Master Joda Posted October 15, 2008 Report Posted October 15, 2008 @nevidljivi potazi malo bolje, bez muke nema nauke... lepo kaze narodna poslovica al nema ko da pamti
Master Joda Posted October 30, 2008 Report Posted October 30, 2008 Napravio sam raketu V2, i sada ja sam kako sam umeo nalepio neke texture, nemam blage veze sa mapiranjem i texturama pa sa to hteo da mi da neko da neki tut ili da mi objasni, evo kako je ispala ta raketa kada sam ja uradio, sugavo do zla boga, verovatno je treba mapiranje koje ja neznam
NeshaM Posted October 31, 2008 Report Posted October 31, 2008 Da li neko zna gde mogu da nabavim blueprintove za motore osim na www.theblueprints.com?
okmijun Posted November 2, 2008 Report Posted November 2, 2008 @nevidljivi potazi malo bolje, bez muke nema nauke... lepo kaze narodna poslovica al nema ko da pamti Covek bre zeza
nenson75 Posted February 22, 2009 Report Posted February 22, 2009 Da li neko ima nesto od sledecih tutorijala: -digital environment workflow 1&2 -camera projection tehnique in maya -maya dynamics :underwater environments -maya fluid Effects 1&2 Eto to je sve sto trazim vec duze vreme ali ne mogu da nadjem. Ili informaciju kako i gde da potrazim. Unapred hvala,zauzvrat isto tako mogu da pomognem u slicnim stvarima jer imam citav niz tuorijala Gnomon i Digital tutors. Caos i hvala...
Ronche Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Jel ima neko neku knjigu od Evermotion-a u pdf-u? Ili vodic za V-ray u Rhino-u, ili vodic za Maxwell?
medium Posted June 6, 2009 Report Posted June 6, 2009 Kako se u maxu radi sa sprajtovima ili to mozda ima drugaciji naziv. Cilj mi je da napravim optimizovano drvo {tipa kao u igricama gothic 3 ,drankensang}posto radim vecu scenu za diplomski. Posto sam prethodno radio u Sketchup-u koji je imao tu opciju da povrsina sprajta uvek bude okrenuta upravno kameri,tako se isto ponasaju sprajtovi u nekim igricama, kako to postici u maxu {uz koriscenje vraya za render} ako neko zna kako se zove videotut koji pokriva ovu oblast nek javi pa cu ja da ga odnekud isceprkam
Bukowski Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Jeste da je tema Stiki, i da je uvek ispred nosa, ali reko da obnovim malo, da pitam ako nekome treba tutorial za nesto, da se pravi spisak, pa ko sta ume od nas da pomogne novajlijama :) Ja od sebe mogu da ponudim znanja oko poly modelinga srednje ruke, uglavnom modeling namestaja, setapovanje i svasta oko vray-a, razumem se u maxwell i mogu tu da pomognem i razumem se dosta u post produkciju, pa kome sta treba, pitajte, ako znam dobro da objasnim, odradicu tutorial.
Ronche Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 E ko poručen. Pitanje za Maxwell. Znači, ovo pitanje postavljam po 100. put xD. Šta da uradim da ovaj moj render nema ovoliko šuma i da bude malo "čistiji"? Nema šta nisam podešavao i naštimavao.
Bukowski Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Pa jpeg je ovde dosta progutao, tako da ne moze se realno reci da je ovo noizy za maxwell, eventualno da probas da dignes sampling level ili skroz da ti bude svetlija scena, mozes isto tako da probas da spustis ISO na 50, na 20, ali ne znam koliko ce ti vremena trebati za render onda. jer realno, ako bih ovako nesto uslikao fotoaparatom, najboljim digitalcem, dobio bih noize na senkama samo tako, pa i vise nego ovde. smatraj ovo dosta cistim renderom za ovakve povrsine, jer ti nemas materijale realne skoro nigde, pa ti i izgleda noizy. znaci realno, osvetli bolje scenu, to ti je to. mada sam te mozda lose razumeo, zaokruzi nekako te sumove na sceni, da vidim konkretno o cemu pricas.
Ronche Posted October 27, 2009 Report Posted October 27, 2009 Kapiram za ovo gde je mra;nije, ali evo na primer ovde gde imam materijal (sto) i to u delu gde je osvetljen. Možda mi se i čini, ali izgleda da ima prilicno veliki noise.
Bukowski Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 ja vidim samo mozda ne bas ostru texturu drveta, malo je mutna, ali to nije noize koji prouzrokuje los render u maxwellu. probaj maxwell 2, pokazao se kao mnogo manje noizy od verzije 1.7 i bilo koje verzije 1.x uopste. izrendaj tiff, tga format, sacuvaj i baci mi na mail jovan.smoljanic@gmail.com ali u rezoluciji recimo 1600px po duzoj strani. da vidim bas da li je noize ili ne.
Ronche Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 Fora je što to jeste renderovano u Maxwell 2. E da, zaboravio sam na najveci problem. Renderovanje traje u nedogled. Po 2 dana. Konfiguracija koju imam je vrhunska, tako da nije do toga, a optimizovao sam sva podešavanja prema nekom tutorialu koji sam našao na netu.
Bukowski Posted October 28, 2009 Report Posted October 28, 2009 nemoguce. ili ti mene zezas, ili nisi nesto uradio kako valja. ja takav render mogu da dobijem na svom centrinoduo laptopu za 2-3 sata, jer nema nicega u sceni, nema sta da se renderuje. baci link na taj tutorial.
vip88 Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Jel ima neko tut kako napraviti ovakav prekrivac ili nesto slicno? hvala unapred
Dimke Posted November 10, 2009 Report Posted November 10, 2009 NPR: http://www.mrcad.com/modeling-a-blanket-3ds-max-tutorial/
:HGT: Posted November 21, 2009 Report Posted November 21, 2009 Moze neki Tip and Trick?? Kako se pravi magla?? Nesto ovako... U daljini za drugi plan...
LuckyBug Posted November 21, 2009 Report Posted November 21, 2009 Srendaj crno belu verziju scene, kao sto izgleda depth kanal ( a moze i rampom ili gradientom da kontrolises dokle ide granica magle ) i u Photoshopu stavi taj lejer kao screen ( a mozda radi i neki drugi blending mode lepse ) pa se igraj sa opacity,maskama, CC, filterima da deluje manje uniformno ...
:HGT: Posted November 23, 2009 Report Posted November 23, 2009 Tnx Lucky ;) To je od prilike to... Z-depth je mocan pass :) A ovo za Ramp i gradijent te nisam bas razumeo... Rezultat :)
Ji 4Tze Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 U maxu možeš i fallof map-om To će ti retko trebati, npr. u slučaju da render nema zdepth element ili ne možeš da koristiš iste filtere za AA u različitim renderima
Abishai Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 ^ Ovo je odlicno resenje! Ja uvek to koristim, odlicna fora.
:HGT: Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 A gde bi ta falloff mapa trebala da ide? U environment slot ili??
Ji 4Tze Posted November 24, 2009 Report Posted November 24, 2009 u mapu light materijala, bilo to difuse/self-illumination za standard materijal tj. scanline render ili u color mapu za vRayLight materijal i vray (tu prevučeš materijal u override slot u render podešavanjima).
Recommended Posts