje ovih dana. :blink: :unsure: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamjanMX Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 @dmx bio je neki bag, pailova slika se uopste nije pojavljivala kad sam pisao prosli post.. nisam video da je i on nesto fotoshopovao... Ma nije bug vec pailov krsh host :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
thinker Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 hahaha zaboravih na taj bitan faktor :))))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cg Posted March 10, 2005 Report Share Posted March 10, 2005 problem je shto je u pitanju procedura iz custom mel skripte (spinFaces.mel). klikete klik ovde.mali update... SpinFaces 1.0b [maya 6(.0.1)] SpinFaces 1.5 [maya 6.5] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts