Jump to content

Sta se gradi po gradu...

iguana

Recommended Posts

to je do skoro bila ista ekipa pa ne znam sto bi te cudilo da izgleda slicno/isto.

Milojkovic je zavrsio arh u Makedoniji i kako je to njegov projekat, pre je skopljanska nego niska skola :)...

ps.

ja ne zameram slicnost izmedju projekata istog autora...to mi je za pohvalu...

• Replies 130
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nisam bila tu prosle nedelje pa evo da se i ja oglasim s obzirom da dolazim sa niskog fakulteta. Kada si na fakultetu normalno je da profesori/asistenti tebe usmeravaju na nacin ili stil koji je njima blizak, ali na tebi je da kroz vreme izgradis sopstveni identitet ako zelis. Ja ne vidim nista lose u tom niskom stilu tako da ce svaki rad niskog studenta biti vrlo pristojan stilski ako nista drugo. Ako on dalje zeli da se nadogradjuje i stavi licni pecat super ako ne niko ne moze reci da je to neestetski i besmisleno. U svakom slucaju ako tokom studija doneses rad koji ne pripada njihovom stilu niko ti nece reci sto si to doneo i tome slicno. Bices prihvacen najnormalnije s tim da je logicno da ce ono sto je njima bliskije odnosno njihovom ukusu se mozda po oceni bolje kotirati u odnosu na neke druge stilove. Na tebi je da istrajes u svojoj zamisli odnosno da izgradis sopsveni stil.

Stil Garage grupe pa i celog niskog fakulteta ponajvise proizilazi iz poprilicno promisljenog projektovanja u smislu funkcije, lokacije i ostalih uticaja na terenu kao i zahteva investitora. Nije puko oblikovanje i akcenat na formi. A i ove teme gde se prikazuju samo fotografija odnosno 3d nekog objekta su vrlo povrsne i neprofesionalne jer je forma samo jedan mali deo onoga sto spada pod arhitekturu ali izgleda da se to zaboravilo. Arhitekta nije 3d vizuelizator samo on je mnogo vise od toga i mnogo vise stvari podrazumeva dobar projekta od neke zanimljive forme.

U mojoj prvoj poruci je link na kome mogu da se vide osnove, fasade, renderi i fotografije.

To da im projekti liče jedni na druge je bila konstatacija, ne kritika.

Meni se lično projekat dopada, upravo zbog odličnih osnova, ali ne komentarišem jer nema baš puno raspoloženih ljudi da kažu šta im se sviđa a šta ne. Ne sviđa mi se nešto posebno fasada, ali to je ionako obično uslovljeno budžetom i željama investitora, pa neću da se zadržavam na tome.

Ja sam shvatila da je kritika, pogotovu da mozes prepoznati rad bilo kog ko je zavrsio arh. na niskoj arhitekturi ali dobro, izini ako sam te pogresno shvatila :).

Ovaj njihov projekat kao i vecina odise jednostavnoscu, jasnim i svedenim linijama. Ja bih malo eksprimantisala da sam na njihovom mestu jer mislim da jesu u mogucnosti da izguraju neke svoje ideje. Ali s obzirom da im poznajem temperament i karakter donekle mislim da je ovo sto vidimo u potpunosti u skladu sa tim :).

Svidja mi se sto su objekat uklopili sa okolinom i sto ne strci iako stilski ne pripada tim okolnim objektima.

• 7 months later...