Jump to content

OSNOVE FLEKSO ŠTAMPE


Recommended Posts

- Flekso štampa spada u kategoriju visoke štampe što znači da su štampajući elementi na štamparskoj formi izdignuti, a neštampajući udubljeni. Sa izdignutih štampajućih elemenata se otisak direktno prenosi na materijal za štampu.

- Kao i kod ostalih tehnika štampe kvalitet otiska zavisi od štamparske forme i od materijala za štampu. U

zavisnosti od materijala na koji ćemo vršiti otiskivanje koriste se različite boje (na bazi alkohola, vode ili UV boje) te različite tvrdoće i debljine štamparske forme. U flekso štampi gornja rasterska granica je 150 lpi (60 lcm).

- U zavisnosti od materijala na koji se štampa (PVC, PP, Al folija, papir, džakovi, kese) koristi se različita debljina štamparske forme koja varira od 0,76 do 6,35mm. Finija i kvalitetnija štampa kod npr. štampe etiketa zahteva tanje ploče dok se kod štampe na grube materijale tipa džakovi i kartonske kutije koriste deblje ploče.

- Kada govorimo o štamparskoj formi, odnosno flekso pločama, tu se prvenstveno misli na višeslojne fotopolimerne ploče (najčešće ćete čuti naziv “kliše”) koje su danas najrasprostranjenije, a čiji lider je kompanija XSYS (nastala udruživanjem BASF-a i ANI Inks) sa paletom proizvoda Nyloflex. Ove ploče se sastoje iz elastomernih veziva, nezasićenih monomera i UV fotoinicijatora.

- Izrada štamparske forme se vrši na tri načina:

- u specijalnim uređajima gde se fotopolimerna ploča preko filma osvetljava UV lampama, ispira i nakon toga suši.

- tzv. Sleeve tehnologija gde se ploča direktno izrađuje na cilindričnom telu (polimerizacija se vrši

direktno na cilindru van mašine, a gotov cilindar se stavlja na mašinu za štampu).

- Computer to flexo plate gde se fotopolimerna ploča direktno “gravira” bez prisustva filma.

 

Opisaću ukratko samo ovaj prvi postupak jer je on još uvek najzastupljeniji prilikom izrade flekso štamparske forme.

Fotopolimerna ploča se u mašini za izradu ploča prvo uz pomoć UV lampi “predosvetljava” čime se definiše osnova (baza) klišea, zatim se uz pomoć negativa filma (note*) vrši glavno osvetljavanje prilikom kojeg se definiše visina reljefa. Nakon toga se radi ispiranje prilikom koga se neosvetljeni delovi ploče ispiraju i zatim ide sušenje. Posle sušenja se vrši dosvetljvanje gde štamparska forma dobija konačnu čvrstinu.

Ovaj postupak se odnosi na izradu ploča sa BASF opremom, nyloflex pločama i Nylosolv rastvorom, koji je blago rečeno otrov...

Vreme izrade ovakve ploče zavisi naravno od same debljine i vrste, ali recimo da se kreće tu oko 3 sata, pod pretpostavkom da imate spremne negative. Čisto radi poređenja ću da navedem da recimo izrada ploča na vodenoj bazi kao što je npr. Toreflex traje oko 45min., a o zdravlju da i ne govorim...

 

Kao što napisah na početku flekso štampa je direktna štampa te se otisak vrši direktno sa štamparske forme na materijal. Da ne komplikujem i ne objašnjavam rečima ovo je crtež koji slikovito prikazuje taj postupak, mislim da je više nego dovoljan da bi se shvatila poenta.

 

Flexo.jpg

 

 

 

Note* za DTP-ovce: film se pušta u negativu sa emulsion up i uglovi su Y=82,5; M=67,5; C=7,5; K=37,5; spot boje=45). Kod flexa se radi i tzv. “distorzija” odnosno skraćenje klišea, ako nekom treba ova tabela nek` viče.

Link to post
Share on other sites
Mislim da bi dobro bilo da napises sta se najcesce stampa flexom, kao i koji tirazi se preporucuju. Takodje, zasto je u tim slucajevima ova tehnika bolja od drugih.

Nadam se da se ne ljutite da se pridružim... :D

 

Najčešće se štampaju neupojne podloge, rolna u rolnu, velikih tiraža...

Kese za grisine, creva za kobasice, ambalaža svih vrsta...

Zašto neupojne podloge?

Tabačna ofset štampa na neupojnim podlogama je moguća, ali nosi niz problema (statički elektricitet na ulaganju/lepljenje tabaka i problemi sa ulaganjem, ne mogu se uspešno štampati tanki materijali, problemi sa sušenjem, lepljenjem i apcigovanjem boje, ako nije UV...)

 

Flekso štampa širok raspon sintetičkih ili metaliziranih materijala, koji se jedino još mogu štampati u dubokoj štampi (što se i radilo pre pojave flekso štampe), ali je izrada forme boja jezivo skupa i složena (čelični cilindar sa bakarnom tzv. Balardovom košuljicom)...

 

Takođe ćeš primetiti da CocaCola i slična pića ima etiketu štampanu na foliji. Razlog? Jednostavan! Reciklaža.

Papirna etiketa zahteva kupku u baznoj sredini nebi li se odvojila od plastične flaše, zatim je treba ukloniti, pa reciklirati plastiku.

Flaša sa etiketom od istog materijala može ići direkto u reciklažu.

 

Zašto rolna u rolnu?

Materijal u rolni se kasnije može konfekcionirati na pakericama iz rolne (sklapanjem u rukav i termo-varenjem po šavovima, npr.), mogu se kaširati u složene laminatne (višeslojne) materijale... Izrada ovakve ambalaže je izrazito velike brzine... A upotreba u ambalaži se može ograničiti samo maštom...

 

Zašto velikih tiraža?

Obično su to proizvodi za masovnu upotrebu (kesice kafe, špageta, poklopci za čaše jogurta...), koji zahtevaju i brzo konfekcioniranje...

Izrada forme jeste jednostavnja od forme za duboku štampu, ali je daleko skuplja od izrade forme za ofset štampu...

 

Znači nije za igru, probu i testiranje...

 

Ambalaža, veliki tiraži, rolna u rolnu (pretežno)...

Link to post
Share on other sites

Odlicna dopuna MrBig.

 

Jos bih samo dodao da je jedan od razloga sto se flekso stampa radi u velikim tirazima vreme pripreme. Naime flekso masine su najcesce sesto ili osmobojke, naravno ima i sa manje ili vise boja, ali ovo je najcesca varijanta iz razloga sto neupojne podloge kao sto je npr. aluminijumska folija za stampu poklopaca iziskuje prvi prolaz bele boje kao podloge nakon koje dolaze ostale plus lakir verk na kraju. Jos jedna znacajna razlika je sto se kod fleksa za razliku od offseta tesko postize nijansa boje upotrebom CMYK-a, te se iz tog razloga vecina spot boja stampa kao poseban prolaz. E sad, kad imate ovo na umu i cinjenicu da recimo za pripremu masine i osmobojnu stampu treba otprilike sat vremena, dolazimo do logicnog zakljucka da se mali tirazi ne isplate.

Brzine stampe na flekso masinama su izmedju 50 i 350 m/min.

Link to post
Share on other sites
Note* za DTP-ovce: film se pušta u negativu sa emulsion up i uglovi su Y=82,5; M=67,5; C=7,5; K=37,5; spot boje=45). Kod flexa se radi i tzv. “distorzija” odnosno skraćenje klišea, ako nekom treba ova tabela nek` viče.

 

Samo da napomenem da se film ovako pušta u slučaju direktne flekso štampe. Kod indirektne (koja je doduše mnogo ređa) ide negativ koji se ne čita.

 

Dodatni info oko uglova rastera - svi oni imaju pomeraj od po 7,5 stepeni u odnosu na standardne uglove za ofset iz sledećeg razloga: položaja grida na raster valjku.

 

Tabelu za računanje skraćenja fotopolimer klišea možete naći u pdf fajlu koji je okačen u sticky temi DTP tutorijali, kao i još mnogo toga o samim fotopolimer pločama.

 

edit: Nylosolv užasno smrdi :) ali kažu da nije štetan po zdravlje (osim naravno ako se ne udiše namenski ili ne pije). Jedine nuspojave su grebanje u grlu, kašalj i štipanje u nosu, ali čovek se navikne posle mesec dana. Bar sam se ja navikao toliko da sam radio bez maske. Jedino što se užasno teško spira sa ruku, pa je preporučljivo nositi gumene rukavice. Solvit je već elegantnije rešenje, sa svojim prefinjenim mirisom dizela :) Tetrahlor je otrovan, i treba ga izbegavati, ili koristiti opsežne mere zaštite. A idealno rešenje je mašina na vodu.

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Pošto se stalno u ovom forumu spominje CTP,termalno i ostalo osvetljavanje ploča ali samo u ofsetu. Da li možda neko može da pomogne sa informacijama u vezi flexo polimera i načina razvijanja odnosno osvetljavanja?

Jedna tema za razmišljanje.

 

Ako čitaš engleski, evo ti jedan deo knjige o flekso pločama (oko 400 Kb)...

 

http://s5.quicksharing.com/v/6536183/Flekso_ploce.pdf.html

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
Pošto se stalno u ovom forumu spominje CTP,termalno i ostalo osvetljavanje ploča ali samo u ofsetu. Da li možda neko može da pomogne sa informacijama u vezi flexo polimera i načina razvijanja odnosno osvetljavanja?

Jedna tema za razmišljanje.

 

 

branei,

što te interesira u vezi polimera koji se digitalno osvjetljavaju? Osvjetljavaju se termalnom CTP-u a obrađujemo ih u otapalu-solventu kao i svaki drugi polimer. Ne koristimo sustav za ispiranje sa vodom jer nije dovoljno kvalitetan. Proizvođač je samo jedan i to nije dobro za biznis.

Polimer na sebi ima karbonski sloj koji se "prži" laserom, to je umjesto filma. Nakon osvjetljavanja polimer se obrađuje kao i konvencionalni polimer. Iskustva sa termalnom tehnologijom su izvanredna, odličan hardver, imamo odličan i kompetentan servis a kvalitet znaju naši kupci. Naši kupci su vrlo zahtjevni, izvoze u EU i sa njima imamo čvrste ugovore. Sa opremom koja nije pouzdana teško bi igrali takve igre .

Ludi bliski Esku pričaju gluposti o termalnoj tehnologiji. Prava je istina da Creo a sada Kodak otima udio u tržištu a oni to teško prihvaćaju.

Osvjetljavamo klišeje od 48 - 60 lin /cm. Tu ima svakakvih problema. Zapamti ovo, tko ne poznaje tehnologiju tiska teško može napraviti kvalitetan klišej. veliki broj parametara iz tiska treba prenijeti na Ctp. Oni koji to neznaju, rade napamet. Flexo ima veliki broj varijabli a to su različiti polimeri, tiskovne podloge (papir, Al, polietilen, polipropilen, poliester itd.) boja, podešavanje pritiska. A prirast - dot gain to je posebna priča.

Valjda ti je dovoljno za prvi put.

pozdrav flekso svijetu

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

da li bi neko mogao da me uputi na neke sajtove o fotopolimerima za izradu stamparskih formi?

 

onaj deo knjige u pdf-u je super, ali mi treba nesto opsirnije...

 

ili zna li neko gde bih mogao da skinem ostatak te knjige u pdf-u?

 

unapred zahvalan!!!

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
Probaj ovo.

 

Pre svega da pozdravim kolege iz oblasti Flexo stampe :)

Sto se tice moje replike, prvo sto cu reci je:

Nisu isti uglovi za unutrasnju i spoljnu stampu, tako da one parametre treba uzeti sa rezervom.

Kod nas u Gornjem Milanovcu je stigla PRVA desetobojka za duboku stampu, koja ce biti predstavljena na sajmu DRUPA. Tacnije, niko je nema u sirem regionu. To je za sad... vrh vrhova.

 

Poseban pozdrav za Flexomahera, koji vidim da se malo bolje razume. Ja koristim BASF (nyloflex) ploce, mada sam probao i sa MacDermid, ali nisu se pokazale bas najbolje.

Link to post
Share on other sites
  • 10 months later...

:rolleyes: Pozdrav svima. Treba mi tabela u PDF “distorzija” odnosno skraćenje klišea. Pročitao sam tekst o flekso štampi i interesujeme da li se može za obradu fotografija koristiti u Photoshopu isti ICC profil za flekso štampu kao za ofset štampu. Molio bih da mi se jave oni koji rade pripremu za flekso štapmu, radi par savjeta. Inače 20 godina radim kompjutersku pripremu za ofset štampu.

Kontakt adresa

kolorgrafika@blic.net

 

Puno pozdrava svima iz Banja Luke

Link to post
Share on other sites
A da li mozete meni da kazete nesto o kontroli tonskih vrednosti i kvaliteta izrade štamparskih formi za flekso štampu?!

 

Znam sta se sve koristi kod ofset stampe ali za flekso ne znam..

 

pozdrav :]

 

U zavisnosti od tipa boje i aplikacije u flexo stampi postoje minorne razlike u kontroli odnosno standardizaciji vrednosti (uglavnom su denzitometrijske vrednosti vise od ofseta) poredeci sa ofset stampom. Prava razlika je u prepresu, odnosno izradi formi - prirastaj tacke je mnogo veci, a isto tako Lab vrednosti su tesko dostizne u nekim slucajevima pa tako pantone boje u CMYK-u se koriste u retkim slucajevima. Uglavnom se koriste spot (Pantone) boje.

 

Za sada postoje neke standardizacije (link za FIRST) koje u domacem delu nisu usvojene, ali kod flexa uopsteno je jako duboka materija sto se tice dizajna, prepresa, kontrole tonskih vrednosti, separacije, izrade stamparskih formi (klisea) i svega ovoga ukomponovanog sa materijalom na koji se stampa odnosno tipa proizvoda koji se stampa. Da ne pominjemo jos raster valjke,rakel nozeve,duplofan trake, tip boja, masinu za stampu, brzinu stampe i ponarocito operatera za masinom (cesto zanemareni faktor) -sve ovo skupa bi bio jedan paket gde je potrebna kontrola kvaliteta (ovde mozemo navesti jos dosta detalja koji uticu na kontrolu kvaliteta).

 

Verovatno ce neko drugi uspeti bolje da objasni detalje oko pripreme i kontrole izrade formi posto je to vec pominjano u drugim temama pa tako ne zelim da ponavljem tudje znanje - meni je bliza materija izrade gotovog proizvoda nakon pripreme filma (prepresa), ali isto tako znam da je dobro uradjena priprema (i klisei) 50% posla u flexu. (nema ljutnje ali ovo je istina)

 

Vozdra :D

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Pozdrav kolegama u Gornjem Milanovcu iz Banja Luke. U pripremi smo za nabavku 8 bojke za flekso štampu. Može li kontakt adresa (E-mail)

Pozdrav flexo svijetu i onima koji će to postati

zanima me tko to nabavlja flexo mašinu od osam boja? Što će štampati? Možda se može pomoći da se u startu ne napravi neki pogrešan korak.

pozdrav flexomaher

Link to post
Share on other sites
da li bi neko mogao da mi kaze nesto o kontroli tonskih vrednosti i kvaliteta štamparskih formi za flekso stampu?

 

i lik (http://s5.quicksharing.com/v/6536183/Flekso_ploce.pdf.html) koji je postavljen jos 16.jan 2007. ne radi :(

 

 

hvala

pozdarv

alo Smajli,

što te zapravo zanima? Tebe sigurno muči prirast rastertonskih vrijednosti na otisku a koji su u korelaciji sa klišejima. To je ozbiljna tema koja zahtijeva znanje svih procesa a to su: prepress, izrada klišeja te flexotiskarski proces. Pogledaj standard ISO 12647-6 možda ćeš tu pronaći odgovore na svoja pitanja. Jedno ti mora biti jasno, ovo je vrlo napredno i ako shvatiš da neznaš neke stvari onda ti predstoji učenje, a tek se onda se može potražiti pomoć. Ovo nije pametovanje već svakodnevno iskustvo već dugi niz godina.

Sandardi opisuju sve što je potrebno i tu imaš numeričke vrijednosti i tolerancije za sve ono što te interesira. I ne zaboravi učenje, učenje i opet ponovo učenje.

 

zdravi i veseli bili

flexomaher

Link to post
Share on other sites
:rolleyes: Pozdrav svima. Treba mi tabela u PDF “distorzija” odnosno skraćenje klišea. Pročitao sam tekst o flekso štampi i interesujeme da li se može za obradu fotografija koristiti u Photoshopu isti ICC profil za flekso štampu kao za ofset štampu. Molio bih da mi se jave oni koji rade pripremu za flekso štapmu, radi par savjeta. Inače 20 godina radim kompjutersku pripremu za ofset štampu.

Kontakt adresa

kolorgrafika@blic.net

 

Puno pozdrava svima iz Banja Luke

 

Evo me ponovno,

pogledaj ovaj site na njemu su ti razni kalkulatori a na tebi je da izabereš ono što ti treba

www.flexoexchange.com/tools/tools.html

Kako ti može pasti napamet da sa istim profilom radiš za dvije potpuno različite tehnike tiska? Boje različite, podloge, tiskovne forme - klišeji, način obojavanja i još štošta. Sve to nema veze sa ofsetom. Trebaš napraviti ICC profil za svoje uvjete rada. dobrodošao u područje color managementa iliti upravljanje bojama.

 

zdravi i veseli bili

flexomaher

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...