Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ne, nikako, nema uvrede tu, jer jesam svestan koliko cesto upalim PS i uradim nesto sto ima atmosferu, ali ne i potrebnu estetsku/smislenu vrednost. Isto i sa Ableton Live-om. No, mislio sam da ces biti malo tolerantniji s obzirom da sam se sasvim zacudio sutradan kako sam uopste uspeo da prepoznam sta je monitor, klavijatura itd.

Vise sam kroz to nasumicno udaranje po dirkama pokusao da prenosim trenutna stanja, i da napravim audio-dnevnik tih nekoliko sati koliko je trajao high-time.

Hvala. Haha.

E da, ne slazem se da je ovo forum gde se kace stvari oko kojih se neko trudi. Tipa, samo proveri foto sekciju.

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
E da, ne slazem se da je ovo forum gde se kace stvari oko kojih se neko trudi. Tipa, samo proveri foto sekciju.
Pa dobro, nisam se precizno izjasnio, mislio sam na forum "dizajn zvuka i muzicka produkcija". A i kako god, ako je tako na foto sekciji treba li svuda da bude? Nisam rekao "ovo je forum gde se kace stvari oko kojih se neko trudi" nego "na ovaj forum ne treba okaciti sta stignes". Bas zato nisam bio tolerantniji.

Vise sam kroz to nasumicno udaranje po dirkama pokusao da prenosim trenutna stanja, i da napravim audio-dnevnik tih nekoliko sati koliko je trajao high-time.
To je super ideja, inspirativna, ali sad uzmi to sto si tad uradio pa peglaj dok ne ispadne do jaja.
Posted

Voleo bih da nadjem nekoga ko zna da pegla, jer sam ja taj zalosni pojedinac koji se tek pre par meseci uhvatio muzike jer mu je bilo dosadno. No previous experience. Ni sa softverom, ni sa instrumentima. A, ipak, ovde dolazim radi trikova i fora, jer vi ostali makar znate sta radite.

Posted

@ Mr.Botch:

E, sad, opet da smorim sa grafikom: ako nekom limaru koji je upalio ps i nacrtao cica-glisu u boji, preko pozadine, kazes sredi levelse i popravi saturaciju, nista mu neces pomoci jer on nece uzeti help pa videti sta to znaci. Delujes mi kao neko ko ne spada u takve ljude, ali svejedno ti trikovi i fore nece pomoci mnogo ako ne znas osnove muzike.

Ja bih ti rado pomogao, ali odakle da pocnem? :unsure: Moras znati sta hoces, ja cu pokusati da ti objasnim kako to da uradis.. Da bi pravio muziku moras imati smisla za to, a ja ne znam imas li ga.

Ako ne mozes da zamislis stvar, ne mozes ni da je nacrtas, a ako mozes da je zamislis, svaki sledeci put ces je sve bolje nacrtati. Tako je i sa muzikom.

Ne moras imati iskustvo sa softverom i instrumentima da bi znao sta hoces. Ja kad sam bio klinac pevao sam i lupkao po nogama, jer mi je bilo potrebno da iskazem neku temu. Pa sam onda slusao muziku, i obracao paznju na neke stvari i razmisljao kako se prave. Onda sam dobio jednu malu midi klavijaturu i za mesec dana poceo da radim svoje stvari u cakewalku (imao sam 10 god).. Dobro, nesto pre toga sam radio i u fasttrackeru bez klavijature. Onda je stigao fruityloops (danasnji FL studio) i polako sam ucio kako sta ide. Uz softver naucis terminologiju, a uz iskustvo steknes rutinu. Kasnije sam poceo da sviram gitaru. Proslo je neko vreme tako i onda sam nabavio noviju verziju fruity-ja i poceo masovno da (umesto semplova) koristim razne sintisajzere. To mi je dosta pomoglo oko shvatanja zvuka i harmonije, a i nove terminologije. Onda sam poceo drasticno vise da razmisljam o samoj produkciji i da ucim o njoj. I opet, da slusam muziku i primecujem kako je sta napravljeno ili postignuto. Nazalost, nisam imao nikada opremu kojom se moze pohvaliti. Cak, stavise, jos uvek imam integrisanu zvucnu kartu (koja je trenutno prva stvar na listi za kupovinu). Posle toga sam poceo da sviram bubnjeve, i tek onda kristalizovao sustinu ritma u bilo kakvom obliku. Onda se ono lupkanje sintetisalo sa ovim novim znanjem, pa dobih jos iskustva, jos ideja. Kasnije sam kupio novu, znatno skuplju i kvalitetniju midi klavijaturu, i jos uvek je rado koristim.

Ovo sve sam ti ispricao kao primer kako se pocinje i kojim tokom se razvija. Naravno, ne mora da bude ovako, to je moj slucaj. I jako bitno je da se nikada ne organicavas na odredjenu vrstu muzike. Slusaj sve, poredi sve, nauci sve, i imaces vredan stil i znanje. Sta volim najvise to je drugo, ali slusao sam i klasiku i metal i trens i pop, i to sve nivoe komercijale i umetnosti i ne mogu da se pozalim na to iskustvo.

Posted

meni je ovo kul...lepa ambijentalna experimentalna muzikica...

ovako se i ja zezam kad sviram preko tastature...

samo malo utishaj da nema krchanja , a sve ostalo je kul...i zvuk je profesionalan (dobro,mozda si uzeo neki patch,a nisi ti experimentisao pri kreiranju instrumenta) i lepa je boja...

Posted

hihih, kad je bal nek je bal!

CLICK

ja radila jos 2004/2005, ne secam se tacno... uglavnom, digla ruke od muz`ke

Koliko se secam, sve sto sam koristila za stvar je iz frutija, od semplova iz osnovnih paketa, do efekata :P

Posted

Ш'о с' дигла руке од муз'ке, бона не била? :)

Скроз симпа.

Не брини се, музика није дигла руке од тебе... ;)

поз.

Posted

http://www.sendspace.com/file/j0brau

zavrsheno nedavno. treba lep mixdown da se uradi i mastering, al to necu kachiti :>

hihih, kad je bal nek je bal!

CLICK

ja radila jos 2004/2005, ne secam se tacno... uglavnom, digla ruke od muz`ke

Koliko se secam, sve sto sam koristila za stvar je iz frutija, od semplova iz osnovnih paketa, do efekata :P

ovo skroz ok zvuchi.

Posted

Svidja mi se ovo. :)

Trebalo bi da napravis malo zivahniju atmosferu negde tokom pesme. Da napravis neki drive u jednom trenutku. Pod tim mislim na neku novu jednostavnu melodijsku ili cak ritmicku temu koja se ponavlja i drzi paznju. To mi se recimo bas svidelo kod femobotine stvari, sto stalno ima nekih novih stvari da se primecuju, iako je sve vreme ista podloga. Odslusaj opet njenu stvar i obrati paznju kada ostane jos 1:15 do kraja pesme.

Posto si vec rekao da radis na dinamici, nadam se da ces ovo uzeti u obzir. I nadam se da kacis jos nesto uskoro.

Svidja mi se ta karakterizacija ritmova, stvarno su mi se urezali u glavu, ali nemoj to previse da forsiras. ;)

Posted

pa da, fali drive, bash kao shto si rekao. ideja je bila da melodija usporava sve (da ne bude grizi-ne-daj-tehno) a da drumovi rade na vozhnji, samo shto sam ovaj trek toliko puta chuo da sam bio u fazonu "dobro je". sad chujem da nije ali me josh uvek mrzi da sednem i posvetim mu se opet :)

bice uskoro josh...

• 1 month later...