sulumper Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Dva sata sam se mučio da napravim najprostiji gradient iz bele u providnu (slika je u layeru ispod), i nisam uspeo... Rešio sam, naravno, drugačije ali me interesuje KAKO da napravim gorepomenuti prelaz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
drdule Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Dva sata sam se mučio da napravim najprostiji gradient iz bele u providnu (slika je u layeru ispod), i nisam uspeo... Rešio sam, naravno, drugačije ali me interesuje KAKO da napravim gorepomenuti prelaz? Jednostavno mogao si samo da na taj gradient koji ide od crne 100%k do bele npr., stavis transparency/multiply :rolleyes: Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus&machina Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 ... gradient iz bele u providnu ... ... stavis transparency/multiply ... ... ili možda Screen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulumper Posted March 6, 2007 Author Report Share Posted March 6, 2007 ali onda kvarim sliku koja je ispod - i screen i multiply i bilo koji vid kolor interakcije menja sliku koja je ispod Link to comment Share on other sites More sharing options...
deus&machina Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Nije mi InDy sada pri ruci, ali ako ne možeš drugačije, napravi taj prelaz direktno na slici pa takvu sliku uvuci na stranu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulumper Posted March 6, 2007 Author Report Share Posted March 6, 2007 Ma ok je sve, završio sam ja to, baš na taj način, samo ne volim da budem u nedoumici da li nešto ne umem ili ne može! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 Nova verzia InDesigna će imati opciju Gradient feather koja pravi transparentni gradient. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
henrik Posted March 6, 2007 Report Share Posted March 6, 2007 ^^Ne može. Tj, u ID ne postoji opcija sa transparentnim gradient stopom (tj. bez boje, kao što ima u PS). Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulumper Posted March 6, 2007 Author Report Share Posted March 6, 2007 ah, malo mi je lakše sad... pomislio sam za trenutak da postoji nešto što ne znam :lol: :lol: :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukira Posted March 8, 2007 Report Share Posted March 8, 2007 ^^Ne može. Tj, u ID ne postoji opcija sa transparentnim gradient stopom (tj. bez boje, kao što ima u PS). Kao što sam rekao, nova verzija InDesigna će imati ovu mogućnost, aktuelna verzija nema transparentni gradijent. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts