Stevcha Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Planiramo da za svoje potrebe kupimo ctp, odlucili smo se za kodak magnus ili creo lotem B2 formata. Zanima me Vase misljenje ovih masina i ako ima neko direktno iskustvo sa njima, takodje me interesuje necije iskustvo sa termalnim processless plocama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zknjiga Posted April 5, 2013 Report Share Posted April 5, 2013 Planiramo da za svoje potrebe kupimo ctp, odlucili smo se za kodak magnus ili creo lotem B2 formata. Zanima me Vase misljenje ovih masina i ako ima neko direktno iskustvo sa njima, takodje me interesuje necije iskustvo sa termalnim processless plocama. Ja sam skoro kupio CREO LOTEM B2, sve sto te intersuje pisi mi na privatnu poruku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stevcha Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 Ima li koga sa iskustvom processles ploca? konkretno me interesuje kako su se pokazale u radu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gervasius Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 U stampariji koristimo fuji processles ploce vec 3-4 godine. U pocetku je bilo malo poteskoca sa navikavanjem ofset masinista, ali u sustini sve dobro funkcionise, postizemo odlican kvalitet stampe. Jedina mana je sto se na osvetljenim plocama slika slabo vidi pa je tesko da se ploce vizuleno kontrolisu pre ubacivanja ploce u masinu, ali velika je prednost sto se ne koristi razvijacica. Preporucio bih svakako... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stevcha Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Hvala na odgovoru! Malo sam dosadan ali pitao bih jos nesto. Da li si mozda imao dodir sa plocom kodak sonora xp, kazu da je dosta brza od prethodnog modela koji je bio veoma spor pri osvetljavanju. Na nekim forumima sam citao da je tiraz koji moze da izdrzi preko 100000 ali iskustva kazu da je jedva moguce dobiti nekih 40000+, i kako su se pokazale tokom reprint-a odnosno konzerviranja. Koji osvetljivac koristite ako nije tajna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gervasius Posted February 2, 2014 Report Share Posted February 2, 2014 Ne, samo smo radili sa ovim plocama. CTP je Fuji luxel T-6300. Za tiraz nisam siguran, ne radimo cesto tako velike tiraze mada ako se dobro secam, jednom smo imali stampu oko 100.000 i bilo je sve ok. Ploce ne cuvamo. Desilo se da je nesto trebalo da ponovim sutradan, i tu nije bilo problema. Za duze cuvanje ne verujem da bi uspelo, a za konzerviranje ne znam. Sistem prilicno stabilno radi, samo smo 3 puta radili kalibraciju i to zato sto je fuji dva puta nesto menjao kod ploca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirsadtok Posted April 21, 2014 Report Share Posted April 21, 2014 Prodajem CTP Presstek Dimension 400 u kompletu sa razvijačicom i RIP-om. Ako ima zainteresovanih neka mi se jave na tel 00387 61 738 012 ili email tomahavk@yahoo.com. CTP se nalazi u Bosni. Cijena je 7000 eura Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzmigi Posted June 19, 2014 Report Share Posted June 19, 2014 Dobar dan svima, da li neko moze da mi kaze nesto vise o CTS sistemima za sito stampu ili da mi da neki link ili literaturu. Unapred hvala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts