Jump to content

Recommended Posts

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evo nesto i od mene.... tacnije iz muzicke radionice Duboke Ilegale

Pesma se zove "svemirski traktor" i potice iz neke 2001. ili 02.

Produkcije nema, samo je exportovano iz Oriona :) Sve je snimljeno (i programirano) u kucnim uslovima - sto nije opravdanje, vec tada jedino resenje .... Trash-hop non-stop!

svemirski traktor

Posted

Ајој, г. Галетићу....

Где изабра ову врсту музике? То може да успе само у Холандији и можда евентуално и делимично у Немачкој...

Од ових 5 ствари које си окачио, једино ми овај BK - Systematic (Mr Galetic Hard Remix) обећава ;)

Не могу ти рећи шта мислим о продукцији, пошто сам преслушао на брзака на неким крш звучницима...

Све у свему, саветовао бих те да, ако већ јуриш "комерц" музику, нађеш неку која то заиста и јесте, а не овако нешто (горе објаснио)

поз.

Posted

To su bili neki konkursi za najbolji remix (svi osim Zookey - to je bilo za moju dusu, i poney dream koji je bio kolaboracija)!

Bilo je po sistemu - daj sta das, tj. radicu sta se nudi! ;)

Mada u principu, izmedju ostalog, ja volim komercijalu... sudite mi ako hocete, ali jbg. sta sad! Svako ima svoj ukus!

A to za nemacku, holandiju si u potpunosti u pravu! Upravo spremam jedan cd sa svojim pesmama za njihovo trziste! :)

Medjutim, radim i na svojim pesmama koje su u stilu drum-a ali sa nekim primesama trance-a. To bi trebalo uskoro i da se izda (vec sam potpisao ugovore), ali otom-potom... :rolleyes:

Posted

Samo kratak uvod, skica za pesmu.

Radjeno 2000. godine, u CakeWalku ako se dobro secam.

Semplovi bubnja su uradjeni pomocu GigaSamplera, uvezeni kao midi u CakeWalk

i prebaceni po kanalima u audio format, i malo doradjeni.

Bass gitara je "odsvirana" na klavijaturi Yamaha XP 10, i to je njen zvuk samo kasnije malo doradjen.

Gitara je naravno odsvirana.

Tada sam imao neki SoundBlaster Live, 16bit/44100 kHz.

"Produkcijski" je onako... moglo je mnogo bolje.

http://rapidshare.com/files/33505797/Leon_01.mp3

• 4 weeks later...
Posted

Cuo sam Angel-ovu obradu Umetnikove stvari i sinulo mi je par ideja. Kratko je i renderovano na 80Kbit (jbg, imam dial up...).

Sto se tice ne bas skoro pomenutog battle-a, to bi bilo interesantno! :lol:

P.S. Angel, svaka cast za bas!

angel_bass.mp3

• 3 weeks later...
Posted

5xnmxwh.jpg

haha,.. mislim da se ovo vecini nece dopasti, ali ok haj da pojasnim ...

Radi se o spooky rap stvari na kojoj radim. Ovo je manje/vise kako ce "izgledati" noseci bit,.. stim sto ce biti dosta poradjeno na dodatnim sfx-ima. Za sada toliko kada singl bude gotov postavicu novu temu ;D

Inace nadam se da vas ovaj zvuk donekle "muci" dok ga slusate, ali se isto tako i nadam da je zarazan !

http://www.sendspace.com/file/22l3dc

• 2 weeks later...
Posted

Ne znam da li ima neshto u tome, ali kad chovek pravi muziku sasvim neopterecen produkcijskim zahvatima i da li ce nekom nesto da se svidi ili ne, pri tome pokusha da pesma zvuchi veselije nego inache, a josh mu pomogne "komshija iz sna", kako ja zovem mog omiljenog drugara iz ulice i napishe tekst uz dva tri pivca tj. strofu koja bi retko kome pala na pamet, to mora da ispadne ako ne zanimljivo onda bar shaljivo.

http://www.weirdcop.com/music/blowjob_queen.mp3

Inache ovo je jedna od mnogo starih pesama i nisam sreo coveka koji je reko da je njesra. Produkcija je shugava kao i sve ostalo, ali to mozda i docharava samu neozbiljnost pristupa, shto je meni kod nje najbitniji momenat...

• 2 weeks later...
Posted
Dobar dan muzicari.... :D

Evo ja na raspustu...pa se malo igrao. U pitanju je jedan mali Intro..... :lol: :P ;)

Poslusaj te do JA_A je <_<

Intro

Ja mislim da ovde ljudi samo postuju , a nishta ne slushaju :)

Ja slusham, ali me se ne svidja , haHA! (druge stvari koje chuh)

Ali INTRO je do jaja , recimo...

ovaj scratch , ajde , je malko bez veze , jer svi znamo da nisi ti greb'o vinyl...al' dobro...i meni se jednom omaklo :)

Al' muzikica je kul ... semplovi orkestra, ona gitara akustichna , ritam...

U chem radish (se zezash?) ti uglavnom ?

Posted
Ja mislim da ovde ljudi samo postuju , a nishta ne slushaju :)

Ja slusham, ali me se ne svidja , haHA! (druge stvari koje chuh)

Ali INTRO je do jaja , recimo...

ovaj scratch , ajde , je malko bez veze , jer svi znamo da nisi ti greb'o vinyl...al' dobro...i meni se jednom omaklo :)

Al' muzikica je kul ... semplovi orkestra, ona gitara akustichna , ritam...

U chem radish (se zezash?) ti uglavnom ?

Naravno da nisam scratch-ovao, ih da jesam gde bi mi bio kraj :P :D

Da bre ja se u glavnom zezam....u slobodno vreme....kad ne sviram, ja uzmem eJay :P i napakujem par semplova i eto..... :lol: ;)

• 3 weeks later...
Posted

Prilikom te veceri, u pauzama izmedju rasutih materija i hororicnih tekstura u studiju, napravismo ovu pesmu (govorim u mnozini, jer je ovo prva stvar radjena u potpunosti na esidu, i, akhmm, ne program, vec droga). Tako da, zanemarite krckanje, pistanje i sl. Zvucna mi umire i vreme je za m-audio.

Radjeno u Ableton Live-u 6.0.3 uz minimum VSTs.

Aranziranje nije postojalo, jer u tom trenutku sam samo zeleo da cujem zvuk, a ne da ispravljam greske. Ipak, to je bio performans/jam session... samo usnimljen.

Napomena: U zivotu nisam znao nikakav instrument da sviram, ali zbog lakseg snalazenja prilikom elektro-eksperimenata - kupio sam Kontrol49.

Jan Nachtmann - Live Waves (pt. 1)

http://www.sendspace.com/file/6y1tpd

Jan Nachtmann - Live Waves (pt. 3)

http://www.sendspace.com/file/zfnchu

Posted

^ No offence, ali ovo je isto kao da si upalio photoshop i uzeo dobar brush preset i nazvrljao nesto bezveze, a onda to poslao na digitalnu umetnost.

Nadam se da razumes sta hocu da kazem. A nadam se da si i sam svestan zasto vrsim to poredjenje. Znaci, na ovaj forum ne treba okaciti sta stignes i ako se vec nisi potrudio oko rada, zasto ga onda stavljas ovde? :huh:

Odlicni su ti semplovi, ali nema nikakve teme, a falsa ima koliko hoces. Mogao je bilo ko da pritisne "record" i random klikce dirke na klavijaturi da bi dobio isto ovo. Atmosfera je odlicna, ali nema smisla. Ajde bre popravi to, daj mu neku vrednost. Dobar je stil.