MC KILLER Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Eto nije me bilo ... Tuniran u stilu DTM trka , pa je sve stavljeno sto se zahteva, nema nepotrebnih delova :) A kada sam odradio onaj tt , rekose ljudi da nije boja dovoljno dobra ... :( ...valjda sada valja... :blink:
[vlada] Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 xe xe sad sam bas hteo da napisem da si mogao malo bolje boje da stavis, kad ono ti gore napisao kako su se zalili na boju :))) ma ovde je najmanje bitna boja... Tako si ga dobro odradio i svidja mi se koncepcija rendera, tj. pogledi detalja na kolima. Jako dobar model, nemam zamerki. Zadnje farove si odlicno odradio, jel si ih modelovao (mislim na unutrasnji deo, ili je samo nalepljena textura? E da felne su jako tamne pa se i ne vide, stavi malo hroma na kola, nista im nece biti... sad kad vidim, nisam neka kola odavno radio, pa si me malo podsetio da nesto mogu da napravim .... ;) pozdrav!
mix Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Mnoogo je dobar. 5+ od mene. Zadnje svetlo je odlichno! Jel mozhes da okachish wire?
Erlik Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Htedoh i ja da pitam za zadnje svetlo. Ako ćemo da sitničarimo (pošto je ovde nemoguće naći bilo šta krupno a opet moramo malo da pametujemo:)) nabaci malo teksturu na kočione diskove... U čemu je modelirano? Max?
MC KILLER Posted April 10, 2007 Author Report Posted April 10, 2007 evo wire ! modelovao u RHINOCEROS 4.0 zadnje svetlo je mapovano sa fotkom od originala... Cao!
mix Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Aha, zaboravio sam i da kazhem... i texture su ti extra, taj carbon i materijal za grille
MC KILLER Posted April 10, 2007 Author Report Posted April 10, 2007 textura karbona je napravljena u photoshopu za 1 min ... ZA SVE KOJI SU UZALUDNO TRAZILI TEXTURU KARBONA KLIKNI OVDE!
Black Arrow Posted April 10, 2007 Report Posted April 10, 2007 Jako dobar model,prosto sam se odusevio.Doduse,neki su nasli greskice,ali to je ipak sitnicarenje... Mada,kada pogledam neki tvoj model automobila,svi su takvi :D
=STEFAN= Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Pozdrav svima ja sam nov ovde (Svi pobegose sa ES :( pa i ja, al se opet ponekad vratim da vidim ima li nesto novo ;) ) Pfff kako dobro izgleda, a kako malo polygona ima. @MC KILLER Jesi li nekad modelovao onaj auto koji ti je u potpisu?
Boki70a Posted April 15, 2007 Report Posted April 15, 2007 Zasto je razlicit broj spanova izmedju dve patch-ovane nurbs povrsi?!..zar ne bi trebalo da je broj spanova usaglasen?!...Vidim da dosta ljudi koji rade u rhino-u imaju slican nacin modelovanja...sve je to lepo al kad pogledam wire najezim se :D Jes pokusao nekad da izmodelijes nurbs auto al tako da wireframe izgledao kao kod polija, bez koriscenja trima i filleta, samo sa patch-evima? Mislim na to da se geometrija jedne nurbs povrsi po broju spanova nastavlja na drugu nurbs povrs i da sve te ispatchovane povrsi izgledaju kao jedna kontinualna nurbs povrs. Da li koristis uniformne nurbs povrsine?!... i c2 kontinuitet na dodirnim delovima dve patchovane povrsi?! Inace poznajem malo rad u nurbsima, konkretno u pitanju je Maya, pa me interesuje neka paralela izmedju ova dva programa. Audi TT ti je bruka!
Erlik Posted April 16, 2007 Report Posted April 16, 2007 Koliko ja poznajem rad u Rhino-u mislim da tu logiku ne mozes da primeniš. Postoje par pristupa modelovanju automobila u Rhino-u a najbolje je koristiti onaj koji će dati najbolji rezultat za dati model. Ovo što je uradio MC mislim da je to jedino rešenje za Audi model u Rhino-u i tako to izgleda tamo... Mislim da nema primedbi na render kasnije - nema grešaka u refleksijama i sl (mada ne znam gde je renderovao). Kad bi se ovo izvezlo u Max ili Mayu moralo bi dosta da se sređuje i welduje a može i da se ostavi pa kako bude...
MC KILLER Posted April 16, 2007 Author Report Posted April 16, 2007 @ =STEFAN=: model je radjen u rhinu , tako da ovaj wire sto vidis je u nurbsima, ne u polygonima. @ Boki70a: Neznam kako fukcionishu stvari u Meyi , ili vec gde modelujes. U rhinocerosu i programima za modelovanje i virtualne prototipe broj izo-krivi nije bitan. Zasto , zato sto se povrsine ne oslanjaju na broj isokurvi nego na njihov pravac, ili na krive koje definishu povrshinu. Tako da ovaj wire koji ti vidish , i koji kazes da ti se nesvidja :) , je je prakticno wire koji definishe oblik predmeta. (to si znao verovatno). ONO sto je jako bitno , je da uspesh da definishes predmet sa sto manje isokurvi> manja tezina predmeta> veca efikasnost i brzina CNC mashine. :) @ Erlik Ono sto mi se svidja kod modelovanja sa nurbsima je sto kada uradish model , to je to , nema varanja ono sto si napravio je ono sto vidis. Nema autoweld kao u 3ds maxu, pa da mozes da se ispravljas (naravno moze i to ko hoce) ali ja volim da moje modele renderujem onakvi kako sam ih napravio. Tako da renderovana je ona geometrija koja je napravljena. Render 3ds max 6 + Brazil Ako imate josh sugestija kritika slobodno, ja sam otvoren za saradnju i diskusiju, caos!
Boki70a Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 @ Boki70a: Neznam kako fukcionishu stvari u Meyi , ili vec gde modelujes. U rhinocerosu i programima za modelovanje i virtualne prototipe broj izo-krivi nije bitan. Zasto , zato sto se povrsine ne oslanjaju na broj isokurvi nego na njihov pravac, ili na krive koje definishu povrshinu. Tako da ovaj wire koji ti vidish , i koji kazes da ti se nesvidja :) , je je prakticno wire koji definishe oblik predmeta. (to si znao verovatno). Hvala na informacijama. Nego me interesije da li postoji mogucnost u Rhinu da matchujes broj spanova jedne povrsi u odnosu na drugu referentnu povrs(recimo prva povrs ima 3 spana u U smeru, a druga 7 takodje u U smeru, matchujes ih i prva sada vise nema 3 vec 7 spana) pa tek onda da ih patchujesh tako da se izoparmi prve povrsi nadovezuju na izoparme druge povrsi. Inace kad sam rekao da mi se ne svidja wire mislio sam pre svega na vizualni dozivljaj :) i nisam dovodio kontinuitet povrsi u pitanje s obzirom da u renderu ne postoje greske u refleksiji. ONO sto je jako bitno , je da uspesh da definishes predmet sa sto manje isokurvi> manja tezina predmeta> veca efikasnost i brzina CNC mashine. smile.gif isokurv=izoparm(eng. isoparm)? Jel tako? radi lakseg sporazumevanja :) Kad vec spomenu "tezinu predmeta" i kolicinu izoparma koji utice na isti, mislim da si moga da smanjish geometriju krova na manji broj spanova(bas ti je gusta mreza izoparma na njemu s obzirom da je blago zakrivljen). Takodje mislim da si mogao da redukujes izoparme na zadnjem delu audija. I jos jedna stvar, razmak izmedju izoparma ti varira na nekim povrsima...sad samo ne mogu da ocenim dali je ta varijacija na istoj povrsi.(ponovo ja i moj vizualni dozivljaj :)) Uzgrad, slabo se ja razumem u kola al mi deluje da je ovaj model bas precizno uradjen...sve pohvale :)
Erlik Posted April 17, 2007 Report Posted April 17, 2007 Pa rhino koristi termin isocurve :) Opet, koliko ja znam nije moguće menjati poziciju isocurvi ali je moguće menjati njihovu gustinu na površi u U i V pravcu. Mislim da bi teoriski mogao da ekstrakuješ isocurve jedne površi na mestima gde se završavaju na drugoj pa da tu površ opet napraviš na osnovu tih isocurve-i.... ali za tim nema potrebe.
MC KILLER Posted April 18, 2007 Author Report Posted April 18, 2007 @ Boki70a > Eto vidis razliciti nazivi : isoparameters kod tebe ( valjda ) a kod mene isocurves. Pa sada u Rhinoceros 4.0 moze , ranije se matchovalo sa isocurvama. Recimo ALIAS studiotools je mogao to i pre pra godina da radi. Sto se tice pomeranja isokurvi , moze > obrishem staru > stavim novu :) Da to si u pravu za krov , to sam zbrzao :) Da kada dolazi do varijacije razmaka izokurvi, to je uvek zbog promene povrshine. bash mi je prijala konverzacija , volim kada se ljudi razumeju ... Cao!
Boki70a Posted April 19, 2007 Report Posted April 19, 2007 Sto se tice pomeranja isokurvi , moze > obrishem staru > stavim novu :) Recimo to u Mayi nije dovoljno, jer brisanjem izoparma povrsina gubi uniformni kontinuitet. Ne znam kako je to reseno u Rhinu, al u Mayi bi ceo taj postupak izgledao ovako: obrishem stari izoparm > stavim novi > UNIFORM rebuild surface ;)
Enzo2405 Posted April 22, 2007 Report Posted April 22, 2007 Ljudi gledam i ne verujem sta radite. Nisam ni znao da pomocu nekih programa mogu da se nacrtaju ovakve stvari. Svaka vam cast. Obozavam automobile, motore... sve sto je na unutrasnje sagorevanje. Obicno ih crtam rucno, znate papir i olovka, ali ovo je fenomenalno. Dajte nekakav savet koje programe da koristim. Znam nesto malo u AutoCAD-u da radim jer ga i ucim na fahu(Tehnicki fakultet Smer Informatika i statistika) ali tek sada vidim da nemam pojma. Nabavio sam CINEMA 4D 9.6 ali ne bih znao ni da nacrtam kvadrat a nekmoli ovako nesto. Zato vas i pitam za nekakva objasnjenja.
Recommended Posts