Jump to content

Recommended Posts

Posted

Imao sam skoro prilike da vidim jos jedan test vezan za ovaj aparat na nasim prostorima ali moram priznati da se iz ovog MNOGO vise moze izvuci i MNOGO mi je kvalitetniji. Odlican posao! :)

p.s.

+ test fotografije su stvarno odlicne.

Posted
Čekaj bre malo Petre, zar ti nisi zakleti pobornik analogne crno-bele fotografije?

Наравски :) . Вечерас се спремам да потрошим још мало преосталог папира, фасциниран сам Ilfordovim HP5+ филмом ... и ускоро отајем без ц.б. материјала и шарених пара :lol: .

Када добијем ( ако добијем ) Mastercard , пазарим Фуђуцу (FUJUTSU) 65оо ф.д.

Када се новац створи, пазарим Сигму 30мм, ф:1.4 + нешто широкоугаоно( прајм можда ) + Тело : Пентакссс К10Д или Никон ( Д80? Д50? Д40? ) или Канон( 400Д ).

Када се џак новца створи, пазарим Никон ФМ3А + 50мм ф:1.2 + 35мм + 20мм + 85мм објективе

+ вагон илфордове ц.б. хемије и материјала , а ресто ... апарат за повећања( веееликих формата). На последњем месту :LEICA MP + 35MM + 50MM ( F:1)

За сваки случај, у џепу ћу држати Canon G10( 12 Mp на APS-C сензору, објектив распона 28-85мм ф:1.8 )

:)

Posted

Odličan test, Abdee... kad sam vidio da je stigao, i koliko košta, zamalo da odlučim i pravo se vratim u Srbiju, da razmijenim Canona za njega... ali toliko volim Image Stabilisation da sam se lako o'ladio. :)

Posted
http://www.axelfoto.com/index.php?option=c...2&Itemid=30

Iako sam mislio da me ni jedan "prosumer" digitalac vise nece fascinirati prevario sam se...

Abdee, svaka cast. Uradio si prikaz ko pravi inzenjer: jasno, koncizno i jezgrovito. Ko bi reako da jedan pravnik moze da bude tako efikasan&efektivan? o)

Jedino sto bi ja malo prosirio u prikazu je ta nova opcija - FD (prepoznavanje oblika). Za mene je to licno veoma interesantno jer sam se ja pre desetak godina zanosio nekim idejama o vestackoj inteligenciji (AI). Prepoznavanje obika i prepoznavanje govora su pored ekspetnih sistema, neuralnih mreza i fazi logike najvazniji domeni AI. Eto, nesto se pokrenulo posle silnih godina na hardverskom nivou i to u foto-industriji. Veoma zanimljivo.

Pozdrav, S.M.

P.S. Imam kupca za moj Fuji FP S9500. Mozda ga prodam i kupim ovo AI cudo. Ali, mnogo mi smeta sto su izbacili CF karticu, pokretni ekran i metalni zavrtanj za stalak. Zaista ih ne razumem! S.M.

• 4 weeks later...
Posted
Abdee

Za kraj ću reći samo da S6500fd zaslužuje svaku preporuku. Trenutno je to aparat koji će entuzijastima sa plićim džepom pružiti najviše. Aparat nije bez mana ali te njegove bubice bivaju brzo zaboravljene kada se isti uzme u ruku i kada se fotograf prepusti kreativnosti. Odličan univerzalni saputnik koji se prosto lepi za ruku i ulazi pod kožu.

Iskreno, žao mi je što moram da ga vratim…

http://www.axelfoto.com/index....=view&amp...2&Itemid=30

broker

Abdee, odlican test. Svaka cast!

Samo ovako nastavi.

Gojko Vujovic

Kompletan tekst sa pratećim fotografijama:

http://www.axelfoto.com/index....=view&amp...9&Itemid=30

Test: Fuji Finepix S9600

Na tržištu se, doteran za novu sezonu, pojavio Fuji S9600, naslednik veoma uspešnog Fuji-ja S9500, a fotograf Srđan Abdijević je dobio zadatak da vam prenese svoje utiske o njemu.

.....

Kompletan tekst sa pratećim fotografijama:

http://www.axelfoto.com/index....=view&amp...9&Itemid=30

dicus

Odličan test. Ovaj maleni 6500 je baš opaka mahina.

guru

E tako se to radi !

Axel DPS

Kada su testovi u pitanju Abdee tako radi !!!

..i iz bokala vode dala

martins

da al one slike canon-a A710 IS, pogotovo slika displeja na dnu strane od A710 IS- ona je mutna u celom kadru. moje skromno misljenje da to treba korigovati- ubaciti nove slike

Lilliput

Pomaze Bog!

Hvala Srdjane sto si me ucvrstio u stavu da je FUJI S9600 pravi digitalac za mene. Za manje od mesec dana bi trebalo da mi stigne S9600 (odn. S9100) od kuma iz Amerike. Recite mi sta bi ste mi preporucili od punjivih baterija za ovaj aparat i ima li razlike u punjacima, odn. sta i gde da kupim i koliko orjentaciono sve to kosta...

vukajlo

Zahvaljujem na dobro uradjenom testu,po citanju sam odmah otrcao i kupio aparat s6500.Za sada superzadovoljan a za ubuduce videcemo. Hvala jos jednom

Nebojsa Milanovic

Moderator

Član broj: 16

*.3dnet.co.yu.

Dobijam dosta sugestija od korisnika da ne tolerišem ovakve poruke od povezanih i naručenih lica.

Zato opominjem sve one koji to rade da će ovakve stvari ubuduće biti brisane.

Edit:

I previše je flejma na ovom topicu, pa je najbolje da se zatvori.

Ako neko nešto ima da kaže, neka me kontaktira na PP.

Hvala.

[Ovu poruku je menjao Nebojsa Milanovic dana 25.11.2006. u 20:48 GMT+1]

:lol: EVO PA NASMEJTE SE I VI ( AKO KOZA LAZE ROG ...)

Posted

Rekoh već da bi sve bilo još očiglednije da se mogu videti i tih nekoliko obrisanih poruka (ponavljam većinom ne od strane mene, nego vlasnika foruma kome je pristojnost najvažnija), ali i one koje su ostale, sasvim dovoljno govore.

Nego, koliko je na Zoni obrisanih poruka ka novim testovima koje bi, inače, većina članova volela da vidi?

Posted

retorsko pitanje [not that I`m one]:

kako se bese zove covek koji u zavisnosti od situacije govori jedno pa drugo, malo laze pa se malo pravi Toša pa onda pokusava da skrene temu....hmmmm...?

Posted

Nemoj zakljucavati Abdee-jeve i Dicky-eve testove i nemoj vise javno lagati pa ti se nece vise ovakve stvari desavati!

Svi momci i curice koji dolaze na ES a u srcu nose Zonu se upravo osecaju tako ruzno kao ti sada, pa eto malo da osetis ..!

A i, kao sto vidis tema se ne zakljucava, postove ti ne brisemo!

Postuj kao bivse kolege, moje prijatelje i saradnike na ES-u i sve ce biti cool

Posted
Vi jos posecujete ES ? Ja ne vidim sta tamo ima zanimljivog, osim mase korisnika... A i ne pricate o Abdeeovom testu...

Spaghetti, tagliatelle ili njoke ..budi precizniji na koje testo mislis?

• 1 month later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...