Jump to content

Recommended Posts

Posted

Еластични: Много јевтино то звучи... Као они "уан мен бенд" ликови, али типа са свадби... :(

• Replies 486
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Еластични: Много јевтино то звучи... Као они "уан мен бенд" ликови, али типа са свадби... :(

milslis na pevaca ili na muziku i aranzman?

Posted

Мислим на целокупни звук. Аранжман ме тренутно нити занима, нити могу да га чујем из оног комадића.

Једини начин на који могу да ти помогнем је неким саветом, с обзиром да то није ни близу музике коју могу да слушам.

На пример: за почетак, потруди се да узмеш неке мало квалитетније звуке. Овако делује као да је узета нека клавијатура са Џенерал МИДИ звуцима средње класе. ;)

поз.

Posted
Мислим на целокупни звук. Аранжман ме тренутно нити занима, нити могу да га чујем из оног комадића.

Једини начин на који могу да ти помогнем је неким саветом, с обзиром да то није ни близу музике коју могу да слушам.

На пример: за почетак, потруди се да узмеш неке мало квалитетније звуке. Овако делује као да је узета нека клавијатура са Џенерал МИДИ звуцима средње класе. ;)

поз.

daj mi mail da ti bacim link da cujes malo vise.

Sve je zivo odsvirano:

Saz

gitare

violine

bas

goc

jedino je samplovan hammond i stringovi u refrenu koji treba da zvuce kao synth string

Posted

:lol: Живи МИДИ. ;)

Елем, овако ми звучи боље (без певача), али ми се чини да није довољно "компактно". Као да сваки инструмент има неку реверберацију, која је у некој већој дози него што би требало. Као да се сваки инструмент, сам за себе, чује превише засебан, а у ствари би требало да звучи као део целине.

Е, сад, слушајући овај део аранжмана мало, мени се лично то не свиђа (поред тога што ми се ова врста музике не дојми) и подсећа на ове МИДИ форме које сам описао горе. Превише ми је обично и већ више пута чуто. Мени ово личи на неки покушај да се уради нешто на фору старог народног, али као модернизовано... А опет, на крају не добије се било шта оригинално, већ ето само како већ написах.

Џаба и што сте лепо све то одсвирали, ако кад се то споји у финални производ звучи попут нечега што би један талентованији тезгарош одсвирао на некој мало скупљој клавијатури.

Ево почух опет и овај горе комадић са гласом... Звучи као да је снимљен у шпајзу... Као да је стављен неки ефекат (можда није реверберација, можда је неки корус) на глас који му даје тај призвук неког грозног и малог простора (осим ако то није био циљ, због имена песме? :)).

Можда звучим превише оштро, али то је само начин на који ја причам... Без икакве намере да вређам. ;)

поз.

Posted

to sto ti zvuci zasebno je upravo zivo snimanje svih instrumenata. Dok ce dobar midi uvek da se uklopi u sliku.

ako mislis da je ovo isfurano mislim da si se zeznuo. jer ako malo poslusas gradn shvatices da apsolutno svaka pesma prolazi kroz virus ili nexus i to je to.

sto se glasa tice totalni je info. nema veze sa onim sto ce da se snimi.

Posted

Да не знам другачије, поверовао бих ти. ;)

Да сте први живи састав, па да још и прихватим да то тако треба. Послушај мало друге добро испродуциране живе саставе. Чак и живе наступе негде можеш чути боље снимљене него ово ваше.

Наравно, разлика у буџету је огромна, али не треба да буде разлог за мирење са резултатом. Увек треба тежити бољем.

Ко жели да уради нешто добро, потрудиће се. ;)

Моја критика је упућена са циљем да укаже да ту треба још доста труда уложити.

Гранд наравно да нећу слушати (ни информативно :lol: ). ;)

поз.

Posted
Да не знам другачије, поверовао бих ти. ;)

Да сте први живи састав, па да још и прихватим да то тако треба. Послушај мало друге добро испродуциране живе саставе. Чак и живе наступе негде можеш чути боље снимљене него ово ваше.

Наравно, разлика у буџету је огромна, али не треба да буде разлог за мирење са резултатом. Увек треба тежити бољем.

Ко жели да уради нешто добро, потрудиће се. ;)

Моја критика је упућена са циљем да укаже да ту треба још доста труда уложити.

Гранд наравно да нећу слушати (ни информативно :lol: ). ;)

поз.

ok. hvala na savetima. A jel mogu da znam sta si ti uradio ?

• 3 weeks later...
Posted

Fin remix... definitivno ste zasluzili bolje mesto... malo bih, mozda, utishao vokal ili pojachao malo elemente trake... imate taj kul arpedjo koji bi trebao malo glasnije da se chuje u nekim delovima... :)