Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
Posted

Nakon nekoliko godina na većem senzoru, svaki krop izgleda šumovito na većim osetljivostima ... K-7 je generacija kenjona 50D, koga sam takođe neko vreme koristio, i rek'o bi da su tu negde u svemu . S tim što je pentax dosta kompaktniji ... i ima stabilizaciju u telu (koja radi) ... i sexy zeleno osvetljenje gornjeg displeja ... :)

Kako god, za sto eura koliko je koštao, nema mane ! :D

Posted

Samo što je na K7 po meni dosta bolji senzor od 50D.

To je Samsung senzor, koji je na predhodniku K20 imao jedinstvenu funkciju 24 snimka u sekundi u 4Mp, što bi bilo nešto kao 4K rezolucija.

Radilo je na na vrlo čudan način, nešto kao elektronski zatvarač, dakle ogledalo nije mrdalo..

Dalo se lepo sklapati u video, a i sličice su bile pristojne..

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Neka je sa srećom sa novim forumom :).

Ja nisam pisao ovde ne pamtim vec koliko godina, pa rekoh ajd da malo obnovim pricu.

Ovo je bilo jos tamo negde u novembru, ali nisam stigao tada da napisem, a forum posle i nije radio.

Dakle, resio sam da se bacim svim silama na Canon APS-C mirrorless sa novom generacijom 32MP senzora sa prosirenim DR, u pitanju je:

Canon M6 Mark II (sa dodatnim EVF-om)

a od stakala:

Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM (iz kita)

Canon EF-M 22mm f/2 STM (palačinka)

Canon EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM

Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM

7artisans 7.5mm f/2.8 Fisheye

Canon EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM (kupljen i stiže uskoro)

plus:

Viltrox EF-EOS M2 Lens Adapter 0.71x Speed Booster
Meike EF to EF-M adapter

B+W UV filteri za sve

2 Canon baterije

Cam-in strap

kineske zonerice za sva stakla...

IMG_6440.thumb.JPG.f6b275f386aafb9df3d3879dada6ff72.JPG

IMG_6494.thumb.JPG.ea64274c245c94d022754f9b28c4b2af.JPG

IMG_6543.thumb.JPG.f14d2d1e8686a3e8e18a5db5e360036a.JPG

Posted

Čestitke za malo krupniju nabavku; i ujedno baš fino od tebe što si sve opisao u jednom postu. Da treba da se čestita za svaki komad opreme posebno izlizala bi mi se slova na tastaturi 😜

• Like 1
  • 3 months later...
  • 1 year later...
Posted

Da ozivimo ovu temu... Zagrizao sam metak i uzeo "novi" - Nikon 70-200mm 2.8E FL ED VR. Ljudi moji, posle VRII mislio sam da je to-to. Ovo je jos bolje (neverovatno da su uspeli - nisam verovao testovima i komentarima na internetu). VR je jos bolji - dobijam ostre fotke na 200mm i 1/20 s iz ruke. Ostrina neverovatna. Fokus jos brzi nego na VRII. 😱

Posted

Otarasio sam se Canonove opreme. Nije to bilo nešto specijalno, sluzilo svrsi, i sad sam došao na nešto sasvim drugo.

Jeste da se baš ne snalazim u podešavanjima, a rezultati bar za početak ili neverovatni u pozitivnom ili negativnom smislu. Verovatno je u pitanju staklo koje nije direktno vezano sa hobijem kojim se bavim a to je moto fotografija. U nekom narednom periodu ću morati da uradim nešto po tom pitanju.

Fujifilm X-S 10,

Fujifilm 16-80 F-4 R OIS WR kit.

• 7 months later...
  • 7 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...