MaRRA Posted January 19, 2007 Report Share Posted January 19, 2007 Slikano prije mjesec dana, u Milesevskoj ulici, u Beogradu. Prolazim svakog dana tuda, i objekat mi se svidja, ima dobre detalje, i mase. Ali nikako se ne uklapa u okolinu - koju mozda ovdje ne mozete bas da vidite jasno, ali u pitanju su soliteri sa fasadom od crvene opeke. Pitam se sta ce biti funkcija. Vjerovatno ce prodavati neku tehniku ? udaljeno je manje od metar od stanova na prvim spratovima i izgleda kao spejs shatl koji se prizemljio niotkuda.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
volim_zeleno Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Meni se svidja... Pa nisu valjda trebali da stave josh jedan soliter????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aburub Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 udaljeno je manje od metar od stanova na prvim spratovima i izgleda kao spejs shatl koji se prizemljio niotkuda.. nisam videla objekat ali ako je ovo tacno onda mu tu svakako nije mesto izgleda da ni urbanisti ni arhitekti ni zakoni ne mogu odoleti novcu ....koja je to rupa u zakonu koja dozvoljava ovakvu gradnju ... uvek ce biti onih koji se drze propisa i onih koji ce platiti da se propisi krse steta sto arhitekta dokazuje svoje umece na pogresnom mestu Link to comment Share on other sites More sharing options...
superchick Posted February 3, 2007 Report Share Posted February 3, 2007 Ova zgrada je prst u oko kako arhitektama tako i laiku. Imam subjektivno misljenje jer je u pitanju moj neposredan komsiluk. Za one koji ne znaju to je objekat izmedju dva crvena solitera na Crvenom Krstu (Kuca Piva se nalazi neposredno u jednom od njih). Pre toga na istom mestu se nalazilo mikro parce zelene povrsine (jedan kesten i par borica).Obzirom da je Vracar jedna od opstina sa minimumom drvoreda i zelenih povrsina o ukidanju ovakvih stvari treba dobro razmisliti.O vizuelnom dojmu da ne govorim (otvoren prostor koji iako je vazduh u pitanju zauzima izvesni gabarit i dopunjuje scenografiju, puno-prazno itd.) Radi se o ilegalnoj gradnji sa papirom.Potplaceno,zbrzano u opstini.Pocelo da se gradi pre dozvole,a onda je vec bilo kasno. Potkopavanjem su poceli da ugrozavaju i temelje zgrade br. 42 (Kuca Piva) sto se moze zakljuciti po popucalim stubovima. Sto se tice gabarita i arhitekture projekat je (kao i vecina u Srbiji) radjen bez osvrta na kontekst u kom ce se nalaziti dugi broj godina.Cini mi se da ime projektanta nije ni bilo istaknuto na tabli,ali moza gresim u svakom slucaju nisam zapamtila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan/Jelena Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 "my place" nije sam, tu su i naocare (arhitektura u srbiji je cudo) :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 Obzirom da je Vracar jedna od opstina sa minimumom drvoreda i zelenih povrsina o ukidanju ovakvih stvari treba dobro razmisliti. Vracar je, inace, opstina sa najmanje zelenih povrsina po glavi stanovnika U EVROPI. A to sto se tamo betonom plombiraju i najmanji zeleni parcici, to sa strane kriminogenih spodoba u vidu investitora i naravno korumpirane ekipe iz opstine (btw. Demokratska stranka) mogu da razumem, ali Vracarce ne mogu kada tako nesto dopustaju i nemo posmatraju. Ugledajte se na Peti park! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted March 16, 2007 Report Share Posted March 16, 2007 @ilke80/81 naocare nisam video, a myplace mi je tek sad jako slab, nakon samo par meseci faksa... totalno mi drugacije izgleda.... Poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan/Jelena Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 bukinjo, sto se tice naocara pogledaj ogradu kuce,a "my place" meni uopste ne izgleda lose.po mom skromnom misljenju mislim da je jedna od boljih realizacija u poslednje vreme bar sto se tice nisa.u toku studiranja ces cesto cuti od svojih profesora "jedinstvo izraza" a u ovom primeru mislim da je bas to i postignuto.skladan odnos masa,pokrenutost,prozimanje i dopunjavanje eksterijera i enterijera,bez suvisnih detalja koji bi bili sami sebi svrha...stavi par slicica voleo bih da vidim sta se tebi svidja pa da pricamo malo o tome :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted March 20, 2007 Report Share Posted March 20, 2007 pa stavio sam , kafic spik izi nesto u skorije vreme, mada je to enterijer..... na myplace-u mi smeta onaj beli deo zgrade, koji se kao lomi, kako se krece po zgradi, a prelom mi je totalno ljigav, jer nit je ravno nit je prelom. Lici mi vise na gresku, ugao je skoro neprimetan. To mi smeta od pocetka. Onda, nocu jos izgleda fino....danju mi je to malo bledo. Nekako su mi prozori po zgradi losi, ne znam sta, ali raaspored, nekako su mi kao cackalice, ne znam da ga definisem, ali moglo je to da bude malo cvrstija forma, nekako nedefinisano, mada je to mozda samo do mene :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan/Jelena Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 mislim da je to samo do tebe :D mogu da se slozim s tobom oko tog preloma.sto se tice prozora i rasporeda istih ... meni ne smetaju.ako sam te dobro razumeo ti ne bi akcentovao prozore na zid zavesi.ma moze i bez njih, a kad sam prvi put video hotel prolazeci sa curom (to je ono 81) meni su te forme "talasa" bile suvisne a jako mi se dopalo staklo koje uokviruje prednji korpus a mojoj curi se nije dopao deo sa liftom kao treca najvislja masa (misli da ih ima mnogo).u svakom slucaju mislim da hotel nije savrsen ali je opet za (ne)prilike u nisu korak napred. naravno moram da pomenem i kapelu na bubnju, cube kucu...mislim da znas o cemu pricam :rolleyes: pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 hehe, znam o cemu pricas :) koliko shvatam studiras u Nisu? koja godina? mogu da se slozim sa tvojom curom, nekako imam utisak da su hteli da idu na minimalizam, ali im nije uspelo, pokusali su da isteraju te neke kubne forme, ali im se malo razvuklo :) pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan/Jelena Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Da studiramo u Nis,apsolventi smo,lepsa polovina radi diplomski a ja ucim statiku i organizaciju gradjenja i provodim dragoceno vreme uz racunar i forume, umesto da sednem i zagrejem stolicu. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
Allkey Posted April 4, 2007 Report Share Posted April 4, 2007 Jao, da mi je sada 12x zoom... No, uskoro ću kupiti pa ćete dobiti fotke ovoga što se nedavno uradilo u predelu bežanijskih blokova (nbg). Ali zaista mnogo grade. Gradilišta su na sve strane... Iritira me raspoređenost građevina. Odvratna je. Pretrpavaju i bacaju bez ikakvog redosleda... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 U Bloku 64 niče nekakav socrealisticki spomenik traktoru i petoljetki :lol: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted April 16, 2007 Report Share Posted April 16, 2007 ma ni ove 'kuce' plave fasade iza ovog nisu nista bolje ali ovo ce jos da zavrsi u aluminijumu skroz :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolamatic Posted August 23, 2007 Report Share Posted August 23, 2007 evo linka za projekte u Beogradu www.beobuild.net Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaRRA Posted August 24, 2007 Report Share Posted August 24, 2007 U Bloku 64 niče nekakav socrealisticki spomenik traktoru i petoljetki :lol: hej, meni se ovaj svidja (jedan od retkih), sad je ponarandzastio i dominira, sagledljiv je duz j.gagarina... kao reper. za razliku od novoizgradjenih kucica u okolini, u njega je ulozeno malo kreativne energije i cini mi se sasvim ok. pitanje imam za ono cudeso na kraju bloka 19a, kako ce na kraju da izgleda i za metalnu ogradu koju su stavili oko zgrade ali i PREKO TROTOARA (na sred) kod onog ugaonog staklenog objekta par stanica posle buvljaka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
momird Posted August 27, 2007 Report Share Posted August 27, 2007 u bloku 19a se gradi "park apartmani"Vise mozes naci na sajtu www.gtcparkapartmani.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ristos Posted October 22, 2007 Report Share Posted October 22, 2007 Link do azurne grupe ljudi sa istim interesovanjem. http://www.skyscrapercity.com/showthread.p...214&page=66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Ova divota ce se graditi preko puta savezne skupstine. :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Koja je bese savezna skupstina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xia Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Čekaj, sitna je slika pa ne vidim, je l to lokacija 'Tri lista duvana'? Zar nije Podrecca dobio da gradi tamo hotel? :unsure: Link to comment Share on other sites More sharing options...
_T.A.R.G.A.T_ Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 jeste lokacija 'tri lista duvana' i odustalo se od hotela. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoranijus Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 otprilike isti oblik kao ona Kekoviceva prekoputa faksa, koliko mi se cini... Link to comment Share on other sites More sharing options...
volim_zeleno Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Meni se jako svidja stambeno-poslovni objekat u Takovskoj 37 ( mislim da je taj broj )..... Bash onako, stabilan objekat, savrsheno izdeljen, simerichan ...... moracu da fotografishem ovih dana...... a bash me zanima ko je projektovao...... jednostavno a perfektno. maximalno jednostavno i maximalno perfektno. sad je pri kraju izgradnje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts