Jump to content

Recommended Posts

• Replies 203
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sliku ne vidim, ali ako je to klasicna gitara, onda nema jednostavnog nacina. Ako povrsina ima dosta detalja, tj. izrazenu teksturu, automatski alati nisu od velike pomoci... Onda mora sve rucno, a to nekad znaci, maltene naslikati deo koji fali...

Pozdrav.

Posted

Teško je ovo očistiti alatima, bolje je filterom:

Noise>Dust & Scratches, pa tamo odrediš Radius i Treshold. Na ovom kropu ja sam postavio Radius 6 i Treshold 10. Odmah zatim ideš Edit>Fade Dust & Scratches, pa smanjiš opacity filtera, dok ne povratiš teksturu gitare (ovaj korak možeš izbeći ako filter primeniš na dupliranom lejeru). Na mestima gde ti ne treba efekat filtera, History brush-om mekih ivica vratiš fotku na početno stanje (ili obrišeš deo tog novog lejera).

Pet minuta posla, nisam mnogo detaljisao.

gitaraqn5lv9.jpg

Posted

Hvala svima.

Probaću ovaj UnderDog-ov sistem, ručno sam stigao do pola i na nigde.

P. S. Magičnu krpu sam kupio čim sam video kako su ispale ove slike sa gitarom.

• 2 weeks later...
Posted

Pa nije ti mutna fotka. Skroz je ok.

Šta u stvari hoćeš da spasiš? Mutan je deo kod ramena, ali to je verovatno zato što se bebac pomerao. Uvce je oštro i to je to. Nema ovde šta da se spašava.

• 2 weeks later...
Posted
Lijeva ruka cijela i desna sakica su mi mutne... Cak su mu i obrazi malo mutni... Ne znam moze li se ista ovdje uraditi...

kao što je ti je anactor rekao, sve je ok. ovo je fokus i tu nema popravke. baš sam čitao o tome pre neki dan. sve može da se poravi (podeksponirano i preeksponirano) ali fokus ne može. mada, ja mislim da je sa tvojom slikom sve u redu. ono što može da se izvuče jeste desna ruka. layer i sharpen (smart sharpen) i posle se obriše gumicom sve osim desne ruke.

Posted

Photoshop je ultimativni alat za raster , podrzava vektor ali nije tome namenjen. Pored obrade fotografije sluzi sa izradu grafickih elemenata, web dizajn...sve i svasta se moze uraditi u ps-u. A lightroom je samo alat za korigovanje fotografije i za sortiranje. Pored toga sadrzi jos neke gluposti tipa izrada web galerije i sl :)

Posted

Ako ti kod obrade fotki sve zavrsava levels, curves, WB, saturacija, ovo-ono, dovoljan ti je adobe lightroom. Ja recimo koristim adobe brige + photoshop, camera raw, i to mi zavrsava posao.

Posted

Što se tiče samog razvijanja, Lightroom koristi isti "endžin" kao i ACR 4.0 koji dolazi uz CS3. Ne znam šta si mislio pod tim da li ima lejere. Mislim da u Lightroom-u ne možeš obrađivati fotke.

Posted

Sjebao sam nešto.

Krenuh da maknem program Photoshop.CS2.I kako uradih uninstall i dođe neko pitanje vezano za (koliko se sjećam, micanje nekih aktivacionih naloga ili sl. sa mog kompjutera i sl. ) (na koje nisam puno obraćao pažnju a izgleda da je trebalo). I u sred posla nestade struje.

Sad niti mogu da instaliram ikakav fotošop ni da maknem ovaj postojeći.

Kako da maknem sve ovo pa da instaliram opet ???

može li mi neko pomoći.Nadam se da će mi ovdje neko pomoći :(

Posted

Jedino sto mi pada na pamet je neki registry cleaner, vrlo pipav posao ako nisi tako nesto radio dosada. Inace registry baza ti je srce windows-a i ako obrises negde nesto vise nego sto treba sledi ti novi windows. Cesto sam takve operacije radio rucno (bez nekog software-a, intervencije direktno na bazi) ali samo kada sam bio siguran u izmene koje pravim. Ja koristim RegCleaner, www.jv16.org program je freeware. Dobra stvar kod njega je sto pravi backup za sve uradis sa njim.

Posted

Ako možeš da instaliraš bilo šta, probaj ovo:

Uđi u registry editor (start\ run \ pa kucaj :regedit\ enter)

kucaj ctrl/F i upiši Adobe Photoshop pa obriši sve što nađe (ponavljaj traženje sve dok ima rezultata). Ili probaj da sve to da počistiš sa programom registry cleaner.

Da li si proverio u Program Files-u (i u subfolderu Common Files) ima li tragova od Adobe-a?

Beloved mi utrča kroz cilj... Besplatan programčić za ove stvarčice koji bi možda pomogao je CC Cleaner.