Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pozdrav svima, ovo je moj prvi ozbiljan model i ujedno prvi koji ovde postavljam. Bavim se modelovanjem skoro 3 meseca. Hteo sam da ga zavrsim (odradim i materijale), ali zadnjih dve nedelje nisam nista radeo posto sam cekao novi komp, a kako se kupovina oduzila, odlucio sam da ga ipak postavim ovakav kakav je sada, a kasnije da postavim jos slika. Inace, dizajn nije moji, vec je uzet sa vise slika friziranih eclipse automobila pa je sve to spojeno u jedan auto. Voleo bi da cujem vase mislenje.

eclipse2dq4.jpg

eclipsebx2.jpg

Posted

Sa obzirom da radis svega 3 meseca, ovaj model je super-odlican. Primecuje se nesto gresaka, koje mozes lako ispraviti (mislim na ispupcenja i neravnine na modelu). Samo modelu dodaj neki extra reflektujuci materijal i trazi neravnine. Pored toga, model ti je odlichan. Bas bih voleo da ga vidim sa materijalima.

Posted

za tri meseca ovo je za svaku pohvalu. Sto se tice neravnina kao sto je vec pomenuto vidi se na drugoj slici na zadnjem delu, ali svakako je odlican sobzirom na 3 meseca modelovanja i sad auto odmah.

Svaka cast! Samo napred!! ;)

Posted

To zadnje sam pokusavao da ispravim ali sam samo izgubio zivce, nisam uspeo da skontam zasto nece da se ispravi. Mozda sam samo bio umoran :) Necu odustati, naravno, a ostale neravnine cu potraziti, hvala na lepim odgovorima koji veoma dizu moral.

Posted

samo ti postavi neki render sa materijalima, pa ce biti vise komentara, ali naravno kad popravis ovo sto se tice modelovanja, jer ti je to u ovom trenutku prioritet.

pozdrav!

• 2 months later...
Posted

Jao, poludecu vise, modeling sam savladao ali mi rendering nikako ne ide od ruke. Vec nekoliko dana pokusavam da napravim fotorealisticnu boju za auto i tamno plava stakla ali nikako da uspem. U scenu sam stavio HDRI kao envorement, prosta scena, obican polukruzvi valjak, boja auta je Raytrace sa falloff za diffuse i reflaction obe podesene na frasnell sa spekular level na 120 i glossines na 60. Light je deffult koji se koristi za modeling, kada stavim skylight ispadne jos gode, ispadne boja mnogo bleda. Ima li nekog ko bi mogo da mi kaze tacno kako da namestim parametre za materijal "car paint" i staklo na prozorima, sta tacno da uradim sa envorement i rendering opcijama pa da dobijem fotorealistican model automobila. U oblasti renderinga sam totalni amater pa bi bio zahvalan ako ima nekog ko bi mogo da mi objasni ceo postupak od a do sh kako to odraditi. Inace kao rendering metodu koristim "Default Scanline Renderer" i program je naravno 3D Max.

proba6rx.jpg

Posted

Ma kod njih mi je problem sto neznam da ih instaliram, uvek kada sam pokusao, imao sam problwem sa licencom. Zato sam trazio ovo. A i neznam dali ima razlike u materijalima, nebi da zurim sa ucenjem, mislio sam da krenem mod najprostijeg renderinga pa kada to savladam da pocnem sa proucavanjem drugih metoda renderinga.

• 2 weeks later...
Posted

Evo nove slike, probao sam sa v-ray-em. Maretijale sam skinuo sa neta (car shaders whit v-ray) ali mi je trebalo 2 sata i 30 minuta da renderujem ovu sliku (3500+ procesor, 1GB rama, ati radeon 9800 pro 128mb), ma ni je malo cudno da toliko radi, pretpostavljam da moze za krace vreme da se dobiju isti rezultati (na starom je za 5 sati rendera odradio jedan deo koji je novi komp odradeo za 15 min tako da pretpostavljam da bi mi na starom trebalo oko 2 dana da izrenderuje celu sliku :). Isto tako mi se cini da opet nije dovoljno fotorealisticno (ne obracajte paznju na neravnine i propustene delove gde nisam stavio materijal, to cu ispraviti do finalnog rendera, ima tu i vinyl da se stavi i jos neke sare), sta mi predlazete da odradim kako bi skratio vreme rendera i poboljsao kvalitet slike. Sta mi preporucujete oko osvetljenja da odradim, mislim da to fali ovoj sceni. Dobro bi mi doso i neki savet u vezi ovog miodela.

mojrenderkvalitetnijich9.jpg

P.S. Boja je izgledala crveno kada sam je pravio ali je izgleda zbog osvetljenja postala roze, moracu da uzmem tamniju nijansu.

• 3 weeks later...
Posted

Evo ga, najzad sam zavrsio svoj prvi ozbiljniji rad, radjen je u 3D Studio Max-u 8, koriscen je PhotoShop CS2 za texture, a za renderovanje je koriscen V-ray verzija 1.5 plug-in. Trebalo mi je oko 60 sati da ga odradim, najvise vremena mi je oduzelo podesavanje osvetljenja i pravljenje materijala posto to nisam ranije radeo sa v-rayem, tako da sam to u hodu morao da ucim. Sa jos malo truda mogo je da bude i vise fotorealistican ali sam odlucio da krenem sa drugim modelom, a ovaj mozda poboljsam kada budem imao vece znanje.

eclipse2dq4ld6.th.jpg eclipsebx2nw1.th.jpg

eclipsefront800x600matngk4.th.jpg eclipsefronttop800x600mwn7.th.jpg eclipsefronttop2800x600qt3.th.jpg eclipsesidecloser800x60ad7.th.jpg eclipseside800x600matnehv1.th.jpg eclipseback800x600matneec4.th.jpg

Voleo bi da sada cujem vase misljenje. Sada definitivno ima nasta da se daju komentari, kako pozitivni tako i negativni. Samo pucajte, hrabro cu podneti vase kritike :)

Posted

Fino izgleda render i ono sto je najvaznije - zavrsio si ga (nisi lencuga kao ja :)).

Sto se tice samog modela cini mi se kao da ti je mreza na nekim mestima malo izguzvana, ali za prva gotova kola, rad je sasvim ok.

poz