santino Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 Jel koristi neko? Nikako mi ne ide da ga uvezem preko midija sa mojim korg-emx electribe. Vezujem ga preko m-audio uno midi dzidze i Live nista ne vidi. Reason vidi i in i out, ali ima blago kasnjenje koje nisam uspeo da sredim. Postoje li neka podesavanja ili neki drajveri koji mogu da srede ovo. ovo me je inspirisalo da uzmem live> http://www.ableton.com/_common/downloads/p.../kid-beyond.mov
boric Posted December 20, 2006 Report Posted December 20, 2006 Коју звучну картицу имаш? То може бити разлог за то 'благо' кашњење... поз.
santino Posted December 21, 2006 Author Report Posted December 21, 2006 Zvucna je najgora moguca integrisana (neki sigmatel), ali nisam siguran da je to problem, jer je u pitanju midi... ne znam... isto je i sa laptopom. obe masine su amd64. I dalje ne razumem zasto live ne detektuje nista. Ako je do zvucne sta mi savetujes?
boric Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 Звучна је та од које ти зависи кад ће звук изаћи (логично зар не ;)), поред тога што процесор треба да га генерише. Ту ти у игру улази прича о кашњењу (илити latency). Пожељно је да за било какав озбиљнији рад са звуком имаш звучну која поседује ASIO драјвере, а пошто видим да ћеш паралелно користити то и на кућном и на лаптопу, некако ми логично звучи да набавиш екстерну звучну. То би најбоље било да погледаш неку firewire картицу, међутим уколико немаш firewire порт на лаптопу, онда ти ништа друго не преостаје већ USB. Ја ти не могу препоручити ниједну од ових екстерних, јер се мени лично не допада ниједна ценовно, можда евентуално Digidesign M-Box 2 (ако се не варам M-Box 2 је firewire, док само M-Box је USB) и кошта око 500е. Ова прича изнад је првенствено за Reason, а за проблем који имаш у Ableton Live-у.... нисам нешто пуно радио у њему, па не могу да ти помогнем док не пробам (или не питам другара који има и тог Korg-a и користи Live) ;) Што се тиче Ableton Live-а, имаћеш исти проблем са кашњењем чак и кад наместиш midi, ако не набавиш картицу са некаквим ASIO драјверима. У међувремену можеш да покушаш да скинеш ASIO4ALL и да умањиш latency... Мада би то требало да ти буде привремено решење Ето могао бих баш сад да пробам тај ЛАЈВ :) [edit] У реду... Пробао сам сад и мој Oxygen8 ради... Следи редослед корака који треба да провериш: Options/Preferences (shortcut Ctrl+,) MIDI Sync Горе имаш Control Surface и слично... то ти за сад није битно. Доле имаш MIDI Ports... То је веома битно ;) Требало би да ти буду исписани сви портови које је Live препознао (а то би требало да буду сви који су ти на рачунару). Оно што тражиш је та твоја џиџа-биџа илити M-Audio Uno (ако се тако тачно зове). ;) Провериш да ли је укључен Track, а уколико мислиш да синхронизијеш са Korg-ом вероватно и Sync. Ако пише Off, значи да је искључен и кликом на ту реч га укључујеш. Ако је већ укључен, имаш 'лампице' у горњем десном ћошку са десне стране великог штампаног латиничног слова Д (илити D, које се налази са десне стране CPU-метра) које представљају активност MIDI порта. Горња представља MIDI In, а доња MIDI Out. Ако се не варам, уколико ти KORG свира нешто, требало би одмах да почне да трепери горња лампица. Можда грешим, јер не знам да ли он константно шаље неке MIDI поруке или мора да се подеси у њему. Такође можеш да погледаш да ли трепере лампице кад вртиш потенциометре на KORG-у. Надам се да ће ти ово помоћи [/edit] поз.
santino Posted December 21, 2006 Author Report Posted December 21, 2006 ok tnx mislio sam da dzidza sve resava al izgleda da moram da kupim novu zvucnu, stalno neki troskovi :(
boric Posted December 21, 2006 Report Posted December 21, 2006 Скуп си хоби изабрао ;) Џиџа ти само омогућава да вежеш уређај за комп. За почетак пробај ове ASIO4ALL драјвере, можда нећеш морати неко време да улажеш у картицу, барем док не скупиш довољно лове. ;) Наравно, кад их инсталираш, мораћеш у Preferences да изабереш њих као аудио излаз. поз. [edit] Погледах сад инспиративни видео.... Човек је стварно маг, али чисто да знаш да је у његовом делу више од 95% заслуга њега самог, а не софтвера. Не кажем да је софтвер лош, него да не очекујеш превише у самом старту ;) [/edit]
Recommended Posts