supersonic Posted November 29, 2007 Report Posted November 29, 2007 evo do čega dovodi svo čačkanje :( http://www.eno.users.cg.yu/problem.JPG znači CD je unutra ali mi ovo piše :(
supersonic Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Please, ima li iko da zna, da mi može pomoći :(
-V-O-Y-A-G-E-R- Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Jesi prošao kroz registry i obrisao sve Adobe ključeve (briši baš sve, ako imaš i Acrobat Reader, njega prethodno deinstaliraj), a onda u TotalComm-u uradi search za Adobe pojmom i onda i po disku pobriši sve gde se spominje Adobe, Photoshop i sl. Onda probaj. Ne bi trebalo da imaš baš tolikih problema zbog pukle instalacije.
Beloved Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Odakle vuces instalaciju? Probaj da mount-ujes u neki Virtual Drive, bilo koji moze alcohol 120%, NeroImage, pa odatle povuci setup.
supersonic Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Ma ubacim cd i krenem setup.exe i onda mi piše ovo. Pffff.... AAAAAAA OPET PIŠE UBACI CD. WHY ???
Corleone Posted November 30, 2007 Report Posted November 30, 2007 Ma ubacim cd i krenem setup.exe i onda mi piše ovo. Pffff.... AAAAAAA OPET PIŠE UBACI CD. WHY ??? Iskopiraj ceo taj CD i neki folder na desktopu pa pokreni instalaciju iy tog foldera. I meni je bio takav problem...ubacim CD a neće instalacija dok nisam uradio ovo što obajsnih.
pogor Posted December 1, 2007 Report Posted December 1, 2007 Pa što ne reče da si cd držao ispod saksije. :D Ispruži se par jevrića za novi optički uređaj.
dishapaun Posted December 15, 2007 Report Posted December 15, 2007 Kako da nateram magnetik laso da se lepi za ivicu slike?
Geza Posted December 15, 2007 Report Posted December 15, 2007 Izađi van okvira slike i lepiće ti se za ivicu.
anactor Posted December 15, 2007 Report Posted December 15, 2007 A ako baš nikako ne uspeš, nemoj se mnogo opterećivati nego zatvori selekciju, pa ćeš posle uzeti rectangular marquee i dodati selekciji deo koji ti fali (držeći shift, naravno).
dishapaun Posted December 15, 2007 Report Posted December 15, 2007 Izađi van okvira slike i lepiće ti se za ivicu.Ma tako sam radio, nego me nesto zezalo pa reko da pitam da li mi je nesto promaklo. A ako baš nikako ne uspeš, nemoj se mnogo opterećivati nego zatvori selekciju, pa ćeš posle uzeti rectangular marquee i dodati selekciji deo koji ti fali (držeći shift, naravno).Naravno, ali sam se nameracio da bude iz cuga. :P
DamirK Posted December 15, 2007 Author Report Posted December 15, 2007 Ima podesavanje za "osetljivost"... koliku razliku da pravi izmedju onog sto hoces i sto neeces.. al' sam se "odrazio" :) Shvatices me, valjda.
-V-O-Y-A-G-E-R- Posted December 18, 2007 Report Posted December 18, 2007 Underdog na jednoj drugoj temi otkri jedan vrlo jednostavan i vrlo efikasan način skidanja hromatskih aberacija. Ta pojava je hromatska aberacija (Wiki). Dosad nisam video ovoliku, i to u centru kadra :D Fotošopom možeš da popraviš ovo, tako što ćeš Sponge tool-om desaturisati problematičan deo. Kasnije napraviš novi lejer, prebaciš ga u Color mode i ofarbaš preko desaturisanih delova prosečnom bojom poklopca (koju dobiješ pipetom, desni klik, 5x5 average, pa odabereš boju poklopca). Može i u ACR, ali nisam siguran da može ovolike aberacije da kontroliše. A rezultat...
boksi Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 Da li neko zna kako se u ps-u ispravljaju vertikalne linije (curenje na jednu stranu). Inače ova tema je bili pre izvesnog vremena na zoni ali ne mogu da je nadjem. Postupak koji se tu objasnjavao bio je veoma jednostavan.
-V-O-Y-A-G-E-R- Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 Da li neko zna kako se u ps-u ispravljaju vertikalne linije (curenje na jednu stranu). Inače ova tema je bili pre izvesnog vremena na zoni ali ne mogu da je nadjem. Postupak koji se tu objasnjavao bio je veoma jednostavan. Nisi ti dobro pročitao ovu temu. Eno ti to što tražiš a prvoj strani :) http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...st&p=295795
boksi Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 Da, za taj postupak znam, ali ovde se pisalo o nekom jednostavnijem pristupu. Koliko se secam u toj temi se pisalo o tome da se pikseli izobličuju zato sto im se narusava kvadratna struktura.
-V-O-Y-A-G-E-R- Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 E, vidiš, zza tu nisam čuo :) Ako je nađeš, baci ovde link :)
UnderDog Posted December 19, 2007 Report Posted December 19, 2007 Ne može piksel da se izobliči. To je uvek kvadrat. Samo se prenose vrednosti jednih na neke druge piksele. A greške su zanemarljive.
radakon Posted January 2, 2008 Report Posted January 2, 2008 Pretragom i listanjem u DZ nisam nasla linkova za filtere za PsCS3 MacX . Ako neko ima linkova, bicu zahvalna da ih postavi. Guglanjem ih ima mnogo, cak i pise da su za MacOS, ali kada krenem na konkretno pronadjen link i download - redovno su svi za Win. *da ne poverujete! :)
-V-O-Y-A-G-E-R- Posted January 2, 2008 Report Posted January 2, 2008 WTF is MacX? :) Jednostanije je da kažeš koji ti plugini trebaju. Ako piše da imaju i za OS X, onda i imaju, samo ne gledaš dobro..ili pristupaš sajtu sa Win mašine, pa ti sajt za download automatski nudi Win verziju.
radakon Posted January 2, 2008 Report Posted January 2, 2008 Ne znam skracenicu ,,WTF,, ? B) A filtera trebam sve sto se nadje, na primer ovde sam nasla VirtualPhotographer, ali je na kraju ispalo da je samo za Win http://graphicssoft.about.com/gi/dynamic/o...ikvervelabs.com Volim svakakve filtere, tako da sto god ima neko, bice dobro Nasla sam ove http://thepluginsite.com/download354634845/index.htm ali imaju ekstenziju .sit i ne znam kako da ih upotrebim? * ne pristupam sa Win masine , btw...
-V-O-Y-A-G-E-R- Posted January 2, 2008 Report Posted January 2, 2008 .sit je arhiva i možeš je otpakovati Unarchiverom ili Stuffit Expanderom (onaj prvi je freeware, a na tom sajtu ćeš naći i odličan pregledač slika Xee). A kod VirtualPhotographera lepo piše da je "PC only", tako da tu nije ni trebalo da bude zabune :) Inače, gledajući šta ustvari radi VirtualPhotographer, moja preporuka ti je da počneš raditi na svojoj PS tehnici, jer se sve ono uz manje ili više truda (uglavnom manje) može odraditi i u samom Photoshopu :) Ono što je teže ili nemoguće odraditi u samom PS-u je npr. uklanjanje šuma, za šta postoje NoiseNinja i Noiseware Pro, pa ako ti oni trebaju, javi se na PP, ali ovaj VirtualPhotographer nije ništa posebno :)
Recommended Posts