iguana Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 Mislim da je jedan od nachina da se ovaj forum malo aktivira, a da se ta aktivnost ne svodi samo na medjusobno pljuvanje i pitanja oko faksa, odnosno svadju oko faksa, je da postoji neki topik u kome bi se pratila arhitektonska aktivnost u gradu, ali ne samo velikih objekata na nbg-u poput onih oko Arene ili duz Bulevara Mihajla Pupina, nego i onih drugih koji su daleko od ociju vecine. Ne mora da bude cak ni ogranicheno samo na Bg. Ja lichno bih voleo da se vidim sta se radi po Nishu, Novom Sadu itd... Evo ja kachim prvu sliku, a nadam se da ce uskoro i drugi. Nadam se da ce ovo zazivetu U pitanju je stambeni objekat, sa veoma chudnom fasadom koja podseca ne neki art nuvo, secesija objekat sa ovom primenom gvozdja u obliku loze i ograde na terasama. Objekat nije na nekoj lokaciji, u pitanju je kraj ulice Sime Milosevica na Vracaru, a ovo mi je jedina slika koja nije ispala mutna. btw ko prvi pochne da hejtuje na ovom topiku - celava mu keva. :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 pozdravljam akciju. ne znam na kakve zgrade ciljate, uspele/neuspele ? ja sam kopao na netu pa sam nasao ovo iz Nisa, sazidano u zadnjih godinu dana. Sve tri zgrade u centru grada, 2 na Nisavskom keju, obe hoteli, a treca stambena zgrada blizu moje kuce. Aleksandrija, stambena zgrada http://aycu34.webshots.com/image/6513/2002...76732358_rs.jpg Hotel Myplace koji dosta bolje izgleda nocu http://aycu08.webshots.com/image/6287/2001...73948107_rs.jpg Hotel Niski cvet (boze kakvo ime!) http://aycu30.webshots.com/image/6869/2001...86023759_rs.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikolaus Posted October 23, 2006 Report Share Posted October 23, 2006 prilicno puno informacija o tome sta se gradi po gradu na http://www.skyscrapercity.com/showthread.p...0...pozdravljam celu ideju! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lisa Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Hvala, Nikolaus! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candy Guru Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Ove u Nishu su tipichan primer onog shto ja zovem "kako prosechan srpski arhitekta zamishlja modernu arhitekturu". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esdy_11192 Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Ove u Nishu su tipichan primer onog shto ja zovem "kako prosechan srpski arhitekta zamishlja modernu arhitekturu". Obrazlozi... :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 ^ sta ima da se obrazlaze, vecina srpskih arhitekata vec 20 godina ne moze da se mrdne od postmoderne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Candy Guru Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Shto vishe "ogledala" imash na fasadi, to si moderniji i nishta drugo nije ti bitno. Ovakvih objekata ima kao shodera. Dok nisam prochitao prateci tekst uz slike, bio sam ubedjen da je u pitanju jedna ista zgrada iz 3 ugla uslikana. Ako me ne bude mrzelo, isfotkacu sutra nekoliko takvih plavo-belih primera po NS-u i okachiti ih ovde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Esdy_11192 Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 Shto vishe "ogledala" imash na fasadi, to si moderniji i nishta drugo nije ti bitno. Ovakvih objekata ima kao shodera. Dok nisam prochitao prateci tekst uz slike, bio sam ubedjen da je u pitanju jedna ista zgrada iz 3 ugla uslikana. Ako me ne bude mrzelo, isfotkacu sutra nekoliko takvih plavo-belih primera po NS-u i okachiti ih ovde. Ok, hvala na pojasnjenju ... @Spotter, ja sam laik tj. gledam sa strane kao posmatrac... Nemam dodirne tacke sa arhitekturom osim ovog forum i citanja o nekim svetskim arhitektama i gradjevinaama [literature]... Ocigledno je lik upucen pa sam zeleo objasnjenje.. Razumes ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted October 25, 2006 Report Share Posted October 25, 2006 aj neka neko ubaci slike ljudi, aktivirajte se malo. Poz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted November 8, 2006 Report Share Posted November 8, 2006 aj posto je ovo zamrlo, da malo ozivim temu ili barem pokusam. Dok sam se vracao sa faksa kuci slikao sam ove nove zgrade, ne znam koliko se dugo vec grade ali se radi na zavrsnim radovima ! Fotke nisu neke jer sam imao samo mob pri ruci ! sve zgrade su u ulici prote mateje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted November 9, 2006 Report Share Posted November 9, 2006 Jel se zna ko je to projektovao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 pravo da ti kazem ne znam. Pogledacu kad se vracam sa faksa. Ovaj prvi "kompleks" mi je bas slab, pogotovu prva zgrada sa ovom formom oko prozora, od koje mi je vise muka, jer je previse eksploatisana na ocigledno isti nacin. Jedino mi je fina ova sa oblogom od opeke, kao neke ploce.... i ona zadnja, mada nista novo. Zasto ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted November 10, 2006 Report Share Posted November 10, 2006 Ja sam mislio da je to sve u sklopu jedne zgrade, i moram da priznam da mi se bas svidja. Doduse, prvi put sam je ozbiljno sagledao tek sa 3-4 sprata studentske poliklinike, gde se vidi ceo taj duzi front. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kovja.nick Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Merkator centar, Novi Sad Ugao Bulevara Cara Lazara i Bulevara oslobodjenja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spotter Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 aj posto je ovo zamrlo, da malo ozivim temu ili barem pokusam. Dok sam se vracao sa faksa kuci slikao sam ove nove zgrade, ne znam koliko se dugo vec grade ali se radi na zavrsnim radovima ! sve zgrade su u ulici prote mateje... Projektovao Aca Djokic. Ne znam dal se vama svidja, ja ne mogu da shvatim zasto ljudi u ovoj meri razbijaju fasadne ravni bez funkcionalnog pokrica, kako bi "dobili" na estetici.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Ma meni se generalno svidja ta fasada jer stvarno deluje kao osvezenje tom kraju, e sad dal je jeftino, logicno ili ne, jos nisam kompetentan da sudim. Mislim da najbolje izgleda kad se gleda sa poliklinike, vidi se taj ceo front, nazalost sa ulice nikad nece izgledati tako dobro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukinjo Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 meni je sve to nekako prenatrpano, ili gresim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pailhead Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 Ako budem isao na polikliniku uskoro (a ici cu na kontrolu) ponecu fotoaparat i slikati to o cemu pricam, mislim da ipak tako bolje izgleda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ji 4Tze Posted November 16, 2006 Report Share Posted November 16, 2006 zarad preglednosti, slike shire od prostora posta na dzOrange2 skinu i vece od npr. 50-100kb ostavite kao linkove ili thumbnailove (c/p drugi link na imageshack) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivet Posted December 7, 2006 Report Share Posted December 7, 2006 ovako se gradi u podgorici... na žalost nisam uspjela da nađem fotografije ostalih arhitektonskih čuda... "otišle" su sa mojim prethodnim hardom :unsure: al uskoro opet idem u posjetu tom gradu pa ću vam donijeti najveće hitove decenije...vijeka! do tada proučite primjer mosta koji je tako isprojektovan da je jedan kulturno istorijski objekat ostao bez krova (tursko kupatilo - krov je bio najzanimljiviji dio objekta). toliko o zaštiti spomenika! p.s. inače je i sam most loše urađen al to fotografija ne može da dočara... ipak se treba prošetati po njemu al možete da živite i bez tog saznanja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
miloshz Posted December 9, 2006 Report Share Posted December 9, 2006 sve je lepo recheno... nego... imam i ja nesto da dodam... drage arhitekte, chemu taj fetish prema jebenim stepenicama, chak i tammo gde nisu potrebne!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
underwater Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 sve je lepo recheno... nego... imam i ja nesto da dodam... drage arhitekte, chemu taj fetish prema jebenim stepenicama, chak i tammo gde nisu potrebne!? kao npr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magrit Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 Slikano prije mjesec dana, u Milesevskoj ulici, u Beogradu. Prolazim svakog dana tuda, i objekat mi se svidja, ima dobre detalje, i mase. Ali nikako se ne uklapa u okolinu - koju mozda ovdje ne mozete bas da vidite jasno, ali u pitanju su soliteri sa fasadom od crvene opeke. Pitam se sta ce biti funkcija. Vjerovatno ce prodavati neku tehniku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
braknur Posted January 2, 2007 Report Share Posted January 2, 2007 sve je lepo recheno... nego... imam i ja nesto da dodam... drage arhitekte, chemu taj fetish prema jebenim stepenicama, chak i tammo gde nisu potrebne!? Zato sto nisu radijatori iako su i oni mnogo jaki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts