DeepBlue Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Taj objektiv spada među najbolje koje su pravili. Imao sam verziju sa K navojem i bila je brutalno dobra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Otisao D3100, dosao D5100, sve u jednom danu. :) Rotirajuci LCD, mnogo bolji liveview zoom i manje suma, da ne pricam o boljem dinamickom opsegu koji sam odmah izvalio snimajuci neke zgrade i nebo = win. PREZADOVOLJAN. Sledeci korak za koju godinu neki vrh Canon ili Blackmagic 4K. Sigurno idi na 4K ako te video zanima sad sa ovim 5100 izgustiraj HD posle sledi logičan korak. U svetu se sve više traži jer baš i nema mnogo materijala za 3D i 4K. Obagati kolekciju objektiva za video snimanje sa Hellios 44M-4, M-42. Ima ga po oglasima za 1500 plus dinara. Iznenadićeš se koliko je kvalitetan i koliko su video klipovi oštri sa njim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Ti mora da se zezas :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Zašto? Da li treba da ti postavim video klipove sa ovim objektivom pa da se sam uveriš u to? Ja imam besprekoran primerak helliosa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaliRadojica Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 @DeepBlue Uzeh ga slučajno poslednji dan godišnjeg odmora, u Crnoj Gori. Stigao sam samo da ga isprobam na kratko i čini mi se da je ovo najoštriji portretaš koji sam stavio na 5D, barem u centru, računajući tu i EF objektive od po kile evra. Kako god - lepa igračkica za ne mnogo para. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Nemoj da se ljutis, ali mi deluje da si skoro krenuo sa videom i sve te odusevljava :) Dobra pedesetica ne postoji ni za 500e a ti si je nasao za 1500 din :) Ili ti nemas neka ocekivanja ili ce industrija da propadne kad svi provale Heliosa ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Ne razumem. Dobio sam je na poklon i pričam o objektivu Zenit Helios 44-M-4 koja ne košta mnogo a ima veliku upotrebnu vrednost. Zašto misliš da ne znam ništa od videu kad imam još u životu SABA CVC 67 i osmomilimetarsku Yashicu takođe u funkciji plus na štok samo tri video klipa odbijenih od do sada 82 primljenih sa Canon 700D. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Helios je jednostavno los objektiv, i kosta nista pa se ne moze mnogo ocekivati od njega, veruj mi da se u zivotu ni za sta ne moze proci jeftino, a pogotovo za optiku. Vremenom ces to i sam provaliti, a do tada uzivaj, necu da ti kvarim :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zlatko_KG Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Obagati kolekciju objektiva za video snimanje sa Hellios 44M-4, M-42. Ima ga po oglasima za 1500 plus dinara. Iznenadićeš se koliko je kvalitetan i koliko su video klipovi oštri sa njim. Da baš će da se usreći sa Nikonom i Heliosom M42, moći će da snima macro/closeup i eventualno neki portret :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Upravo za to i služi. Pitanje je šta čovek želi sve da snima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yagodinac Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Helios 44M4 je dobar objektiv za ono koliko košta, ali je generalno loš objektiv. Kontam da je za video veoma prihvatljiv ali... Plastik-fantastik ga šije po svemu (izuzev po robusnosti) a veoma su slične optičke konstrukcije. I da, i ja imam odličan primerak heliosa, nije decentriran ni na f2, ali se vremena naprosto menjaju. Rubovi pre svega pate od kome, a od njega je bolji čak i širom otvoren Tamron 17-50 na tridesetak mm, što je po meni bruka za Rusiju. Helajdža ima retardirano lud bokeh i ja mislim da je to njegova jedina svrha postojanja u kapitalističkom XXI veku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Kako mislis bruka za Rusiju, pa kad su oni od tehnike napravili nesto da valja :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
todos_d Posted June 15, 2015 Report Share Posted June 15, 2015 Evo imaju nije da nemaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Kako mislis bruka za Rusiju, pa kad su oni od tehnike napravili nesto da valja :) khm... khm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexey Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Khm...khm... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unread Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Uf u koji OT ovo ode ^Mala ali tehnicarka. Ima i drugih primera. Cernobilj npr. u saradnji sa "prijateljima" Ukrajincima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cvele001 Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 ^ za to s u cernobilu treba pitati Unis iz Sarajeva i Rade Koncar... Njihove cevi rashaldnog sistema su bile falicne... Cisto da znas.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Nismo se razumeli ovo za tehniku. I Zastava bi mogla da napravi satelit da se nalazi u tako velikoj drzavi gde je dovoljan jedan komunista da kaze "dajte pare za satelit". Poenta tehnike je u tome sta ko moze da napravi u nekoj jedinici vremena i za neke pare, i to je objasnjenje japanske dominacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
@work Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 ^ za to s u cernobilu treba pitati Unis iz Sarajeva i Rade Koncar... Njihove cevi rashaldnog sistema su bile falicne... Cisto da znas.. Sad znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidza Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Dominiraju tebi u glavi svakako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 ^ Pa da, nema nigde dokaza, verovatno italijani dominiraju :D :D :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
tehnickolice Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Nismo se razumeli ovo za tehniku. I Zastava bi mogla da napravi satelit da se nalazi u tako velikoj drzavi gde je dovoljan jedan komunista da kaze "dajte pare za satelit". Poenta tehnike je u tome sta ko moze da napravi u nekoj jedinici vremena i za neke pare, i to je objasnjenje japanske dominacije. bilo je na internetu kada su nasi vojni vazduhoplovni stucnjaci islu u ameriku i francusku osamdesetih, i pokazalo se da nisu bili na manjem stepenu razvoja nauke, cak su i pojedine delove opreme imali najsavremenije slabo se danas zna o zivotu i radu u sfrj. ali to ne znaci da toga nije bilo http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/repor...ji-cak-od--F-16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marvel Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Slabi smo mi bili u razvoju i primeni tehnologije uglavnom zbog politicke /ne/ volje a i pristiska spolja. Pusti price ljudi koji su oduvek kopirali tudje ideje i licence i za to dobijali dobre plate i stanove a da nikad nista nisu razvili i samostalno napravili. Doduse, nisu ni oni krivi jer su ih gajili kao retku vrstu cisto da se vidi da ima neko ucen u drzavi. Jedini proizvod koi je bio cenjen u svetu su bile Elan skije. Sve, ali bukvalno sve ostalo je bila licenca, kopiranje ili srafciger industrija /uvezes delove pa sklopis i prodajes kao svoje u cemu su opet prednjacili slovenci/. Traktori, automobili, tenkovi, naoruzanje, teske masine, kamioni - sve strane licence. Zastava - FIAT, TAS Vogosca - VW, IMV - reno, TAM - Magirus, IDA Kikinda - Opel, FAP - Mercedes, IMT - Ferguson, sta je tu nase? Moj pok. tast je bio neko OO u Kragujevcu i rece mi da zastava nikad nije imala ni dinara profita, sve pokrivali zaduzivanjem. Izuzetak je avion orao, par modela podmornica, ali ni to nisam siguran da nije bilo neke strane `podrske.`Galeb je preslikan neki cehoslovacki skolski avion. Najbolja industrija u SFRJ bila je tekstilna pa prehrambena pa gradjevinska, zahvaljujuci strucnoj i jeftinoj radnoj snazi i placanjem u naturi /Irak je npr. gradjevine placao naftom; sivenje pantalona u Beku je kostalo 2 DEM/. Ruska konzumer tehnika je njesra, ali sa vojnom se ne bih zajebavao.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jo Husafet Posted June 16, 2015 Report Share Posted June 16, 2015 Marvel, ocigledno nemas blagog pojma o "domacoj" namenskoj industriji, niti o njenom razvoju, tehnickoj saradnji sa drugim drzavama, niti o izvozu domace tehnologije. Uglavnom su nase ideje licencirane napolju a za to nasi konstruktori nisu dobijali stanove (dobijali su plate.. zamisli djubrad... moras da ih platis... ccc). Samo okvirno da ti pokazem koliko nemas pojma: - prepreg lopatice za SA-341 razvijene su kod nas pa tehnologija prodata Francuzima. Njihove originalne lopatice nisu bile ni za q... - hladnjaci ulja i vode za Leopard tenk razvijeni su u Institutu Moma Stanojovic, kao i delovi protocno-rasladnog sistema za Mirage III/Mirage 2000 - MiG 23 Irackog RV su redovno remontovani kod nas - jos dosta podsistema o kojima ne bih ovde... - M-84 tenk sadrzi 99% domace tehnologije i u vreme kada je uveden u operativnu upotrebu, ubijao je abramsa uzduz i popreko u realnim uslovima eksploatacije (prvi zalivski rat). ORAO je potpuni promasaj jer je avion razvijen sa unapred osakacenom pogonskom grupom (ujebali su nas iz RR za V-22 Ospey motore i poslali nam Vyper koji su osetno slabiji). Time si dobio avion koji je mogao da nosi samo sopstveni stajni trap. Gaeb G-4 je kopija britanskog skolsko-borbenog aviona Hawk G-1 (vrlo uspesna) a G-2 je u potpunosti plod "domace pameti". Problem domace namenske industrije nikada nisu bili inzenjeri nego politicari, tj. politicki komesari (gle cuda). Tehnika nikada nije bila problem jer smo uspesno igrali i sa rujama i sa zapadnjacima. Jel znas jos neko vazduhoplovstvo koje je u jednom trenutku vremena imalo i ruske i americke avione u svom RV? Fransize koje si naveo nisu nase, ali su uposljavale nase radnike i nasu industriju. Ne vidim problem sa time jer naravno da neces da razvijas automobil kada su to vec uradili napolju nego ces lepo da uzmes da a sastavljas. sve dok se ne pojavi neki magarac da smisli Zastava automobile... preko 70% sve industrije SFRJ je bilo uposljeno na poslovima podrske namenskoj industriji koja je pravila itekakav suficit. Kada je to puklo - puklo je sve ostalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts