Jee Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 http://www.linotype.com/fontexplorerX - udrite po download-u!
henrik Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 Opa :) Ako radi kao na Macu, sve preporuke za korišćenje.
preacher Posted April 9, 2007 Report Posted April 9, 2007 odlicno odma cu ga probati, znam da si ti henriche postovao pre nekoliko meseci ali mac verziju. tad mi je delovao ok
Jee Posted April 9, 2007 Author Report Posted April 9, 2007 probao i radi savrsheno. po meni mnogo bolja aplikacija od font experta koji sam do sada koristio. jedina mana, ne radi sa true type fontovima :(
Jee Posted April 9, 2007 Author Report Posted April 9, 2007 jbm li ga. mozda se meni neshto sjblo tokom instalacije ili shta vec. ali kada probam da prevuchem true type fontove u novi folder on mi kaze neshto tipa 'couldn't find any font file(s)'.
Jee Posted April 10, 2007 Author Report Posted April 10, 2007 pa nisam bash probao 4000 fontova ali prevukao sam 5-6 foldera i nece. reinstaliracu font explorer pa cu videti da li ce to dati rezultate
Jee Posted April 10, 2007 Author Report Posted April 10, 2007 evo i meni nakon reinstalla radi sve kako treba. obozavam ovaj program! btw kako ti planirash da mi poshaljesh 34800 fontova? :D
the Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 ajd' sve to ali 139 sistemskih fontova? il' si sistematičan ili ja nemam pojma... :)
preacher Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 neznam nesto se on tripuje kod instalacaije, a valjda svaki font koji korisni keki program, igra ili sta vec on tretira kao sistemski. ipak je to beta software... moguce da brljavi nesto
henrik Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 Ne znam kako je na peceu, ali kod mene pod System fonts spadaju oni standardni sistemski, kao i oni koji se nalaze u /Library/Fonts i ~/Library/Fonts, što se i pokazuje kad se System Fonts u FontExploreru ekspanduje. Prilično logično. Možda je na peceu varijanta da se tu pojavljuju fontovi iz C:/Windows/Fonts.
Gospodin Branislav Posted April 11, 2007 Report Posted April 11, 2007 no comment. za: -detektuje fontove u dokumentima/fajlovima - exportovanje fontova je olakšano (zipovanje i slanje) - nalaženje fonta na hardu isto - veoma lako i SUPER - standardne opcije ukljiči/isključi - grupe fontova = OK - EXTRA opcija "Information..." koja krije u sebi korisne informacije: html code nekog karaktera za web, nekoliko preview opcija za razgledanje fonta i summary tj. info o copyrajtu, dizajneru i fontu - pojavljuje se još jedna konkurencija MyFonts-u - Tools meni ima nekih korisnih opcija ali kod pluginova!? nisam video plugin za Fotošop (verovatno je PHTSHP klizav teren za fontove) protiv: - odma vam se instalira špijunski softver - bez vašeg znanja naravno - aplikacija je pravljena za najširi krug običnih korisnika - za prodaju fontova Linotype-a - znači iTunes za fontove - program kopira vaše fontove u još jedan folder kao neki temp folder "na sigurno" a fora je da programče sve lepo klasifikuje i šalje info o svemu preko neta u Linotype a možda "usisa" i koji font na net (u Linotype naravno). - programče određuje šta je OK font a šta nije po nekom njegovom pravilu - anti-aliasing je užasan kao i kod većine font managera - nije mi jasno kako kod programa za dizajn imamo bolji prikaz fontova a u font menadžerima veoma loš? - wysiswyg mod je opet beskoristan - klasifikacija fontova po stilovima je dokazano i u ovom programu izgleda nemoguć zadatak za sve programe koji imaju ovu opciju - nema prewiev fontova u više kolona - GUI nije customizable da namestiš jedan prozor koji ti odgovara i sl. - interaction design programa je loše urađen nije intuitivan za brzo traženje neke grupe fontova, specifičnog slovnog znaka, razgledanje oblika nekog slova u više fontova i varijanti nego je sve "peške" ispod "tri nivoa" navigacije tj. tri klika do željene opcije... a fontova ima mnogo. To svi znamo. - ali se veoma lako dolazi do korpe! i Linotype online prodavnice Mislim da je bolje držati se starih programa dok ovo ne bude osmišljeno malo bolje. Poz. ;)
tester Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 na meku je prestao da radi ono sto mu je posao, da aktivira font u illustratoru. slican bug kao u quarku. font postoji, ali ga ne aktivira, a kad pokusam da ga zamenim samim sobom (replace fontom istog imena) blokira se. shit.
Trunks Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Čitao sam da je jako bagovita ova verzija za Windows, no probaću.
Jee Posted April 13, 2007 Author Report Posted April 13, 2007 za sada meni odlichno radi mada ga i nisam neshto chachkao. pre nego shto ga instalirate samo iskljuchite fontove koji su instalirani uz pomoc nekog drugog font managera i bec sve okej. to naravno ne vazi za trunksa, njemu nece raditi kako god da okrenesh.
preacher Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 Čitao sam da je jako bagovita ova verzija za Windows, no probaću. iap je to neka drljava beta... mada radi posao tu i tamo
henrik Posted April 13, 2007 Report Posted April 13, 2007 na meku je prestao da radi ono sto mu je posao, da aktivira font u illustratoru. slican bug kao u quarku. font postoji, ali ga ne aktivira, a kad pokusam da ga zamenim samim sobom (replace fontom istog imena) blokira se. shit. Ni jednom mi se za 6 meseci korišćenja (na Meku) nije desilo da ne aktivira font koji je prisutan na hardu. Radi glatko, za razliku od slinavih Suitcasea, FontAgenta i sličnog bloatwarea.
tester Posted April 14, 2007 Report Posted April 14, 2007 @henrik verujem ti. moguce je da je problem do meka ili fonta ili neceg treceg. medjutim nemam strpljenja da se bavim detaljima kad mogu da umesto lfx instaliram novi suitcase. u svakom slucaju, posto su u srbiji svi programi besplatni, koristicu onaj koji pravi najmanje problema i omogucava najbrzi rad
Recommended Posts