RamOne Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Otarasio sam se Sigme 500 DG Super, uzeo Metza 54 MZ3 i aparat mi progledao :D Ea ne njari :P salji fotke onda ;) --------- Ja napokon uzes 100-tu makro :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=: soNic :=- Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 I ja uzeo 100-ku makro al se nisam pohvalio, tj nisam javno.. evo sad se hvalim javno.. 100ka makro je roditelj! Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_M Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Otarasio sam se Sigme 500 DG Super, uzeo Metza 54 MZ3 i aparat mi progledao :D Moze li neko objasnjenje, jer bas sam nameravao da nabavim Sigmu EF500 DG Super. Jel' jos nesto znacajno fali? Ima li nesto bolje a da ne kosta barem 50% vise? Link to comment Share on other sites More sharing options...
guru Posted April 3, 2007 Report Share Posted April 3, 2007 Ne znam kako je na drugim sistemima, ali na Canonu joj znachajno fali sve. Jednostavno, osnovna i najbitnija stvar, ne "gadja" kako treba. Previshe pre/podexponira, ne mozesh da budesh siguran nikada, i to me je izludjivalo, a pored toga, najcheshce podexponira, i po celu blendu i vishe, a kada mu uradish korekciju, onda chesto preexponira, isti kadar, ista podeshavanja. Naravno, sve ovo je pricha za bounce, i neko doblicavanje sa strane. Primetio sam da najvishe problema pravi sa sigmom 18-125, shto se tiche konzistentnosti i WBa, sa 50/1.8 i 70-210 se bolje snalazi, ali ni to nije dovoljno. Metz, potpuno druga pricha. Naravno da se deshava i on da pogreshi, ali to se deshava, nije praksa kao kod Sigme i greshke su mnogo manje, lake sa ispravku. Isto sam ga najvishe koristio u ETTLII modu, i totalno drugachije puca, mnogo bolje gadja WB na Auto. User interface je takodje mnogo bolji kod Metza, provalio sam ga odmah, i sve se brze menja i logichnije je. Blic sam koristio intenzivno ovih 10 dana auto salona, verovatno jedno od najgorih uslova za fotkanje, nije neko preterano iskustvo, ali mi je bilo dovoljno da vidim koliko je sigurniji, tachniji, konzistentniji. Ako podexponira, +1/3 ce ga dovesti u red, kod Sigme to pravilo uopshte nije vazilo, ona puca kako hoce. Tek treba da provalim kada je najbolje koristiti Auto, kada ETTL, a skoro sam imao priliku da pucam sa 20D+sigma i 10D+metz MZ3 i razlika je nebo i zemlja u korist Metza, iako je na ETTL kecu. Ovo sve se moze upotrebiti i na Canonove bliceve, ne u tolikoj meri, ali je Metz svemir i za njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpinneR.sr Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 ^^ Konačno, znači, nebo, otvori se.. Hvala :) Trebalo mi je 2 godine da ti ovo objasnim, sad konačno vidim da si sa pravim svetlom. Nek ti je na zdravlje upotreba, čestitam situaciju ;) Evo jedan tip za brzo nerviranje Noink korisnika.. Samo napravi par snimakana visokim ISO vrednostima sa uključenim malim blicem.. To ih garant vodi put nervnog sloma :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Evo i ja konacno da se pohvalim sa svojim prvim "studiom" :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
supersonic Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 alal vera Gizmo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anactor Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Bravo, bravo. Sad će da krene da pljušti ($$$) još više :) Samo napred! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obican_Deterdzent Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 samo se pazi ovih zmija sto vire iz plafona ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gizmo Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Hvala :) Krenuli smo da slikamo njega a zavrsilo se ovako :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=: soNic :=- Posted April 5, 2007 Report Share Posted April 5, 2007 uuu.. brao gizmo! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonardo Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 ko nije primetio - proširio mi se potpis sa Metz 58 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anactor Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 Bravo, bravo, Leonardo. Ja nisam ni to primetio, ali nisam primetio ni da je konačno stigla 58-ica kod nas. To je vrrrrrlo interesantno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петар М. Дима Posted April 7, 2007 Report Share Posted April 7, 2007 Анакторе, свака час'за списак :) . Добио 20 ц.б. филмова из далеке земље преко океана, данас уништио први приликом развијања :puke: остао негатив - два ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abdee Posted April 7, 2007 Author Report Share Posted April 7, 2007 Добио 20 ц.б. филмова из далеке земље преко океана, данас уништио први приликом развијања :lol: :lol: :lol: Lepo ja govorim da je kupatilo prostor za licnu higijenu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Петар М. Дима Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 :blush: и словима : Срамота ко зна зашто је то добро, ал' Fuji NEOPAN има опасно дообар контраст :) идуће ил' оне следеће недеље нова тема у хвалисању - биће нешто лепо, као сан :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlada_kos Posted April 8, 2007 Report Share Posted April 8, 2007 ko nije primetio - proširio mi se potpis sa Metz 58 Čestitke za proširenje ali nikako da vidimo tvoje prve utiske sa njim, koje su izmene u odnosu na 54. A i ne čitaš poruke sa ICQ :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
supersonic Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 E više je bilo i vrijeme: Nikon D70s // Nikkor 18-135 f~3.5-5.6 // Nikkor 70-210 f~4.5-5.6 // SB-600 Evo kurčim se!!! :lol: :lol: Hvala ti Axele,dobri čovječe,car si! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Obican_Deterdzent Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 eto tako se to radi ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel DPS Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 njegoseva :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Photodjo Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 E više je bilo i vrijeme: Nikon D70s // Nikkor 18-135 f~3.5-5.6 // Nikkor 70-210 f~4.5-5.6 // SB-600 Evo kurčim se!!! :lol: :lol: Hvala ti Axele,dobri čovječe,car si! Cestitke,odlican paket... Sa srecom! Link to comment Share on other sites More sharing options...
anactor Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 A šta bi sa onim - "Odlučih se za canona"??? Čestitke u svakom slučaju. U zdravlju ga arčio i brzo ga otplatio :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
supersonic Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 A sa onim ''Odlučih se za canona'' bi sledeće: www.axelfoto.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ocoolar Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 deleted Link to comment Share on other sites More sharing options...
anactor Posted April 10, 2007 Report Share Posted April 10, 2007 Ajoooooj, vidi potpis! Svaka čast. E, sad samo pametno koristi tu opremu pa da se isplati vrlo brzo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts