Jump to content

Kalemegdanski fotograf

jankovicp

Recommended Posts

Trebalo bi neko vojskovođi iz Požarevca da objasni šta je krop faktor na APS-C senzoru. :) Verovatno je Pikasa ili neki sličan program proračunao 485mm, na osnovu podataka iz EXIF-a. Grubom računicom je 300mm na Canonu 480mm, na Nikonu 450mm, tako da nema nikakve laži niti prevare.

Fotka mi se baš sviđa. Lepu opremicu si odabrao, btw.

Trebalo bi neko vojskovođi iz Požarevca da objasni šta je krop faktor na APS-C senzoru. :) Verovatno je Pikasa ili neki sličan program proračunao 485mm, na osnovu podataka iz EXIF-a. Grubom računicom je 300mm na Canonu 480mm, na Nikonu 450mm, tako da nema nikakve laži niti prevare.

Fotka mi se baš sviđa. Lepu opremicu si odabrao, btw.

Ja sam lepo napisao da je malo vise u cemu je tu problem,ako exif kaze da je tako onda se tako i pise bar ja tako radim>Nista strasno da se ne raspravlja dalje.

Pozrav

Hm, prvo sto se tice focal length-a. Meni je u principu logicnije da napisem koji je 35mm ekvivalent jer je to jedino univerzalno merilo oko kog nema razmisljanja, a to je u ovom slucaju bilo oko 480mm (dakle 300mm x 1.6 = 480mm). Mislim, nije da je uopste bitno ali eto... Ako neko uslika dobrim ne-DSLR aparatom (ja sam koristio recimo Canon S80) sta ce onda da napise? Kod njega je siroki kraj 6mm (po exif-u a i realno). Sta to bilo kome znaci? Ako se napise 28mm (sto je 35mm ekvivalent onda je svima jasno). Opet kazem, nije vazno, cisto rasprave radi...

A ovaj sto je slikao dimnjake se sigurno nece javiti. Ovo je uslikano dan dva pred novu godinu, kada su 2/3 posetilaca Kalemegdana bili Slovenci, tako da ako ne cita srpske forume... nista :D

Dobra, dobra!

I dobrodosao.

Ne mogu da nadjem nijednu zamerku, mozda sam umoran, mozda je i nema :) Lepa igra sa bojama, jednostavno, zivo, mozes da smislis pricu uz fotku... zaista lepo.

Nego, jesi li uzeo model release tom Slovencu, da te ne tuzi zbog fotke :P

Pa kako bre da uzmem model release, jel vidis da je FL 480mm (mada neki tvrde da je ipak 300 :D ). Izmedju nas je je bilo dve ograde, zidic i jarak :D

Pa lepo, preskocis dve ograde, jedan zidic i jarak, pridjes i kazes: "Alo Janez da mi potpises nesto"? :D :D :D :D

Dobrodosao

dobra fotka, posto je prva na zoni, ocekujemo da svaka sledeca bude bolja.

Bane, slazem se. Mada, svidja mi se ovako kompozicija i njega nesto ne bih pomerao a voleo bih da se vidi vise dima. Jedino da je slika sira ali nije... U svakom slucaju, scena je trajala sekundu, uhvatio sam jednu mutnu fotku i ovu koju sam isto morao pristojno da naostrim.

Poz