Jump to content

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesi prošao kroz registry i obrisao sve Adobe ključeve (briši baš sve, ako imaš i Acrobat Reader, njega prethodno deinstaliraj), a onda u TotalComm-u uradi search za Adobe pojmom i onda i po disku pobriši sve gde se spominje Adobe, Photoshop i sl.

Onda probaj. Ne bi trebalo da imaš baš tolikih problema zbog pukle instalacije.

Posted
Ma ubacim cd i krenem setup.exe i onda mi piše ovo.

Pffff....

AAAAAAA

OPET PIŠE UBACI CD. WHY ???

Iskopiraj ceo taj CD i neki folder na desktopu pa pokreni instalaciju iy tog foldera.

I meni je bio takav problem...ubacim CD a neće instalacija dok nisam uradio ovo što obajsnih.

• 2 weeks later...
Posted

A ako baš nikako ne uspeš, nemoj se mnogo opterećivati nego zatvori selekciju, pa ćeš posle uzeti rectangular marquee i dodati selekciji deo koji ti fali (držeći shift, naravno).

Posted
Izađi van okvira slike i lepiće ti se za ivicu.
Ma tako sam radio, nego me nesto zezalo pa reko da pitam da li mi je nesto promaklo.

A ako baš nikako ne uspeš, nemoj se mnogo opterećivati nego zatvori selekciju, pa ćeš posle uzeti rectangular marquee i dodati selekciji deo koji ti fali (držeći shift, naravno).
Naravno, ali sam se nameracio da bude iz cuga. :P
Posted

Underdog na jednoj drugoj temi otkri jedan vrlo jednostavan i vrlo efikasan način skidanja hromatskih aberacija.

Ta pojava je hromatska aberacija (Wiki). Dosad nisam video ovoliku, i to u centru kadra :D

Fotošopom možeš da popraviš ovo, tako što ćeš Sponge tool-om desaturisati problematičan deo. Kasnije napraviš novi lejer, prebaciš ga u Color mode i ofarbaš preko desaturisanih delova prosečnom bojom poklopca (koju dobiješ pipetom, desni klik, 5x5 average, pa odabereš boju poklopca). Može i u ACR, ali nisam siguran da može ovolike aberacije da kontroliše.

A rezultat...

dsc1544catv7.th.jpg

Posted

Da li neko zna kako se u ps-u ispravljaju vertikalne linije (curenje na jednu stranu). Inače ova tema je bili pre izvesnog vremena na zoni ali ne mogu da je nadjem. Postupak koji se tu objasnjavao bio je veoma jednostavan.

Posted

Da, za taj postupak znam, ali ovde se pisalo o nekom jednostavnijem pristupu. Koliko se secam u toj temi se pisalo o tome da se pikseli izobličuju zato sto im se narusava kvadratna struktura.

• 2 weeks later...
Posted

Pretragom i listanjem u DZ nisam nasla linkova za filtere za PsCS3 MacX .

Ako neko ima linkova, bicu zahvalna da ih postavi.

Guglanjem ih ima mnogo, cak i pise da su za MacOS, ali kada krenem na konkretno pronadjen link i download - redovno su svi za Win.

*da ne poverujete!

:)

Posted

Ne znam skracenicu ,,WTF,, ? B)

A filtera trebam sve sto se nadje, na primer ovde sam nasla VirtualPhotographer, ali je na kraju ispalo da je samo za Win

http://graphicssoft.about.com/gi/dynamic/o...ikvervelabs.com

Volim svakakve filtere, tako da sto god ima neko, bice dobro

Nasla sam ove

http://thepluginsite.com/download354634845/index.htm

ali imaju ekstenziju .sit i ne znam kako da ih upotrebim?

* ne pristupam sa Win masine , btw...

Posted

.sit je arhiva i možeš je otpakovati Unarchiverom ili Stuffit Expanderom (onaj prvi je freeware, a na tom sajtu ćeš naći i odličan pregledač slika Xee).

A kod VirtualPhotographera lepo piše da je "PC only", tako da tu nije ni trebalo da bude zabune :) Inače, gledajući šta ustvari radi VirtualPhotographer, moja preporuka ti je da počneš raditi na svojoj PS tehnici, jer se sve ono uz manje ili više truda (uglavnom manje) može odraditi i u samom Photoshopu :)

Ono što je teže ili nemoguće odraditi u samom PS-u je npr. uklanjanje šuma, za šta postoje NoiseNinja i Noiseware Pro, pa ako ti oni trebaju, javi se na PP, ali ovaj VirtualPhotographer nije ništa posebno :)