mirtodor Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 Zato što je to odlika primitivnih naroda koji ne umeju da izraze svoju posebnost na adekvatan način. Nemamo himnu, zastavu, grb, uređeno društvo i zemlju toliko godina... Nije tacno! Nasa zemlja je zbog svojih posebnosti toliko PREPORUCLJIVA stranim investitorima i turistima da cak i drzavne simbole koristimo na osnovu PREPORUKE! Ko zna, mozda je i ovaj dres izabran na konkursu za najbolju preporuku o izgledu dresa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Carrion Posted August 13, 2006 Report Share Posted August 13, 2006 :D Možete da koristite ovu himnu koju vam preporučujemo a ako nećete, možete i neku drugu... uostalom, i zastava i grb su preporučeni, pa ako se nekom ne dopadaju, može sam sebi da napravi neke druge simbole i da ih koristi, npr. na utakmici i sl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farbar Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Izgleda da, sve vaše ukuse zadovolje, bi najbolje bilo da svaki broj dresa ima svoj originalni izgled tako da bi imali najmanje 11 različito dizajniranih dresova u reprezentaciji. I naravno najmanje 11 različitih pristupa timskoj fudbalskoj igri. Nista se stavovi po pitanju dresova na ovom forumu ne razlikuju od igre naše fudbalske družine! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Carrion Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Ja bih više voleo da bude jedan ali originalan. A ne španski. I voleo bih da se dizajnom bave dizajneri a ne fudbaleri... I voleo bih da se naši fudbaleri bave nečim drugim... Link to comment Share on other sites More sharing options...
the Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 ja preporučujem da se opanak uvede kao naša kopačka. jedino bi golman bio u čizmama (kaljuga šesnaesterca) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirtodor Posted August 14, 2006 Report Share Posted August 14, 2006 Izgleda da, sve vaše ukuse zadovolje, bi najbolje bilo da svaki broj dresa ima svoj originalni izgled tako da bi imali najmanje 11 različito dizajniranih dresova u reprezentaciji. I naravno najmanje 11 različitih pristupa timskoj fudbalskoj igri. Nista se stavovi po pitanju dresova na ovom forumu ne razlikuju od igre naše fudbalske družine! Sta, sad, kao, treba da cutimo u fazonu "dete se rodilo, valja ga ljuljati"??? Ovo uopste nije pitanje ukusa! Nacin dolaska do odluke o dresovima je doneta na nacin koji mozemo nazvati (a vi izaberite) uzurpatorskim, amaterskim, despotskim, nepismenim, nedemokratskim, kriminalnim, mafijaskim i ne znam kakvim jos sve ne. Zasto? Idemo redom: 1. netransparentno doneta odluka o nacionalnom, ponavljam, nacionalnom dresu 2. odluka doneta bez konkursa, bar ne javnog 3. odluka doneta bez ozbiljne rasprave, bar javne, ni strucne, ni javnog mnjenja 4. zbog svega prethodnog, moze se pretpostaviti da je odluka doneta laicki, protekcionisticki, nepotisticki, itd. (vidi gore prethodno nabrajanje o istom) Ovo su, da parafraziram aktuelnog premijera Srbije, "pitanja svih pitanja". Naravno, ukoliko je Fudbalski savez Srbije tek jedna nevladina organizacija koja ima svoj Program, svoj Statut i svoj budzet koji se ne puni ni dinara iz drzavnog budzeta - a, pa ja se onda izvinjavam. Izgled nacionalnih, ponavljam, nacionalnih dresova je tek sekundarno pitanje, ali nas nista ne sprecava da ga komentarisemo. Naprotiv. Podsecam koji je naziv ovog foruma. "Pitanja svih pitanja" postoje da bi se profesionalci, koji su clanovi ovog foruma, MOGLI baviti svojim poslom, te da bi se morali ODGOVORNO baviti svojim poslom. U suprotnom, svaki "Rale" koji se "eto, malo, bavi onim dizajnom na kompjuktoru", moci ce da dizajnira nacionalni dres, zato sto je "Milanchetov Rale, dechko Milanchetove shvece", pa ce "on to da odradi". Za dobre pare. Bez trunke odgovornosti. I bez profesionalnog znanja. Izgledace vam off topic, ali nije - jedan prijatelj je svojoj prijateljici, inace pravnici, koja se "malo bavi dizajnom" pa je sebi napravila vizitke sa titulom "Graphic Designer", rekao: "Znas, kad bih ja sebi napravio vizitke na kojima pise 'Advokat' - robij'o bih godinu dana zbog krivicnog dela nadripisarstva!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beslin M. Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 A najbolje bi bilo kada bi svi prestali da pljuju po svojoj zemlji. Nije ni čudo što smo tu gde smo kad građani ne vole (ili se bar ne trude da vole) zemlju iz koje su. Možda zvuči kao oftopik ali nije. Učinite nešto i vi za ovu zemlju, nemojte samo da kukate kako ona nije ništa učinila za vas. "...nisu slepci kao mi..." - O Bože, ja sebe ne smatram za slepca. Dres je vrhunski, kakav je bio, ovo je super, a nije isključeno da će biti još dorađivan jer je ovaj pravljen za prijateljsku utakmicu sa Češkom. I da, šta fali da bude državni grb na dresu? 1. Nismo prva reprezentacija koja to ima 2. Čak i da jesmo, to je još bolje. 3. Logičnije je da svaka reprezentacija nosi državni grb, jer reprezentuje svoju zemlju, a ne svoj savez. Ajd zdravo, i nemojte me baš jako "spominjati" u sledećim postovima. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 sorry, neću te spominjati ali si mi pLAVim avatarom dao šlagvort. FSS osim "gard e robe" pod hitno treba i ORLOVO PIVO, generalnog sponzora novih tragedija... mORAO sam ovo da kažem ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Branislav Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 ma DA! SJEB_ĆEMO IH SVE!!! :lol: SRBIJA! SRBIJA! SRBIJA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirtodor Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 A najbolje bi bilo kada bi svi prestali da pljuju po svojoj zemlji. Ne znam za druge. Ja, licno, nisam pljuvao Srbiju. Pljuvao sam ono sto ne valja u Srbiji, a upravo je on topic. I uvek cu pljuvati ono sto Srbija ne sme da bude, svaki put kad to jeste. Iz najcistijeg rodoljublja. Kao sto ne sme da bude zemlja u kojoj se nacionalni dres stvara nocu, u pecini, zaverenicki, vizantinski. Nije ni čudo što smo tu gde smo kad građani ne vole (ili se bar ne trude da vole) zemlju iz koje su. Ne znam za druge. Ja volim svoju zemlju, i zato cu uvek raditi ono sto sam prethodno napisao da cu uvek raditi. Možda zvuči kao oftopik ali nije. Nije off topic. Pomaze da se razjasni razlika izmedju racionalnog rodoljublja s jedne strane i poslusne, neupitne, slepe vere u nacionalni dogmatizam s druge. Učinite nešto i vi za ovu zemlju, nemojte samo da kukate kako ona nije ništa učinila za vas. Ovo je olako i prebrzo uskakanje u zakljucke. Ne mozes znati da li je neko od nas ucinio nesto za ovu zemlju i sta. Nisu za ovu zemlju ucinili nesto samo oni sto se guze po teveu, pokusavajuci da kapitalizuju za sebe cak i ono sto nije njihova zasluga. Ne znam za druge, ali ja ne kukam. Samo koristim svoje Bogom dano pravo za koje smo morali da se izborimo. Ponosan sam da sam ucestvovao u tome. I da sam doprineo da se izborimo za to, makar delimicno. Nacin na koji su ustanovljeni ovi dresovi govori da borba nije zavrsena. "...nisu slepci kao mi..." - O Bože, ja sebe ne smatram za slepca. Ne znam za druge, ja te, licno, ne smatram slepcem. S druge strane, licno cu uvek imati problem sa ljudima koji se slazu sa nacinom na koji je ovaj dres ustanovljen. Tacno i da je najlepsi na Svetu. Jer, ustanovljen je kao da su "vesele devedesete u Srbiji". Dres je vrhunski, kakav je bio, ovo je super, a nije isključeno da će biti još dorađivan jer je ovaj pravljen za prijateljsku utakmicu sa Češkom. Kao sto rekoh, tacno i da je najlepsi na Svetu, nebitno. Cak je i njegova neoriginalnost sekundarna tema. Ne mozemo znati da li ce biti doradjivan, posto Vrhovni stab Vizantinske Pecine nije izdao saopstenje sa najavom u tom smislu. I da, šta fali da bude državni grb na dresu? Ne znam da li nesto fali, ali mozda ima viska? Ne jednom sam skupljao slicice fudbalera, tamo su sve neki grbovi fudbalskih saveza. Ako je to medjunarodna konvencija - to je to, jer reprezentacije igraju na medjunarodnom nivou. Osim ako nisu u pitanju neke autarhicne zajednice? Prema tome - znak Fudbalskog saveza Srbije. Tacno i da je najruzniji na Svetu, cak ni to ne moze biti ni razlog, ni izgovor za izuzetak. Ako je legalizam, onda je - legalizam. 1. Nismo prva reprezentacija koja to ima Kao sto rekoh, skupljao sam slicice. 2. Čak i da jesmo, to je još bolje. Ako je biti prvi u bilo cemu benefit... OK. Hajde onda, na primer, da se potrudimo sa tom korupcijom i netransparentnoscu, u samom smo vrhu... ovakav nacin odluke o nacionalnom dresu doprinece nasem napretku i na toj tabeli. 3. Logičnije je da svaka reprezentacija nosi državni grb, jer reprezentuje svoju zemlju, a ne svoj savez. Ne znam sta je logicnije, ali ako je takva medjunarodna konvencija, bolje da prvo izlobiramo dovoljan broj glasova za promenu konvencije, hm? Poslednji put kada smo pokusali da praksom dokazemo da medjunarodne konvencije nisu bas najlogicnije, osnovan je Haski tribunal, pa, ono, prosecno pametan covek uci samo jednom na svojim greskama... mis'im, tinejdzer moze da bude "buntovnik bez razloga", drzava ne moze. Uostalom, mozda je neko nekad davno zeleo da, makar na taj, simbolican nacin, izbegne da fudbalski tereni postanu medjunacionalna poprista? Pa su zato stavljeni grbovi fudbalskih saveza, umesto nacionalnih? I to je logicno, zar ne? Ajd zdravo, i nemojte me baš jako "spominjati" u sledećim postovima. Nadam se da sve prethodno navedeno nece biti shvaceno jakim. Iskreni pozdrav. Link to comment Share on other sites More sharing options...
the Posted August 15, 2006 Report Share Posted August 15, 2006 evo upravo odgledah u glasu amerike... izgleda će se ameri pobrinuti da se sve ovo ponovi, ovaj put javno i po propisu, da ne kažem ukusu. ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteel Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 dres je ok crvena boja je bas dobra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christopher Carrion Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Dres izgleda kao da ga je dizajnirala Demohrišćanska stranka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrSteel Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 :D onda i himna zvuci tako a i arsenal je tu negde Link to comment Share on other sites More sharing options...
farbar Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 Ma mogu neki da se pitaju zasto je svet nastao preko noci i zasto su oni sami nastali preko noci kada su im roditelji vodili ljubav e ne moze se na sve primenjivati demokratija i demokratija nije vrhunska tekovina ove civilizacije ( moje misljenje je da je cak to jedna od stranputica ove civilizacije jer se pod okriljem navodne demokratije mnogo zla da tako kazem legalizuje). Neke stvari treba u zivotu moci prihvatiti takve kakve su i verovati da je to, iz ko zna kojih razloga kojih vase i nase malenkosti ne mogu da pojme, najbolje i ako nije najbolje vizuelno resenje. Meni se nista posebno ne svidja znak fss ali ga prihvatam i sasvim je ok kakvi su bili prethodni (uhhh a ovo je stvar licnog ukusa). Ipak je najbitnije da je rezultat 3:1 a dresovi su onda fenomenalni ... ipak u fudbalu sustina nije u izgledu ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Branislav Posted August 16, 2006 Report Share Posted August 16, 2006 ma ja bi da rep. Srbije ima crne dreseve kao nindže...to je baš QL! BTW ako se raspishe javni konk eto mene kao kreatora... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ideja Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Dresovi nisu padanje ali bih voleo kada bi vise vukli foru dresa Spanije!!!! :mellow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospodin Branislav Posted August 17, 2006 Report Share Posted August 17, 2006 Evo već sam danas kontao...kako bi prvo pratio tj. dobro upoznao taj fudbalerski svet...kakvi su to sportisti...jel su weak, emotivni, izdržljivi...kakva im je konstitucija, mišićna masa, snaga, intelekt, ponašanje...? To sve uzmem u obzir i krenem. Na 3D modelu fudbalera modeliram dres i gledam iz raznih uglova kako te boje, šare i trakice, brojevi, grb deluju na protivnike i naše reprezente! Kontam da bi trebalo napraviti "petlju" skupljanje pozitive a izbacivanje negative...tako neku matricu...al da naši reprezenti nemogu greškom (nepažnjom) lako da je poremete. Da bude UNDESTRUCTABLE!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djapeman Posted August 20, 2006 Report Share Posted August 20, 2006 Много ствари везаних за тај дрес ми не знамо... ко је одлучио да буде такав, ко је добио паре и сл... али мени је то сада небитно јер коначно живим у земљи која се зове Србија и која нема "титину" химну... можда ово делује политички, али неизмерно ми је драго што коначно нећемо слушати звиждуке (па и сами звиждати), пред сваку утакмицу нац. селекције... Што се тиче дресова, свиђа ми се идеја да се раскрсти са пЛАВима и да дресови буду црвени... за оне који не знају реп. Србије је одувек имала црвене дресове... наравно, не на неком званичном такмичењу... Дрес је леп, а поготово ми се свиђа цео комплет - у преводу лепо изгледа на травнатом тепиху... Вероватно ће доћи до разних измена и промена, али ово ми се чини као добар почетак... ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djapeman Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Јој морао сам само ово да додам (ако није неко већ) у вези ове теме што је закључана... Обратите пажњу на боју слова на шалу СРБИЈА коју су метили Клементеу... ни мање ни више плаво-бело-црвена! :rolleyes: http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...pic=17830&st=0# Јој како су сви глупави... од ових нових дресова и још зилијарду производа који би могли направити, могло би толико да се заради... :mellow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaV Posted August 22, 2006 Report Share Posted August 22, 2006 Pa kad bi bili kao shvabe koje prave milion brendova za njihove obozavaoce.Ljudi prave i patike sa bojama reprezentacije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djapeman Posted August 24, 2006 Report Share Posted August 24, 2006 А шта кажете на ово? :P Link to comment Share on other sites More sharing options...
underwater Posted September 12, 2006 Report Share Posted September 12, 2006 a da bude nesto roza sa cirkonima.... to dobro karakterise dobar deo nacije :) salu na stranu, zaista mi je zao mi sto smo propustili priliku (a iznenadio bih se da je bilo drugacije) da dobijemo prepoznatljiv identitet nacionalne reprezentacije... i svidja mi se djorzgulova ideja o crnom dresu sa zlatnim detaljima.... na stranu sto to nikad ne bi proslo u ovim krajevima (da citiram jednu klijenticu ....."iiiiiju, da mi dete raste pored crnog zida, jeste vi normalni?" [bavim se dizajnom enterijera]) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagodinsko Pivo Posted September 23, 2006 Report Share Posted September 23, 2006 А шта кажете на ово? :P Ohhhhh Sto su super patisoni, gde mogu da ih nabavim. Dresovi su bas bezveze mogli smo da izadjemo na teren barem s boljim Dizajnom. Promenice ga Roza nam boja uzasno stoji.. Pozdrav Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomskimrav Posted January 24, 2018 Report Share Posted January 24, 2018 Plasmanom na mundijal u Rusiju konačno nam se pruža prilika da stvorimo novi i jedinstveni vizuelni identitet srpskog nacionalnog dresa i da ga na najvećoj smotri fudbala na svetu prikažemo celom svetu. Srpski dres je jedan veliki problem od 2006. kad je Srbija konačno povratila svoju samostalnost. Pored toga kod nasih navijača ne postoji kult reprezentacije i naš prosečan navijač će na utakmicu Srbije pre doći u dresovima Zvezde i Partizana nego u bezličnom i monotonom dresu Srbije. Vizuelni identitet Zvezde i Partizana nastao je još krajem pedesetih godina prošlog veka i jedinstven je na našim prostorima i naš prosečan navijač kad želi da se istakne i prikaže kao navijač Srbije uvek to čini na način da obuče prugasti crveno ili crno-beli dres. Ne znam kako razmišljaju ovi u FSS ali ovi crveni dresovi su toliko bezlični i toliko prisutni medju reprezentacijama širom sveta da nikog živog ne mogu da privuku. Ne želim da nabrajam čiji sve nacionalni timovi nose crvene majice jer i sami znate da je to najmanje pola Evrope i sveta. Moje mišljenje kao prosečnog navijača je da je nama potrebno nešto što su Zvezda i Partizan uradili još pre pola veka. Pogledajte šta su Hrvati uradili. Oni su od najružnije zastave na svetu i najružnijeg grba na svetu iskoristili samo jedan mali detalj, jednu crvenu i jednu belu kocku i od svog dresa napravili (brend) jedan od najprepoznatljivijih dresova na svetu, čak i nimalo ružan. Tako da danas njihovi navijači u tim fudbalskim dresovima bodre sve svoje nacionalne selekcije u svim sportovima. Dok naši navijači opet svuda sa zvezdinim i partizanovim dresovima a šlag na toru je šajkača vojna kapa iz prvog svetskog rata. Evo kako ja jedan običan navijač vidim kako bi mogao da izgleda na primer naš nacionalni dres, jedistven i unikatan a po meni izuzetno lep. Pošto nisam vičan fotošopu i radu na njemu iskoristo sam jednu fotografiju meni jednog od najlepših dresova FC Parma iz 1999. godine i od njega preradio u Srpski nacionalni dres, pa zbog toga slika parminog fudbalera u njemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts