Pedja_Gumeni Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Pozdrav svima... E'o kao nov' chlan, u prvom postu bih predstavio svoj prvi model, ujedno i svoj prvi dizajn kola... Nadam se da ne iskache puno iz teme sobe... Radi se o Audi-ju, bez imena, radjen u Rhinu 2.0, Flamingo-rendering :) Ja sam sam za sebe zadovoljan, s obzirom da ovako neshto nikada do sada nisam uradio, svaki savet, sugestije, ili bilo shta slichno su dobrodoshli... Evo za sada ove dve, imam nekih problema, pa ce biti ovih dana josh...
stalja Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Poz pedja i dobrodoshao na zonu Za pochetak auto ti izgleda ko naduvani balon sa oblikom kola :) Render ti je ok, ali trebalo bi malo da mu dash grublju crtu kola, chisto da ne izgleda sa ovim razvuchenim farovima ko pezo. U svakom sluchaju za prvi model nije loshe Cheers
Erlik Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Mislim da je za početak odlično. Drago mi je da koristiš Rhino, i da si se opredelio da se baviš dizajnom. Mislim da te čeka lepa bodućnost ako ti je ovo prvenac! Samo hrabro i bez panike...
Pedja_Gumeni Posted April 16, 2007 Author Report Posted April 16, 2007 @stalja Hvala na dobrodoshlici... Ako baloni lete, onda ce i kola, al' po putu :D Ima shiroke rubove zato se chini da je naduvan, al' hvala na kritici...A farovi su namerno tako napravljeni iz meni jasnog razloga.... U svakom sluchaju, za dizajn manje-vishe, bitnije mi je da to lichi na 3d model auta, tj da sadrzi glavne elemente... ;) @Erlik Potrudicu se, naravno, krecem dalje na sledece, pa cemo videti ;) BTW evo josh po koja slichica.
Black Arrow Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Za prvi put mislim da je veoma dobro. Svidja mi se sto si sam osmislio dizajn i sve to preneo u 3D,iako model stvarno deluje malo "debelo i naduvano". Samo pici dalje.
MC KILLER Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 Ako je to prvi model koji si uradio na rhinu , onda Svaka cast! Interesantno je sto si modelovao dosta kompleksno> recimo da se nisi bojao da se vezes za par alatki. Forma je dosta kompleksna i to je dobro, prakticno ono sto si pogresio je proporcija auta. Malo prelistaj po netu side view automobila, i ako hoces stavi blueprint na side view u rhinu , cisto kao pomoc pri modelovnju. NAJBOLJI nacin da tvoj dizajn izadje na pravi put je da se upoznas sa formom i postojecim automobilima kako bi znao manje vishe koliko smesh da preterujes. :) Kritika je naravno zdrava: 1. sveukupna zapremina automobila ti je naduvana 2. Profil krova ti je cudan(smesan) , nikad najvisha tacka krova ne ide na kraj. 3. oblik prednjih svetala ti je nekako nedefinisan, morash da ih poklopish sa lin ijama karoserije, nekako da ne izgleda kao da su svetla tu ugurana! Savet : INSTALIRAJ RHINO 3.5 ILI 4.0 , jer ce ti biti lakshe. :) PS: Super je sto si se potrudio oko detalja, vidim i logo audi na lampama. Farovi su lepo modelovani. Blatobrani imaju lepo odmerene povrsine. U SVAKOM SLUCAJU ZAPOCEO SI NESTO, JOS MNOGO RADA I DA VIDIMO ONO STO SLEDI, ne smes da razocaras publiku , ovde na zoni :)
Pedja_Gumeni Posted April 18, 2007 Author Report Posted April 18, 2007 Ako je to prvi model koji si uradio na rhinu , onda Svaka cast! Interesantno je sto si modelovao dosta kompleksno> recimo da se nisi bojao da se vezes za par alatki. Forma je dosta kompleksna i to je dobro, prakticno ono sto si pogresio je proporcija auta. Malo prelistaj po netu side view automobila, i ako hoces stavi blueprint na side view u rhinu , cisto kao pomoc pri modelovnju. NAJBOLJI nacin da tvoj dizajn izadje na pravi put je da se upoznas sa formom i postojecim automobilima kako bi znao manje vishe koliko smesh da preterujes. :) Kritika je naravno zdrava: 1. sveukupna zapremina automobila ti je naduvana 2. Profil krova ti je cudan(smesan) , nikad najvisha tacka krova ne ide na kraj. 3. oblik prednjih svetala ti je nekako nedefinisan, morash da ih poklopish sa lin ijama karoserije, nekako da ne izgleda kao da su svetla tu ugurana! Savet : INSTALIRAJ RHINO 3.5 ILI 4.0 , jer ce ti biti lakshe. :) PS: Super je sto si se potrudio oko detalja, vidim i logo audi na lampama. Farovi su lepo modelovani. Blatobrani imaju lepo odmerene povrsine. U SVAKOM SLUCAJU ZAPOCEO SI NESTO, JOS MNOGO RADA I DA VIDIMO ONO STO SLEDI, ne smes da razocaras publiku , ovde na zoni :) E pa ajd' redom :) Otprilike sam ovako opshirnije ochekivao, detaljan komentar- hvala za to. :D Moram i da otkrijem svoju nameru prilikom modelovanja, koja moze malo da opravda neproporciju. Naime, nisam hteo da radim sa bilo kakvim crtezima , da bi sam sebe testirao, koliko delova i elemenata auta sam poznajem, kao i proporcije istog. Svaki detalj, svaki oblik je bachen iz glave na licu mesta, ali oslonjen na neki audi-jev standard... Krecemo dalje, kao shto sam rekao na modelovanje nekog postojeceg automobila, kao shto u sushtini i jeste tema ove sobe...ali sada sve po ps-u ;) Hvala puno... PoZz
Recommended Posts