Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Napravio sam raketu V2, i sada ja sam kako sam umeo nalepio neke texture, nemam blage veze sa mapiranjem i texturama pa sa to hteo da mi da neko da neki tut ili da mi objasni, evo kako je ispala ta raketa kada sam ja uradio, sugavo do zla boga, verovatno je treba mapiranje koje ja neznam

post-18207-1225388548_thumb.jpg

• 3 months later...
Posted

Da li neko ima nesto od sledecih tutorijala:

-digital environment workflow 1&2

-camera projection tehnique in maya

-maya dynamics :underwater environments

-maya fluid Effects 1&2

Eto to je sve sto trazim vec duze vreme ali ne mogu da nadjem.

Ili informaciju kako i gde da potrazim.

Unapred hvala,zauzvrat isto tako mogu da pomognem u slicnim stvarima jer imam citav niz tuorijala Gnomon i Digital tutors.

Caos i hvala...

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

Kako se u maxu radi sa sprajtovima ili to mozda ima drugaciji naziv.

Cilj mi je da napravim optimizovano drvo {tipa kao u igricama gothic 3 ,drankensang}posto radim vecu scenu za diplomski.

Posto sam prethodno radio u Sketchup-u koji je imao tu opciju da povrsina sprajta uvek bude okrenuta upravno kameri,tako se isto ponasaju sprajtovi u nekim igricama,

kako to postici u maxu {uz koriscenje vraya za render}

ako neko zna kako se zove videotut koji pokriva ovu oblast nek javi pa cu ja da ga odnekud isceprkam

• 4 months later...
Posted

Jeste da je tema Stiki, i da je uvek ispred nosa, ali reko da obnovim malo, da pitam ako nekome treba tutorial za nesto, da se pravi spisak, pa ko sta ume od nas da pomogne novajlijama :) Ja od sebe mogu da ponudim znanja oko poly modelinga srednje ruke, uglavnom modeling namestaja, setapovanje i svasta oko vray-a, razumem se u maxwell i mogu tu da pomognem i razumem se dosta u post produkciju, pa kome sta treba, pitajte, ako znam dobro da objasnim, odradicu tutorial.

Posted

E ko poručen. Pitanje za Maxwell. Znači, ovo pitanje postavljam po 100. put xD. Šta da uradim da ovaj moj render nema ovoliko šuma i da bude malo "čistiji"? Nema šta nisam podešavao i naštimavao.

29kufrr.jpg

Posted

Pa jpeg je ovde dosta progutao, tako da ne moze se realno reci da je ovo noizy za maxwell, eventualno da probas da dignes sampling level ili skroz da ti bude svetlija scena, mozes isto tako da probas da spustis ISO na 50, na 20, ali ne znam koliko ce ti vremena trebati za render onda. jer realno, ako bih ovako nesto uslikao fotoaparatom, najboljim digitalcem, dobio bih noize na senkama samo tako, pa i vise nego ovde. smatraj ovo dosta cistim renderom za ovakve povrsine, jer ti nemas materijale realne skoro nigde, pa ti i izgleda noizy.

znaci realno, osvetli bolje scenu, to ti je to. mada sam te mozda lose razumeo, zaokruzi nekako te sumove na sceni, da vidim konkretno o cemu pricas.

Posted

Kapiram za ovo gde je mra;nije, ali evo na primer ovde gde imam materijal (sto) i to u delu gde je osvetljen. Možda mi se i čini, ali izgleda da ima prilicno veliki noise.

Posted

ja vidim samo mozda ne bas ostru texturu drveta, malo je mutna, ali to nije noize koji prouzrokuje los render u maxwellu. probaj maxwell 2, pokazao se kao mnogo manje noizy od verzije 1.7 i bilo koje verzije 1.x uopste. izrendaj tiff, tga format, sacuvaj i baci mi na mail jovan.smoljanic@gmail.com ali u rezoluciji recimo 1600px po duzoj strani. da vidim bas da li je noize ili ne.

Posted

Fora je što to jeste renderovano u Maxwell 2. E da, zaboravio sam na najveci problem. Renderovanje traje u nedogled. Po 2 dana. Konfiguracija koju imam je vrhunska, tako da nije do toga, a optimizovao sam sva podešavanja prema nekom tutorialu koji sam našao na netu.

Posted

nemoguce. ili ti mene zezas, ili nisi nesto uradio kako valja. ja takav render mogu da dobijem na svom centrinoduo laptopu za 2-3 sata, jer nema nicega u sceni, nema sta da se renderuje. baci link na taj tutorial.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Srendaj crno belu verziju scene, kao sto izgleda depth kanal ( a moze i rampom ili gradientom da kontrolises dokle ide granica magle ) i u Photoshopu stavi taj lejer kao screen ( a mozda radi i neki drugi blending mode lepse ) pa se igraj sa opacity,maskama, CC, filterima da deluje manje uniformno ...

Posted

U maxu možeš i fallof map-om

fallof-zdepth.gif

To će ti retko trebati, npr. u slučaju da render nema zdepth element ili ne možeš da koristiš iste filtere za AA u različitim renderima

Posted

u mapu light materijala, bilo to difuse/self-illumination za standard materijal tj. scanline render ili u color mapu za vRayLight materijal i vray (tu prevučeš materijal u override slot u render podešavanjima).