foxalfa Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 Ove godine je moj kec uzeo svoju 30. godinu i jos uvek je u voznom stanju i moze da "ubije" 120 niz auto-put (pa neka prica ko sta hoce o nasoj auto industriji). Tim povodom sam resio da napravim virtuelnu kopiju. Model je pri kraju izrade, treba uraditi jos par stvari: motor, vesanje i da ispravim nazubljenost iznad guma (tako da ne zelim komentare o tome :D ) i mozda da dodam jos po koji detalj... Nadam se da vam se dopada... Takodje, krajem januara cemo verovatno na sajtu 3d Arheologije zezanja radi organizovati malo takmicenje u 3d tjuningu ovog modela, pa posetite nas sajt.... Pozdrav! Enjoy!
vegass Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 super izgleda model, jedan od boljih koje sam ovdje vidjao, svidja mi se sto si obratio paznju na detalje. Oznacio sam ti na slici neke propuste, steta bi bilo da to ne ispravis. (I pojacaj meshsmooth) ps. link ka vasem sajtu ne radi, a rado bih se prikljucio takmicenju
Black Arrow Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 I ja mislim da je model stvarno dobar.Veoma je detaljan i kvalitetan,ali bice jos bolji kada ispravis propuste koje ti je vegass naznacio na renderu.Mogao bih da okacis jos neke rendere (vidim da si radio i unutrasnjost) posto mi je model zaista zanimljiv. BTW,veliki sam ljubitelj Zastave pa cu navratiti da vidim sta se radi na vasem sajtu,kada ga budete popravili. Malo je tuzno sto su sva Zastavina vozila (sem nove Z10) toliko kockacta da meshsmooth jednostavno izoblici model (posebno po pitanju Yuga).Ali nema veze,to je nas automobil :)
Acim Posted December 26, 2006 Report Posted December 26, 2006 Nidzooo extra sta drugo retji :D bitje ovo zanimljivo model kad se zavrsi. Ja otju ovo da vozim u NFS-u! :D
Black Arrow Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Da,lepo bi bilo da se ovaj model optimizuje i nekako ubaci u neku trkacku igru,ako je to moguce.Ovako,ne mogu da procenim precizno koliko je puno "tezak". U svakom slucaju,lep model,mozda da se okace jos neki renderi?
foxalfa Posted December 27, 2006 Author Report Posted December 27, 2006 OK, biće sve ispravljeno, hvala na komentarima. Sto se tiče još rendera biće i toga samo da skroz završim model. E, a što se tiče NFS i to je izvodljivo, samo što je poslednji auto koji sam ja napravio bio za Need for Speed III: Hot Pursuit 1998,tako da će mi za to trebati malo više vremena. Model trenutno ima negde oko 180 000 poligona, ali sigurno da mogu da spustim broj na 30 000 - 50 000, sto bi bilo sasvim OK veličina za NFS, Sims 2, GTA, GT legends...Ako neko želi da to odradi, rado ću mu poslati model... Pozdrav svima, i ponovo hvala na komentarima!!!
Black Arrow Posted December 27, 2006 Report Posted December 27, 2006 Ja sam zainteresovan :) Mislim,zeleo bih prvenstveno da vidim strukturu modela i koliko se tu moze skresati poligona.Ili da se ovaj sadasnji model koristi kao referenca za novi model koji je manje "tezak".Ne znam koja opcija je bolja. U svakom slucaju zavrsavaj model,okaci rendere i dogovoricemo se.Nadam se da cemo uspeti da ga optimizujemo i ubacimo u npr. NFS.Ne zaboravi i igru ToCA Race Driver 3,posto je,koliko sam cuo,veoma "otvorena" za modovanje. He,he kakvo ce uzivanje biti cepati stojadina u nekoj igri :)
foxalfa Posted December 27, 2006 Author Report Posted December 27, 2006 nesto sam se igrao i samo obrisao stvari koje mogu da se zamene teksturom i malo optimizovao mesh...i broj polygona je pao na 45 000,tako da ne bi trebalo da bude većih problema na tom polju... Poz
Black Arrow Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 To je OK,ako si ga bez nekih problema spustio na 45000,uz jos malo optimizacije,moze se svesti na prihvatljiv broj poligona. Pazi,to je i dalje,po mom misljenju,detaljan model za neku igru.Teksture neka odigraju glavnu ulogu,ne zaboravi.
stane37 Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 Mozesh na mnogim mestima da spustis broj poligona, a da se izgled ne promeni. Mislim pre svega na krov i na druge ravne povrsine. A za produkciju (za renderovanje) mozesh da stavis meshsmooth a da i dalje izgleda kao kec. Samo napravish dodatne ivice pored vec postejecih, ali da razmak bude izuzetno mali, skoro neprimetan.
Black Arrow Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 BTW,ako ce se model vec optimizovati za neku igru,najbolje je da se uradi za NFS. Jednostavno,ne moraju da se rade ostecenja,kao ni unutrasnjost.Samo se smanji broj poligona i ubaci. Ako gresim,neka me neko ispravi. Uzgred,pri velikom zoomu sam uspeo da primetim da Kec ima "obucu" Tigar TG 620.
Slash Posted December 28, 2006 Report Posted December 28, 2006 Covece ovo je super.Jedina zamerka koju imam je branik i materijal za branik,nesto mi ne stima :D
Black Arrow Posted January 20, 2007 Report Posted January 20, 2007 Evo,ja bio kod druga i on igra neki dodatak za San Andreas:GTA Srbija. Primetio sam da ima ubacena Zastava 101 i to svakako detaljno modelovana za ovu vrstu igre.Slikao sam je i evo nekih screenshotova iz same igre: Slike nisu bas najkvalitetnije ali ce valjda posluziti da se vidi optimizacija modela za igru.
foxalfa Posted January 21, 2007 Author Report Posted January 21, 2007 Izvinjavam se sto me nije bilo...faks i vreme.... model sam malo sredio i evo slike Poz
Black Arrow Posted January 21, 2007 Report Posted January 21, 2007 Koliko je sada tezak tj. koliko ima poligona? Da li si mozda imao na umu da ga jos optimizujes i u kakvu igru ubacis?
meda_2007 Posted May 22, 2007 Report Posted May 22, 2007 Ćao ljudi! Da li neko zna neki link sa koga bi mogao da skinem mod Zastave 101 za GTA San Andreas? Ili možda da neko od vas napravi mod za San Andreas?
Mratchny Posted March 24, 2009 Report Posted March 24, 2009 Blagi off topic, ali bolje nego nova tema. Ubih se tražeći blueprints za moj auto :) Yugo Florida (1.4, ali može bilo koja, samo da nije ova IN, osim ako baš ne mora :)) Help!
slavke Posted March 25, 2009 Report Posted March 25, 2009 aj bas da pitam ovdje, jeli ima idje nacrti (blueprints) od onog stojadina sa pljosnatom pozadinom, jeli bjese skala 128? Kontam da uradim i ja nesto ovako samo mi se vise svidja druga skala.
Warlock_SRB Posted March 14, 2015 Report Posted March 14, 2015 ...jel se zna sta se desava sa ovim projektom, dal je negde aktivan clan?
snowman Posted November 16, 2015 Report Posted November 16, 2015 Kao sto vidis tema je mrtva od 2009-e :) @slavke: jes da 6 godine cekas odgovor, ali ta "pljosnata skala 128" se zove i Fiat 128.
Recommended Posts