bobi Posted July 8, 2007 Report Posted July 8, 2007 @BBRS Max ima u sebi integrisane odlične tutoriale. Počni sa time @Black Arrow Mislim da je ovo to što tražiš. http://www.warpedspace.org/lightingT/part1.htm i pod obavezno: http://www.itchy-animation.co.uk/light.htm
BBRS Posted July 8, 2007 Report Posted July 8, 2007 @bobi lepo je to al treba izvaliti neke meni nepoznate reci kojih u maxu ima podosta!Koliko god znao engleski razlikuje se taj engleski od onog koji se upraznjava u pravom zivotu i kojeg ucimo u skolama i tako da mi je malo zajeb. za te tutoriale a i za ovu bibliju koju sam skinuo 50 stranica je brbljanje kako je lik dao softwaru ime max... ubije mi zelju da citam dalje!Al nekako sam dogurao do 70 i neke :P Kako se zovu nase knjige o maxi?I ko je autor ne vredi ovako!poz
:HGT: Posted August 8, 2007 Report Posted August 8, 2007 nije losa knjiga 3ds max 6 kroz primere.... autor je Ted Boardman... to sigurno mozes naci po knjizarama, na srpskom je i namenjena skoro pocetnicima ili malo naprednijim od pocetnika... Biblija je vec bas za profesionalce... :D
RisBo Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Jel ima neko tut o pravljenju zmaja u maxu.Poput ovog (http://en.9jcg.com/comm_pages/blog_content-art-44.htm) samo sto ovde nema tut o telu i glavi vec samo o detaljima.Pozzz :D
spypro Posted September 1, 2007 Report Posted September 1, 2007 Mene najvise zanima gde se mogu naci neke osnovne stvari oko svetala u 3DS Maxu?Znaci, nesto osnovno - sta za sta sluzi, malo teorije o svetlu i tako to. Mozda neko moze i ovako da mi nesto preporuci.Hvala! Daj mail saljem ti knjigu kradenu sa akademije.
altfuture Posted September 1, 2007 Report Posted September 1, 2007 za ovu bibliju koju sam skinuo 50 stranica je brbljanje kako je lik dao softwaru ime max... ubije mi zelju da citam dalje!Al nekako sam dogurao do 70 i neke :P Biblija je odlicna, da si je procitao znao bi sve sto te je ikada zanimalo. Ja je jos uvek citam, i veruj mi, sa tom osnovom svaki tutorijal koji sam radio mi je bio vise nego kristalno jasan. Zasto bi citao nesto na srpskom?! Batali to, prevod je uvek los, a termini koji se koriste u max-u su internacionalni i univerzalni za sve programe pa samim tim i prosti za pamcenje. Hoces li da naucis nesto ili to samo da procitas onako? :huh: edit: sad vidim da je post star.. nadam se da ce ovo nekom ipak pomoci.
Black Arrow Posted September 1, 2007 Report Posted September 1, 2007 Daj mail saljem ti knjigu kradenu sa akademije. Salji na blackarrowdesign@gmail.com :)
spypro Posted September 3, 2007 Report Posted September 3, 2007 Salji na blackarrowdesign@gmail.com E pa prijatelju ja mislim da ti to nece stici posto je kniga teska 27MB
Black Arrow Posted September 5, 2007 Report Posted September 5, 2007 E pa prijatelju ja mislim da ti to nece stici posto je kniga teska 27MB Onda raruj i okaci na RapidShare. Bice i drugima dostupna.
DamjanMX Posted September 5, 2007 Report Posted September 5, 2007 Ajde te knjige i illegal linkove sherujte preko privatnih poruka.......
sasha76 Posted September 21, 2007 Report Posted September 21, 2007 Cini mi se da je od svih oblasti CG-a najslabije pokriveno renderovanje i, posebno, compositing. Ima li negdje nesto opsirnije na tu temu?
MASK Posted November 2, 2007 Report Posted November 2, 2007 POzz sviam ja se bavim modelovanjem i to sam solidno usavrsio a sad je na red doslo teksturisanje pa me zanima dali imate linkove za neke tutorijale ..............usustini znam nesto osnovno ,ali mi najteze ide UVV map i crtanje i lepljenje vise slika ne jedan isti objekat ? Hvala unapred
Rufio Posted April 27, 2008 Report Posted April 27, 2008 Jer moze neko da mi okaci ili preporuci neke tutorijale za max..za modelovanje ljuckog tela.. anatomije i lica.. svasta sam nesto nalazio ..al sve nesto bezveze. Hvala unapred :D
Abishai Posted April 27, 2008 Report Posted April 27, 2008 Pa sto se tice anatomije izguglaj ili nadji torrent (ili preko rapidshare) neku knjigu, ima ih dosta :). Sto se tice poly modelovanja jedan od najboljih po meni je od freedom of teach Human Anatomy Male, poly modeling, radi u mayi ili sa obzirom da pokazuje samo modelovanje, onda nije bitno u cemu modelujes. A sto se tice za zb imas od gnomona isto sculpting human (tako nesto) i brdo timelapse tutova, potrazi ih na subdivisionmodeling ili zbrushcentral, vecina je besplatna. zz
MaxMaster Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 Da li moze neko da napise tut o pravljenju trave pomocu displace-a u vray-u? Video sam ranije ovde na forumu neku ekstra travu. Ja i kad skinem gotov mat trave uvek dobijem neki izdeformisani mesh koji vise lici na planinski teren nego na travu :)
Ji 4Tze Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 To je obično zbog pogrešnih mera u fajlu. Npr, taj primer što si skinuo je možda rađen u inčima a tvoja scena je u metrima.
MaxMaster Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 To je obično zbog pogrešnih mera u fajlu. Npr, taj primer što si skinuo je možda rađen u inčima a tvoja scena je u metrima. Moguce... Ja uvek radim u generic units-ima. Mozda pak treba nesto da se podesi kako valja u vray displace mod-u. <_<
Ji 4Tze Posted May 1, 2008 Report Posted May 1, 2008 Generic je samo prikaz, relevantan je samo File Unit System (zato i postoji :))
IbanezRG Posted July 28, 2008 Report Posted July 28, 2008 Jel moze neko da napise ili stavi link ka tutorialu za modelovanje cveca (bele rade), a da to izgleda realisticno.
nevidljiv Posted September 26, 2008 Report Posted September 26, 2008 pozdrav svima.... posto nisam nasao na forumu to sto mi treba evo pisem vam zahtev za VRAY tj. SVE O NJEMU.... sta je tacno, kako se koristi..... Hvala vam :rolleyes:
anactor Posted October 14, 2008 Report Posted October 14, 2008 ^^^Hahaha, ti si neki šaljivdžija :lol: Nema ništa na forumu, kažeš? A nema ni na netu? Ma da... još nije ušao taj Vray u široku upotrebu pa je praktično nemoguće naći nešto o njemu. :ph34r:
Recommended Posts