Markoleti Posted November 7, 2006 Report Posted November 7, 2006 Poceo sam sa modelovanjem ovog autica, i naisao na problem koji moje mozdane vijuge ne mogu da rijese :) Da ne bih objasnjavao pjeske, uplodovao sam slike, kako bih bio konkretniji. Koristim neki PDF tutorijal od 7MB, i do sada nisam imao problema jer je sve citko. Medjutim ovaj dio na koji sam sad naisao ne mogu da izvedem. Dakle na prvoj slici je isjecak iz tutorijala, na drugoj ono sto sam do sada uradio, a na trecoj ono sto dobijam kada uradim kako stoji u tutorijalu. Prvi put modelujem kola, pa ne bi bilo lose malo da mi pomognete. Dakle ja selektujem ove tackice drzim shift (dok mi je slektovan scale) i kad napravim kopije tih tacaka, one nisu "povezane" sa ostatkom mesha (treca slika). Inace BOX modeling je u pitanju. Prva slika ~100KB Druga slika ~120KB Treca slika ~50KB Wire ~180KB
blahgoye Posted November 7, 2006 Report Posted November 7, 2006 Probaj da umesto verteksa povlacis EDGE (ivice). Izaberi ivice krila pa onda SHIFT + SCALE.
[vlada] Posted November 7, 2006 Report Posted November 7, 2006 To ti je odlican tutorial. Kao sto ti je rekao Blah predji na Edge pa onda to radi. Lepo ti je objasnjeno u tutorialu. Te ivice treba da budu povezane sa ostatkom kola kad ih vuces, jer sa drzanjem shiht-a ti kopiras te ivice, a pomocu scale ih smanjujes da bi lakse dobio oblik koji ti odgovara (manji od predhodnog oblika ivica) tako da dobijes skoro gotovu ivicu. Tek onda pomocu vortexa rasporedjujes polozaj ivice u prostoru, da bi dobio lep i pravilan luk iznad tocka.
Markoleti Posted November 7, 2006 Author Report Posted November 7, 2006 Ok momci, to je to. Eto umoran sam bio sinoc, pa sam samo letimicno citao:) Nastavljam rad, pa cu postovati uskoro.
Markoleti Posted November 9, 2006 Author Report Posted November 9, 2006 Evo jos malo odradjenog tutoriala, da ne mislite da sam batalio :) Sta mislite, za prvi put. Imate li kakvih predloga. Npr kako da izbjegnem ove grube rezove izmedju djelova koje sam detachovao i/ili ovih koji su ustvari mirror.
blahgoye Posted November 9, 2006 Report Posted November 9, 2006 Sto se tice MIRROR efekta umesto njega koristi alat SYMMETRY, izgubices tu jaku ivicu po sredini. Umesto MASH SMOOTH probaj TURBO SMOOTH (Iterations -2- ; Smoothing groups -ON-). Moras biti jos precizniji u izvodjenju. Ne znam kako radis, sa EDIT MESH ili EDITABLE POLY? Ako radis sa POLY uzmi ivice (EDGE) na kojima ti treba jaci prelaz i primeni -Chamfer- (meni Edit Edges). I daj nam screenshot sa low poly izgledom bez smooth efekta. Samo napred! :D
Guest C-H-O-T-Y Posted November 11, 2006 Report Posted November 11, 2006 A gde si pronasao ovaj tutorijal? Kazu svi da je odlican,pa zato pitam. Pozz
stane37 Posted November 14, 2006 Report Posted November 14, 2006 obrisi samo sve poligone sa sredine modela ako ih ima, one mogu da zaj*bavaju ponekad
Markoleti Posted November 14, 2006 Author Report Posted November 14, 2006 (edited) Uzak sam u zadnje sa vremenom, pa evo ugrabih da se javim. Nisam nista jos doradjivao, ali evo saljem kako izgleda "cisti wire" model. @C-H-O-T-Y zaista ne znam. Samo se sjecam da je link bio na cg forumu. Ime fajla je boxmodeling_a_car.pdf pa ako ga ne mozes naci, mogu ti ga ja poslati isparcanog po megabajt, dva... na e-mail ili da ga okacim na server. 7MB je ukupno. Update: Zaboravio sam ostavit link do: Edited November 19, 2006 by Markoleti
vegass Posted November 15, 2006 Report Posted November 15, 2006 http://www.cg-cars.com/forum/showthread.php?t=15 odavde mozete skinuti tutorijal Markoleti daj low poly wire da ispravimo te greske na braniku...i jos ponegdje ;)
Recommended Posts