babybottle 0 Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 (edited) Neko je pomenuo u "modelovanju", a i mene zanima primena Vertex Color-a. Hvala. Edited September 29, 2006 by DamjanMX Link to post Share on other sites
Albatros 0 Posted September 15, 2006 Report Share Posted September 15, 2006 Izvini sad što ti kvarim temu, ali... Vertex color se može koristiti za farbanje objekta, ako se stavi u difuznu komponentu (npr. onyx tree drveće je 100% obojeno vertex color mapama), ili da se primeni kao nekakava maska (npr. u mix mapi). Osim toga, ja nisam našao neku baš primenu vertex color-a. E sad, ako te i dalje zanima, reci, ja ću napraviti kratak tut, ali nije to baš nešto korisno. Woodland očigledno ima neke veće ideje čim mu treba da izveze model sa vertex color informacijom. Možda će nas on uputiti u neku napredniju primenu vertex color-a... Link to post Share on other sites
wenger 0 Posted September 19, 2006 Report Share Posted September 19, 2006 jel moze neko da napise tut o unwraping-u npr. za glavudzu ili nesto slicno. Link to post Share on other sites
Erlik 0 Posted September 22, 2006 Report Share Posted September 22, 2006 Evo par zahteva o tutorijalima (nadam se da ce neko videti ovaj post): * Neki tutorial o vodi. Znaci kako postici shto uverljiviju vodu i eventualno kako razni parametri uticu na prozirnost, caustics i sl. Mozda bi bilo dobro napraviti i neke napomene kako se dobija materijal za VRay, MR, Scanline i/ili Brazil... * Tutorijal o ledu. Bump mapiranje, refleksije, ali i sam objekat... * Tutorijal o farovima automobila. Kako postici naravno narealniji izgled. Pre svega mislim na mapiranje, koje teksture (ako uopshte), koji materijali i sl... Naravno i neki korisni link bi podjednako bio koristan. Hvala ;) Link to post Share on other sites
anactor 0 Posted September 25, 2006 Report Share Posted September 25, 2006 Da li bi neko iskusan mogao da preporuči tutorijale malo uže pisane za arhitekte? Pretpostavljam da je tu najbitnije naučiti dobro materijalizaciju i osvetljenje, a vi me ispravite jer ne znam puno o tome. Hvala unapred. Link to post Share on other sites
[vlada] 0 Posted October 9, 2006 Report Share Posted October 9, 2006 Evo jedan zahtev od mene: =3dsMax= Renderovanje u Brazilu (osvetljenje enterijera, materijali, optimizacija rendera, koriscenje fotona i sve vezano za brazil) Hvala unapred i pozdrav! Link to post Share on other sites
neu3no 0 Posted October 10, 2006 Report Share Posted October 10, 2006 Evo par zahteva o tutorijalima (nadam se da ce neko videti ovaj post): * Neki tutorial o vodi. Znaci kako postici shto uverljiviju vodu i eventualno kako razni parametri uticu na prozirnost, caustics i sl. Mozda bi bilo dobro napraviti i neke napomene kako se dobija materijal za VRay, MR, Scanline i/ili Brazil... * Tutorijal o ledu. Bump mapiranje, refleksije, ali i sam objekat... * Tutorijal o farovima automobila. Kako postici naravno narealniji izgled. Pre svega mislim na mapiranje, koje teksture (ako uopshte), koji materijali i sl... Naravno i neki korisni link bi podjednako bio koristan. Hvala ;) Ja sam se dosta bavio vodom, pa cu u skorije vreme da napravim jedan kompletan tut na tu temu obrativsi paznju na povrsinu vode, razne vrste voda (more, jezero, bazen, barica) efekat dubine i podvodne scene koje sam manje vise usavrsio. Samo... ja mogu da napisem kako se to postize u 3dsmaxu bez pluginova, ali ako nekom treba bas more, dovoljan je odlicni Seascape plugin koji obavlja posao savrseno. A ako nekom vise treba simulacija tecnosti, tu je RealFlow ili Glue3D. Link to post Share on other sites
stane37 0 Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 Ovih dana sam se bavio Camera trackingom, a koristio sam Icarus. Icarus mi bash i nje pasovao, jer nikako nisam mogao da u cinemi 4d sve lepo ukomponujem, pa sam ga batalio i uzeo boujou. E, sad, boujou mi je nekako komplikonaniji, pa bi mi trebao neki tutorial. Link to post Share on other sites
spypro 0 Posted October 24, 2006 Report Share Posted October 24, 2006 E vise ovaj final render stag 1 mi ide na zivce, jel neko moze da mi ipise tut kako da uradim relni materijal sa setapom scene za njega :P Thanks! Link to post Share on other sites
Markoleti 0 Posted November 5, 2006 Report Share Posted November 5, 2006 -= Evo zahtijea i od mene =- Treba mi neki detaljniji tutorial za modelovanje automobila uz pomoc blueprinta. Najradije bih izmodelovao GolfIV ili neki noviji BMW, mada moze i nesto drugo ako ovih nema. Kad kazem detaljniji, mislim da je sve objasnjeno kao za pocetnika, od modelovanja, postavljanja scene, osvjetljenja ... Hvala. Link to post Share on other sites
GOKSIMASTER 0 Posted November 26, 2006 Report Share Posted November 26, 2006 E pa nemoj sada da preterujes to moze neko eventualno da ti da ako ima video tut ili nesto drugo. Ja bih molio ako neko zna da napravi tut za car shader u mayi i da kaze nesto o postavici scene za rendering kada se prica o automobilu. Link to post Share on other sites
DYNABLASTER 0 Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 mene zanima ako moze neko bar da mi objasni-kako da na recimo autu kojeg tjuniram da mu nabacim realnu refleksiju na sasiju i na soferku i stakla? Link to post Share on other sites
Erlik 0 Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Hm, mozda neki tut o mreznom renderu za Vray. Citao sam neshto po netu ali nikako da to proradi... P.s. Ja imam klasican LAN od dva kompa pa bih zeleo da ih shto bolje izrabljujem. Link to post Share on other sites
2 tužna studenta 0 Posted January 9, 2007 Report Share Posted January 9, 2007 Da li možete da mi preporučite neke tutorijale za 3Dmax, konkretno za rad sa mapama, svetlom, i kamerom...Prilično mi je hitno, ako neko ima neke linkove a želi da pomogne... :) Hvala ;) Link to post Share on other sites
RisBo 0 Posted March 21, 2007 Report Share Posted March 21, 2007 Jel moze neki tut o enterijeru i exterijeru,osvetljenje,materijali.... Link to post Share on other sites
babybottle 0 Posted March 26, 2007 Author Report Share Posted March 26, 2007 Jel cita neko ovo uopste? Link to post Share on other sites
kiwi 0 Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Bilo bi lepo da neko opise kako koristiti HDRI slike u Maxu. Ukapirao sam kako da ih koristim za refleksiju na objektu, kako da ih koristim kao environment ali ne znam kako da podesim osvetljenje sa HDRI slikom (a video sam da moze). Hvala unapred Link to post Share on other sites
bobi 0 Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Bilo bi lepo da neko opise kako koristiti HDRI slike u Maxu. Ukapirao sam kako da ih koristim za refleksiju na objektu, kako da ih koristim kao environment ali ne znam kako da podesim osvetljenje sa HDRI slikom (a video sam da moze). Hvala unapred Pa koristiš tako što staviš hdr u skylight, ništa komplikovano. Check this out: http://www.3dm3.com/tutorials/mr/ (imaš u tom tutorijalu i da skineš celu scenu) Link to post Share on other sites
Dragonman 0 Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 dali neko ima neki step by step tut za auto modeling treba mi hitno Link to post Share on other sites
:HGT: 0 Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Da li neko moze da ukaze na neki tut sto se bavi Vray Sun-om... interesuju me postavke i kako se dobija efekat zore, jutra, podneva, popodneva... tnx Link to post Share on other sites
Black Arrow 0 Posted July 1, 2007 Report Share Posted July 1, 2007 Mene najvise zanima gde se mogu naci neke osnovne stvari oko svetala u 3DS Maxu? Znaci, nesto osnovno - sta za sta sluzi, malo teorije o svetlu i tako to. Mozda neko moze i ovako da mi nesto preporuci. Hvala! Link to post Share on other sites
BBRS 0 Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Mene najvise zanima gde se mogu naci neke osnovne stvari oko svetala u 3DS Maxu? Znaci, nesto osnovno - sta za sta sluzi, malo teorije o svetlu i tako to. Mozda neko moze i ovako da mi nesto preporuci. Hvala! probaj ovo: http://www.bluesfear.com/tutorials/3Dlighting.php http://tutorialoutpost.com/tutorials/3d-studio-max/lighting/ http://www.tutorialized.com/tutorials/3DS-MAX/Lighting/1 http://www.cgindia.org/2007/02/three-point...-in-3dsmax.html ja mislim da ce ti pomoci :rolleyes: :P Da li neko ima neki tutorial za nobove poput mene za 3ds max?Ono kako se koje dugme zove cemu sluzi i neki najlaksi tut za kreiranje nekog objekta ili tako nesto! :rolleyes: :P hvala unapred poz Link to post Share on other sites
Black Arrow 0 Posted July 7, 2007 Report Share Posted July 7, 2007 Hvala za ovo, ali je meni potrebna iskljucivo neka teorija oko svetala. Sto se tebe tice - takvih tutorijala ima na netu, ali ja preporucujem neku knjigu (na primer, 3DS Max 8 Bible) koja moze da se opet nadje na netu (torrentima pre). Link to post Share on other sites
Himself 0 Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 ^ Nikola Tanhofer, knjige: Snimatelj i svjetlo O boji na filmu i srodnim medijima Filmska fotografija Potrazi u biblioteci. Link to post Share on other sites
Morgot 0 Posted July 8, 2007 Report Share Posted July 8, 2007 Himself, to su zaista sjajne knjige. Ako hoces da radis animaciju i ako hoces da izgleda dobro obavezno pogledaj te knjige. A i ako hoces da radis "dosadne" arhitektonske rendere pogledaj te knjige, pomoci ce ti da dodas malo zivota u rendere. Link to post Share on other sites
Recommended Posts